O explozie de cristale și minerale noi pe Pământ

0

Nu există niciun dubiu că oamenii au deja un impact major asupra Pământului, mai ales din cauza dezvoltării globale. Acum, oamenii de știință au identificat explozia unor noi minerale formate ca rezultat direct al influenței noastre asupra compoziției chimice a planetei.

Ce este cel mai interesant în legătură cu acest fenomen este faptul că nu a mai existat până acum o specie care și-a definit existența prin crearea unor noi minerale formate în mod natural.

“Există un vârf statistic de minerale noi – majoritatea formate în ultimii 200 de ani, comparativ cu istoria de 4,5 miliarde de ani din istoria Pământului. Nu există niciun caz asemănător în istoria Pământului de până acum, declară Robert Hazen de la the Carnegie Institution for Science, pentru The Guardian. ”Această perioadă este o clipită, este doar o explozie, iar noi nu vedem decât vârful aisbergului.”

Este foarte simplu să înțelegi cum au făcut acest lucru oamenii. Am extras materia primă necesară pentru sticlă, aluminiu, produse din plastic pe bază de petrol, aur, cupru, argint și multe altele și am dus la extrem extracția pentru a crea diferitele produse de care ne bucurăm în fiecare zi. Este de aceea extrem de firesc să se creeze noi minerale.

Hazen și echipa sa au examinat 5.208 minerale de pe Pământ, recunoscute de Asociația Internațională Mineralogică ca fiind minerale oficiale și au descoperit că 208 dintre ele există doar datorită activității umane. Majoritatea dintre cele 208 s-au format în timpul mineritului.

Alte noi minerale s-ar putea forma din gunoiul pe care îl producem, din baterii vechi și aparate electrice.

“Probabil că se formează tot felul de noi lucruri din vechi cipuri de silicon sau baterii”, a declarat Hazen pentru New Scientist.

“Televizoarele coțin fosforuri exotice, magneți și tot felul de materiale high-tech. Atunci când începi să le hidratezi și să le oxidezi, vei descoperi o sumedenie de noi materiale exotice”.

Creșterea rapidă a numărului de minerale noi corepsunde noii epoci geologice, Antropocenul, aceasta definind influența umanității asupra timpului geologic. Cu toate că este extrem de mult dezbătută în rândul experților, credința este că totul a începutîn timpul testelor atomice din 1940, atunci când oamenii au îmbibat planeta cu plutoniu din urma exploziilor.

Majoritatea dintre cele 5.225 de minerale ce formează lista Asociației INternaționale MIneralogice s-au născut ca rezultat al Marii Oxigenări ce a avut loc acum 2,3 miliarde de ani. Acest lucru a avut loc în momentul în care nivelul oxignului, care era zero, a crescut în mod spontan din cauza cianobacteriei fotosinstetice. Un asemenea eveniment este cauza bănuită pentr crearea organismelor aerobice ce au condus în cele din urmă la existența umană.

“Ca să simplificăm lucrurile, trăim într-o eră de diversificare mai mare ca niciodată a compușilor anorganici. Într-adevăr, Marea Oxidare, ce a avut loc cu eoni în urmă a fost un eveniment punctual în istoria Pământului, iar impactul geologic masiv al Antropocenului este semnul exclamării”, explică Hazen într-o declarație de presă.

Noul studiu aduce și mai multe dovezi legate de cât de mult infleunțează oamenii planeta. ”Dacă ești geolog și te-ai întoace în timp 100.000 de ani… ai analiza o dovadă minerologică uimitoare a unui timp cu totul și cu totu diferit”, a declarat Hazel pentru Washington Post.

Acum trebuie doar să așteptăm pentru a vedea dacă argumentele studiului stau în picioare.

“Cel mai important element este decizia dacă Antropocenul este o nouă perioadă geologică sau nu – faptul că s-au creat aceste materiale noi, aceste cristale, incerdibil de diverse și frumoase, iar ele vor persista milioane de ani”, a declarat Hazen pentru The Guardian.

sursa: http://www.collective-evolution.com/2017/03/11/theres-a-massive-never-before-seen-explosion-of-minerals-crystals-happening-on-earth-right-now/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Picături?

Ce suntem? Cum ne simțim? Care ne este calea? Suntem doar picături în eternitate sau suntem eternitatea care strălucește în...

Închide