O dietă asemănătoare postului poate vindeca diabetul

0

O dietă gândită să imite efectele postului pare să producă un efect de revers al diabetului prin reprogramarea celulor, arată un nou studiu USC.

Dieta asemănătoare postului promovează creșterea noilor celule pancreatice ce produc insulină, care, la rândul lor, reduc simptomele diabetului de tip 1 și 2 în cazul șoarecilor, potrivit studiului condus de Valter Longo, director al the Longevity Institute din cadrul the USC Leonard Davis School of Gerontology.

„Ciclurile de dietă ce imită postul și o dietă normală au reprogramat celulele din pancreas care nu produc insulină ca celule ce produc insulină” a declarat Longo, care este și profesor de științe biologice la the USC Dornsife College of Letters, Arts and Sciences. ”Activând regenerarea celulelor pancreatice, am reușit să salvăm șoareci din diabet tip 1 târziu și tip 2. De asemenea, am reactivat producția de insulină în celulele pancreatice umane de la pacienți cu diabet tip 1.”

Celulele adulte reprogramate și organele au trecut printr-un proces de regenerare în care celulele distruse au fost înlocuite cu unele noi, funcționale.

Studiul a fost publicatpe 23 februarie în the journal Cell, fiind ultimul dintr-o serie de studii ce au avut ca scop demonstrarea beneficiilor pentru sănătate ale postului periodic ce mimează efectele unui post cu apă.

Inversarea rezistenței la insulină

În cazul diabetuli de tip 1 și 2, pancreasul își pierde celulele beta, producătoare de insulină, crescând instabilitatea nivelurilor de zahăr din sânge. Studiul a arătat o reversie remrcabilă a diabetului în cazul șoarcilor care au intrat la dieta mai sus menționată. Aceștia au revenit la o producție sănătoasă de insulină, și-au redus rezistența la insulină și au avut niveluri mult mai stabile de glucoză în sânge. Acest lucru a fost valabil chiar și pentru șoarecii în stadiile ultime ale bolii.

Ciclurile dietare modifică genele șoarecilor maturi, care sunt active în mod normal doar în cazul fetușilor de șoareci, unde se dezvoltă pancreasul. Genele au oprit producția de neurogenin-3 (Ngn3), o proteină; generând celule beta sănătoase, producătoare de insulină.

Pasul următor: studiile clinice

Longo și echipa sa au examinat culturile de celule pancreatice de la donatori umani și au descoperit că, în cazul ceulelor de la pacienți cu diabet de tip 1, postul a crescut expresia de proteină Ngn3 și a accelerat roducția de insulină. Rezultatele sugerează că o dietă de tip post ar putea să elimine diabetul complet în cazul oamenilor.

Longo împreună cu colegii săi au strâns dovezi ce indică mai multe beneficii pentru sănătate ale acestui tip de dietă. Studiul lor a fost publicat în revista Science Translational Medicine, demonstrând faptul că o dietă asemănătoare postului reduce riscurile de cancer, diabet, boli cardiovasculare și alte afecțiuni legate de vârstă în cazul unor participanți umani câte cinci zile pe lună, pe o durată de trei luni.

Studii anterioare au arătat că dieta are potențialul de a ameliora simptome ale bolilor neurodegenrative precum scleroza multiplă, îmbunătățind în același timp eficacitatea chimioterapiei în cazul tratamentelor pentru cancer și pentru scăderea cantității de grăsime abdominală.

sursa: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/02/170223124259.htmAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Călătoria dintre vieți – Michael Newton

Dr. Michael Newton este fondatorul Institutului Newton pentru Hipnoterapie în Viața dintre vieți, o metodă revoluționară de hipnoză, în care participanții fac...

Închide