Muntele Nimham – caverne si energii misterioase

0

Anticele camere de piatra din Putman County, NY raman un subiect controversat. Exista cerectatori care sunt convinsi ca acestea au fost construite de catre exploratori europeni, probabil celti, care au navigat catre Lumea Noua cu secole inaintea lui Cristofor Columb. Energia necunoscuta care inconjoara Muntele Nimham este si ea extrem de interesanta. In zona au fost zarite fulgere ciudate, iar vechile legende spun ca varful muntelui a fost candva demult o poarta catre o alta lume. 

„Unele zone de pe Pamant sunt mai sacre decat altele, unele din cauza situarii lor, altele din cauza apelor minerale, iar altele din cauza asocierii sau prezentei oamenior sfinti„, putem citi in Mahabharata Anusanana Parva 108: 16 – 18.

Muntele Ninham – cel mai inalt punct din Putnam county – este un loc ce uimeste expertii. Acesta se afla chiar langa Carmel, New York. Varfurile sale marete se inalta la peste 500 m peste nivelul marii.

putnamstonechambers

Cine au fost constructorii misterioaselor camere de piatra din Putnam?

Oamenii au devenit constienti de Muntii Nimham intre 1982 – 1995, cand au fost extrem de multe aparitii de OZN-uri si lumini in regiune, stiri care au facut inconjurul lumii. Exista pe glob un mare numar de varfuri ordinare de munti pe intregul mapamond, insa Muntele Nimham nu este unul dintre acestea.

ninhmounputn001

Acesta este un loc misterios care a fost asociat cu aparitia OZN-urilor, cu intalniri bizare, experiente inter-dimensionale ciudate si aparitii ale unor lumini necunoscute care se invarteau in jurul varfului muntelui. Oamenii au vorbit despre acest loc multi ani la rand, iar legendele indiene confirma statutul sacru al Muntelui NImham. Locuitorii din Putnam County au vazut nenumarate lumini misterioase, iar intrebarea care se naste este: care este natura acestor lumini stranii care apar in numar mare chiar deasupra muntelui?

Un cercetator al fenomenelor paranormale, Phil Imbrogno a petrecut mai bine de zece ani  in regiune, studiind camerele din Putnam. Plimbandu-se prin pasurile din zona, el a intalnit fulgere de lumina care aratau exact ca bliturile de la o camera foto. Acestea, luminoase ca fulgerele, nu pareau sa radieze dintr-un anumit punct, ci mai degraba sa vina din toate directiile. Ar putea fi ele un soi de descarcari de plasma sau electrice?

Un alt martor povesteste ca a vazut globuri de lumina extrem de puternica, colorata, ce se invarteau in jurul zonei. Globurile au fost vazute in zona in mod frecvent ani de zile la rand. Fenomene similare au fost raportate de localnici inca de acum 100 de ani. 

Muntele Ninham s-a format acum aproximativ 125 de milioane de ani, iar istoria sa este lunga. Nimeni nu va sti vreodata cat de multa energia acumulata este in Nimham si in zonele inconjuratoare. Cu cateva secole in urma, indieni puternici si curajosi din tribul Wappinger traiau in apropierea muntelui ce a fost numit dupa Daniel Nimham, ultimul mare sef al tribului. Cu toate ca ei nu mai sunt in zona azi, exista cateva persoane in zona Putnam Count care isi aduc aminte unele dintre istoriile vechi ale Muntelui NImham. Indienii Wappinger il credeau sacru, pentru ca ei spuneau ca in varful muntelui era o poarta catre o alta lume.

gatewayonatherworld

Cu mult timp in urma, dupa cum spune o veche legenda indiana, oamenii traiau la baza muntelui. Ei stiau de camerele de piatra, insa doar cativa dintre ei puteau sa intre in ele. Chiar si azi, spiritele sunt prezente acolo, insa nu mai sunt atat de puternice cum erau acum cateva sute ani. O alta legenda indiana merge si mai mult inapoi in timp si spune ca de peste mare au venit niste straini cu blana pe corp si coarne iesindu-le din cap. Ei au inceput sa construiasca corturi de piatra, pe care noi le numim azi camere. Marile pietre au fost mutate de catre puterea spiritului cu un mare vant. Noaptea ei aprindeau focuri mari si incercuiau pietrele. Exista mai mult de 200 de camere de piatra in Putnam County. Ele sunt un fel de temple construite chiar si cu 4.000 de ani in urma, potrivit cercetarilor lui Imbrogno, insa discutiile in legatura cu vechimea lor nu s-a incheiat inca.

Cine au fost cu adevarat constructorii acestor camere de piatra? Au lasat vikingii sau druizii – ale caror origini sunt invaluite in mister – un semn pentru a marca acest loc special cu puteri naturale? Dl. Brech, coordonator al the New England Antiquities Research Association pentru Valea Hudson, este convins ca structurile de piatra au fost construite de catre exploratori europeni, posibil de catre celti, care au ajuns in Lumea Noua inaintea lui Columb. Criticii nu iau in considerare aceste teorii, spunand ca ele se bazeaza pe imaginatie mai mult decat pe dovezi, iar localnicii spun ca acestea sunt opera unor fermieri din secolul al 18 lea, care le-au construit pentru depozitarea carnii, a produselor lactate si a vegetalelor. Insa Dl. Brech spune ca este imposibil ca niste fermieri sa fi putut muta bolovani de mai multe tone doar pentru niste depozite. „Nu trebuie sa parcurgi asemenea distante ca sa ai un loc de depozitare”, spune el. „Nu ai construi asemenea lucruri decat pentru scopuri religioase”.

Trebuie notat si faptul ca multe dintre aceste camere sunt aliniate cu punctele de rasarit de soare la echinoctiu si solstitiu. Astronomia a jucat un rol important in viata constructorilor acestor camere.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Grotele Longyou, un antic mister nerezolvat

Misterioasele si fascinantele grote Longyou trebuie sa fi fost un soi de proiect secret construit de catre oameni din antichitate,...

Închide