Enigmaticul templu din piatra dintr-o pestera din Peru: Naupa Huaca

0

Nu departe de unele dintre cele mai faimoase locuri vizitate de catre turisti, in Valea Sacra din Peru, unul dintre cele mai misterioase situri este Naupa Huaca (Naupa inseamna antic iar Huaca inseamna sacru in limba Inca). Pentru a-l gasi trebuie sa intrati intr-o vale laterala unde majoritatea masinilor nu au acces si apoi sa urcati sute de trepte construite de catre incasi… printre ruinele unor terase unde se facea agricultura.

naupahauca

naupahauca2

Intrati apoi intr-o pestera naturala ce pare sa fi fost creata in urma unui cutremur sau a unui eveniment catastrofic ce a spart muntele de piatra…

naupahauca3

La intrarea in pestera sunt constructii din perioada incasilor, facute din piatra bruta si mortar din argila, insa ceea ce este in interior este cu adevarat un mare mister…

naupahauca4

Acest bolovan extrem de dur din andezit a fost sculptat astfel incat sa rezulte trei nise, destul de mari pentru ca o persoana sa intra in ele. Nu se stie daca aceasta a fost opera incasilor pentru ca nu se potriveste cu designul tipic al acestei culturi.

naupahauca5

 

Mai in interior gasim ceea ce ar fi cel mai bine descris ca o „usa falsa” sculptata din masiva stanca de andezit. Iarasi, aceasta este destul de mare ca o persoana sa stea in interior confortabil.

Exista doua expeditii care vor merge in zona pentru a vizita acest obiectiv:

  •  

Articol de Brien Foerster

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
poarta
13 secrete care te ajută să învingi timiditatea

Îţi mai aminteşti când ai păşit ultima dată într-o cameră plină de străini şi pe faţa ta “se schimbau “culorile...

Închide