Craterul Patomskiy și anomaliile sale

0

Cercetătorii au studiat o structură asemănătoare unui crater, pe care îl numesc ”Craterul Patomskiy”, după râul în a cărui albie se află. Yaktus, localnicii ce trăiesc în Republica Sakha, o numesc ”Cuibul vulturului de foc”.

Este ”Craterul Patomskiy” o formațiune naturală, ce nu seamănp cu nimic altceva întâlnit până acum sau este el o structură artificială?

patomskiycrater

El a fost descoperit de către geologul din Irkutsk, Vadim Kolpakov, atunci când acesta a fost într-o expediție în taigaua neexplorată a Siberiei, în vara anului 1949. ”Craterul Patomskiy”, are dimensiunile unei clădiri cu 25 de etaje – arată ca un trunchi de con convex. Înăuntrul curburii de la partea superioară există o zonă de forma unui dom chiar în mijloc.

Conul are niște dimensiuni grandioase. Înălțimea sa este de 10 -15 metri în zona din amonte și 70 – 80 metri în zona din aval. Diametrul mediu al conului este de 130 – 150 de metri, iar adâncimea scobiturii din vârf este de 8 – 10 metri. Atunci când este senin, craterul se poate observa perfect de la înălțime. El seamănă cu un uriaș cuib de vulturi, cu un ou în interior. Diametrul ”oului” este de aproape 40 de metri.

De la descoperirea craterului s-au născut multe teorii în legătură cu ce (sau cine) ar fi putut să îl creeze, de la minele secrete ale Gulagului până la o explozie spontană, nucleară, a unei mine de uraniu.

patomskiycrater2

De la distanță obiectul seamănă cu o grămadă gigantică de zgură, însă nu există oameni în această zonă din taiga, care să o fi putut strânge. Mai mult decât atât, populația Yakuts sau chiar localnicii Evenks nu ar fi putut construi o asemenea structură.

Localnicii au evitat dintotdeauna ”Cuibul vulturului de foc” și zone înconjurătoare pentru că oamenii nu se simt bine în apropierea acestuia. Este un loc cuidat, evitat chiar și de animale.

arkaim42

Unul dintre cele mai mari mistere legate de Arkaim este focul ce a distrus acest așezământ preistoric

Oamenii care au ajuns în apropierea ”Craterului Patomskiy” au relatat experinețe asemănătoare cu cei care au vizitat misteriosul Arkaim, care încă rămâne o zonă cu anomalii și o enigmă pentru lumea științifică. Oamenii deseori încep să nu se simtă bine în zonă, raportând tensiuni psihice inexplicabile și dereglări ale presiunii sangvine, ale temperaturii coprului și schimbări ale ritmului de respirație.
Ce este ”Craterul Patomskiy”, sau cum îl numesc cei din populația Yakuts ”Cuibul vulturului de foc”? Niciun vulcan nu a fost descoperit în zonă, cel puțin în ultimul milion de ani.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
De ce avem nevoie să simțim ca să ne vindecăm?

ronic, ”șuntarea” emoțiilor ne lasă shen-răniți. Shen este ceea ce chinezii antici numeau scânteia divină din noi. Shen se manifestă...

Închide