Cinci proprietati ale soarelui de care nu ati auzit

0

Lumina soarelui este cunoscuta pentru faptul ca ne aduce vitamina D, dar stiati ca elimina durerea, ne tine alerti noaptea, arde grasimile si multe altele?…

Conexiunea noastra biologica si dependenta de soare este atat de profunda incat variatiile coloraturii pielii de la africani cu pielea intunecata, saturata de melanina, la melanina depigmentata a pieii deschise la culoare a caucazienilor, este un produs secundar al urmasilor ultimului stramos comun din Africa (identificat dupa ADN-ul mitocondrial) ce a migrat catre latitudini mai inalte si mai putin luminoase, eveniment ce a avut loc acum circa 60 de mii de ani. Pentru a compensa cantitatea mai mica de lumina solara, corpul s-a ajustat rapid, in principiu eliminand protectia solara naturala a melaninei din piele care interfereaza cu productia de vitamina D; desigur ca vitamina D are rol in reglarea a peste 2000 de gene si in consecinta, este mai mult un hormon fara de care intreaga noastra infrastructura genetica devine destabilizata. 

Dedesubt sunt deteliate 5 proprietati ale expunerii la soare, pe care merita sa le mentionam:

1) Lumina solara are proprietati analgezice. Un studiu din 2005, publicat in revista Psychosomatic Medicine intitulat, „The effect of sunlight on postoperative analgesic medication use: a prospective study of patients undergoing spinal surgery,” a analizat pacienti care au stat in zona insorita a spitalului unde au fost expusi la o intensitate solara cu 46% mai mare decat media intalnita in spital. Pacientii expusi la o intensitate solara crescuta au experimentat mai putin stres perceput, au luat cu 22% mai putine analgezice pe ora si au avut costuri ce 20% mai mici la medicamente. 

2) Lumina solara arde grasimea: Un studiu din 2011 publicat in The Journal of Investigative Dermatology dezvaluie un lucru remarcabil in legatura cu metabolismul: expunerea pielii omului la radiatiile UV rezulta intr-un metabolism subcutanat crescut al grasimilor. In timp ce gresimea subcutanata precum cea viscerala nu este considerata un factor de risc pentru bolile cardiovasculare, este cunoscut faptul ca deficienta unuia dintre cele mai cunoscute secundare benefice ale luminii soalre, vitamina D, este asociata cu cresterea grasimii viscerale. De asemenea, exista dovezi puternice care arata ca deficienta de vitamina D este legata de obezitate, existand nu mai putin de 9 studii ce indica acest fapt. 

Unul dintre ele intitulat „Association of plasma vitamin D levels with adiposity in Hispanic and African Americans,” publicat in revista Anticancer Research in anul 2005, a descoperit ca nivelurile de vitamina D erau invers proportionale cu adipozitatea hispanicilor si afro-americanilor, inclusiv obezitatea abdominala. Concluzia? Expunerea la radiatii UVB, care este cea mai puternica cu 2 ore inainte si dupa pranzul solar si responsabila pentru producerea vitaminei D, poate fi o strategie esentiala pentru arderea grasimilor intr-un mod natural. 

3) Lumina solara din ciclurile solare poate regla direct durata de viata a oamenilor: Publicat in 2010 in revista Medical Hypotheses si intitulat „The effect of solar cycles on human lifespan in the 50 United states: variation in light affects the human genome,” cercetatorii au studiat posibilitatea ca ciclurile solare sa afecteze direct genomul uman. Potrivit cercetatorilor:

„Expunerea la lumina solara, de aceea, poate afecta direct durata vietii noastre si poate chiar accelera schimbarile genetice ce ne pot oferi avantaje pentru supravietuire”.

4) Expunerea la lumina solara din timpul zilei imbunatateste prezenta din timpul serii: Un studiu din anul 2012, publicat in revista Behavioral Neuroscience intitulat „Effects of prior light exposure on early evening performance, subjective sleepiness, and hormonal secretion,” a descoperit ca subiectii s-au simtit semnificativ mai prezenti la inceputul serii, dupa ce au fost expusi la 6 ore de lumina solara si au devenit mult mai somnorosi la sfarsitul serii dupa ce au fost expusi la lumina artificiala. 

5) Lumina solara se poate converti in energie metabolica. Daca o ipoteza noua, pulicata in 2008 in Journal of Alternative and Complementary Medicine este corecta, o presupunere veche prin care animalele sunt incapabile sa utilizeze energia luminii direct, este pusa sub semnul intrebarii. Cu alte cuvinte, pielea noastra poate contine echivalentul unor panouri solare din melanina si se poate sa fie posibil sa „ingerezi” energie exact cum procedeaza plantele, direct de la soare (nota: vezi breatharieni).

Melanina are diverse roluri in organisme diferite. De la cerneala caracatitei, la culorile protectoare, bazate pe melanina, ale bacteriilor si ciupercilor, melanina ofera protectie impotriva unei game largi de amenintari: de la pradatori si amenintari similare de natura biochimica, lumina UV si alte stresuri chimice (exemplu: metale grele si agenti oxidanti). Ceea ce este in mod normal, trecut cu vederea este abilitatea melaninei de a converti radiatiile gama si ultraviolete in energie metabolica in interiorul sistemelor vii. 

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Edgar Cayce – Profetul adormit

In fiecare an, zeci de mii de oameni din toata lumea devin interesati de viata unui om obisnuit. A fost...

Închide