Arheologii anunță descoperirea unei piramide vechi de 3700 de ani în Egipt

0

O țară aridă în trecutul îndepărtat, considerată leagănul civilizației occidentale, Egiptul – și locurile sale monumentale, în special – continuă să uimească și să intrige istoricii și arheologii. Majoritatea acestor monumente se află pe partea vestică a Nilului, regiune cunoscută ca Țara Morților. În zona estică a Nilului regiunea a fost rezervată viilor.

Un popor prosper și foarte religios, egiptenii au profitat de avantajele țării unde au locuit și de resursele aceteia. O națiune de perfecționiști, atenția lor pentru detalii servindu-le extrem de bine în toate încercările lor industriale. Din cauza faptului că egiptenii credeau că sunt un soi de zei muritori care deveneau nemuritori odată ce mureau, a devenit ceva necesar să își protejeze corpurile, astfel că s-au născut niște locuri de înmormântare în consecință, mai exact marile aglomerări de bolovani din cultura lor.

Pe lângă funcția de mormânt, piramidele funcționau și ca templu complex pentru faraon.

Un lucru intereant de notat este facptul că acele corpuri pe care cineva ar putea să le găsească în piramidă, nu se aflau acolo, dar nici într-un alt loc! Atât de multe lucruri rămân să fie descoperite în ciuda a ceea ce știm deja, iar cea de față este poate cea mai entuziasmantă dintre ultimele făcute în ultimul timp.

Egiptologii au anunțat o nouă descoperire care este foarte posibil să intrige și potențial să ridice noi semne de întrebare.

Echipa a găsit o piramidă datată cu 3.700 de ani în urmă, din timpul celei de-a 13 dinastii egiptene.

Chiar la nord de rămășițele infamei piramide turtite a Regelui Sneferu, noul monument este la 32 km sud de Cairo, potrivitșefului Sectorului de antichități a Egiptului antic, Mahmoud Afifi.

Rămășițele nou descoperitei piramide conțin structura sa interioară, inclusiv un coridor ce conduce către un loby, ce vine din pământ, de la un nivel inferior pe o rampă, pe una dintre laturi și ziduri interioare, stâlpi acoperiți de hieroglife.

“Textul care este scris în cartuș (hieroglife ce conțin numele și titlul unui monarh) este pentru Regele Imani Kamau, unul dintre regii celei de-a 13a dinastii”, a declarat ministrul egiptean într-un post pe Facebook.

Pentru că structura exterioară lipsește, echipa trebuie să se bazeze pe ceea ce a rămas pentru a determina dimensiunile piramidei. Ei cred că pantele frânte de pe una dintre părți reprezintă una dintre primele încercări de aonstrui o laterală lină de piramidă, ca cea a Regelui Sneferu.

O altă piramidă însă, a unui faraon din cea de-a Patra Dinastie, ce a inclus și un complex funerar complex, necropola Dahshur, fiind loc de îngropăciune și pentru înalți oficiali, a fost prima structură ce a prezentat tranziția către forma piramidală.

Forma frântă s-a dovedit instabilă după ce condițiile de sol au făcut ca unghiul original de 55 de grade să se încovoaie. Constructorii au făcut o carcasă în jurul bazei, însă restul marginilor măsurate într-un unghi de 43 de grade au creat forma frântă de piramidă.

Ministrul a declarat: ”Toate părțile piramidei sunt în stare foarte bună, iar excavații ulterioare vor dezvălui mai multe din ea”.

Să sperăm că săpăturile și descifrarea textelor vor dezvălui mai multe despre secretele acestei structuri antice.

sursa: http://www.collective-evolution.com/2017/04/08/archaeologists-announce-the-discovery-of-a-3700-year-old-pyramid-in-egypt/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Călătorie la marginea Universului

O călătorie la oscară mai mare decât orice își poate imagina mintea umană, exact premizele prin care misterul infinit, impenetrabil,...

Închide