VIBRATIILE SI ACORDAREA VIBRATIONALA

0

Auzim foarte des astăzi termeni precum vibraţie, energie, frecvenţe, rezonanţă, acordare vibraţională – în spiritualitate, domeniul dezvoltării personale, terapii alternative, etc. Unii dintre noi acceptăm aceste concepte la nivel intuitiv, fără să simţim nevoia să despicăm firul în patru. Cei care lucrează foarte mult cu partea stângă a creierului (logică, matematică, raţională) trebuie să înţeleagă întâi conceptele, fenomenele din spatele rezultatelor, şamd.

 

Dincolo de cele cinci simţuri

Pe măsură ce evoluăm dincolo de cele cinci simţuri elementare, învăţăm să comunicăm prin concepte şi să acceptăm faptul că multe dintre ele nu pot fi definite prin cuvinte, limbajul fiind adesea o limitare. Vrem ca aceste concepte să exprime ceva concret. Indiferent ce înseamnă ele pentru noi la nivel intuitiv, mulţi oameni au nevoia de înţelesuri clar definite.

 

Să revenim deci la termenii abordaţi la începutul articolului. Conform dicţionarului, a acorda înseamnă a ajusta, a armoniza, a pune într-o relaţie armonioasă de reacţie reciprocă. A vibra înseamnă a se deplasa rapid înainte şi înapoi. În ştiinţă, energia reprezintă capacitatea unui sistem fizic de a efectua o activitate, iar frecvenţă înseamnă numărul de apariţii, oscilaţii (sau ce altceva se măsoară) într-un interval de timp dat.

 

Coarda unei chitare vibrează. În funcţie de cât de puternic o atingi, ea îşi schimbă frecvenţa de vibraţie şi deci sunetul pe care îl produce. Culorile sunt de asemenea frecvenţe diferite de lumină vizibilă, interpretate de creierul nostru. La fel şi căldura şi frigul, la fel şi orice există. Fizica cuantică nu face decât să confirme o credinţă străveche – anume, că totul în univers este format din vibraţii care au loc la diferite frecvenţe. Dacă schimbăm frecvenţa vibraţiei, vom schimba şi natura particulei care defineşte vibraţia.

 

Rezonanţa şi antrenarea

Gregg Braeden vorbeşte în cartea sa Păşind printre lumi despre alte două concepte care au legătură cu vibraţia şi frecvenţa: rezonanţa şi antrenarea. Rezonanţa, explică el, este:

 

un schimb de energie între două sau mai multe sisteme energetice. Schimbul este bidirecţional şi permite fiecărui sistem să devină un punct de referinţă pentru celălalt. Un experiment obişnuit pentru ilustrarea rezonanţei este plasarea a două instrumente cu coarde, în colţuri opuse ale camerei. Dacă atingem coarda cea mai de jos a unui instrument, va vibra aceeaşi coardă la cel de-al doilea instrument. A doua coardă nu este atinsă de nimeni. Ea reacţionează la undele de energie care traversează încăperea şi îşi găsesc rezonanţa cu cealaltă coardă.

 

Antrenarea este…

 

O aliniere de forţe sau de câmpuri energetice, astfel încât să permită transferul maxim de informaţie sau comunicare. Spre exemplu, să luăm două elemente adiacente, care vibrează amândouă. Unul vibrează mai repede, iar celălalt vibrează la o viteză mai lentă. Tendinţa elementului de vibraţie scăzută de a se sincroniza şi de a se conforma elementului de vibraţie mai rapidă poate fi considerată antrenare. În măsura în care se realizează potrivirea, putem spune că a avut loc antrenarea sau că vibraţia mai rapidă a antrenat vibraţia mai lentă.

Radionica

Despre vibraţii, frecvenţe şi acordare vibraţională vorbeşte şi radionica, ştiinţa rezonanţei. Radionica a fost multă vreme considerată apanajul unor iniţiaţi şi chiar magie. Deşi acest termen de radionică este introdus relativ recent (începutul secolului XX de către medicul american Abrams), menţionări despre această ştiinţă datează încă din cele mai  vechi timpuri. Aşa cum am menţionat mai devreme, radionica este o veritabilă ştiinţă a rezonanţei. Dacă ar fi să dăm o definiţie cât mai concisă, am spune că radionica este arta de a pune rapid în rezonanţă (a face să oscileze pe aceeaşi frecvenţă de vibraţie) două sisteme.

 

Din acest punct de vedere, tot ce există în manifestare este radionică. Majoritatea oamenilor folosesc inconştient rezonanţa, zi de zi, clipă de clipă, pentru cele mai banale lucruri şi tocmai faptul că o utilizează în mod curent îi face să nu o mai sesizeze, să nu mai vadă miraculosul din ceea ce se întâmplă.  O acţiune radionică nu presupune un transfer de energie, în sensul acceptat de ştiinţa modernă, ci produce o structurare informaţională în sistemul asupra căruia acţionăm, astfel încât el se acordează pe frecvenţa fenomenului pe care vrem să-l manifestăm. Radionica poate fi folosită cu rezultate foarte eficiente în medicină (de fapt, aşa a debutat), agricultură, dezvoltare spirituală, afaceri, etc.

 

Ei bine, data viitoare când vei mai întâlni termeni precum vibraţii, frecvenţe, acordare vibraţională, rezonanţă sau radionică vei şti despre ce este vorba şi vei şti cum să foloseşti această cunoaştere în folosul tău. Important este să reţii că tot ce există în manifestare este energie, sub o formă sau alta, pe diferite frecvenţe vibraţionale. Iar de aici încolo, încep infinitele posibilităţi…

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
CRISTALOTERAPIA SI CHAKRELE – partea a treia

Iată că după ce în două rânduri anterioare, am parcurs mai întâi treimea de jos şi apoi treimea de sus,...

Închide