Robert Monroe

0

Robert Monroe a fost un om de afaceri distinct, un om de familie dedicat și un pionier notabil în investigarea conștiinței umane. El a inventat și Hemi-Sync®-ul și a fondat The Monroe Institute®, o organizație mondială dedicată expandării potențialului uman.

Născut în Indiana pe 30 octombrie 1915, dintr-un tată profesor universitar și o mamă medic, crescut în Lexington, Kentucky, Robert Monroe a fost cel de-al treilea din patru copii ai cuplului.

După o copilărie petrecută în Kentucky și Indiana, a mers la Ohio State University. După absolvirea din 1937, a lucrat ca scriitor și director la două posturi de radio din Ohio. Doi ani mai târziu s-a mutat la New York și și-a îmbogățit cariera radiofonică, producând și regizând programe săptămânale de radio și în final formându-și propria companie radio. În anii 50 compania sa producea 28 de spectacole radio pe lună, inclusiv popularul spectacol (notă: pentru americani desigur) Take a Number and Meet Your Match. În această perioadă Monroe a devenit faimos drept compozitor de muzică pentru radio, televiziune și filme.

A fost de asemenea președinte și membru al corpului de directori de la Mutual Broadcasting System network, a fost listat în Who’s Who in America și a fost prezentat în reviste și ziare sau la radio. Datorită succesului său, compania de producție a lui Monroe a cumpărat mai multe stații radio din North Carolina și Virginia, iar mai târziu a intrat și pe piața televiziunii prin cablu.

În 1956 firma a deschis o divizie de cercetare și dezvoltare a efectelor diferitelor sunete asupra conștiinșei umane, inclusiv fezabilitatea învățării în timpul somnului. Pentru că nu a rugat pe nimeni vreodată să facă ceva ce el nu ar face, deseori Monroe a fost chiar el subiectul testelor. În 1958, un rezultat semnificativ a fost descoperit – MOnroe a început să experimenteze o stare de conștiință separată și departe de corpul fizic. El a descris starea ca ”experiență în afara corpului”, termen popularizat de Charles T. Tart, doctor și figură eminentă în zona studiilor asupra conștiinței. Experiențele spontane au schimbat cursul vieții lui Monroe, dar și direcția eforturilor sale profesionale.

În timp ce continua activitățile de emisie radio cu succes, Monroe a început să experimenteze și să cerceteze formele extinse ale conștiinței umane pe care el personal le experimenta.  El și-a descris explorările inițiale cu obiectivitatea unui jurnalist și cu un ochi extraordinar de înclinat cătredetalii în extraordinara sa carte de început Journeys Out of the Body, publicată în 1971. Înregistrările experiențelor sale extracorporale în stări de dincolo de spațiu, timp și moarte au relaxat nenumărați oameni care s-au confruntat cu fenomene paranormale. De asemenea, cartea a atras și atenția cerectătorilor academici, a practicanților de medicină, a inginerilor și a altor persoane specializate.

Mereu pragmaticul conducător de afaceri, Monroe și un grup de cercetători au început să lucreze la metode de inducere și control a acestor forme de conștiință, dar și a altora, în laborator. Aceste cercetăti au condus șa dezvoltarea unei tehnologii non-ivazive și ușor de folosit de ghidare audio cunoscută sub numele de sincronizare emisferică sau  Hemi-Sync. În 1974, grupul inițial de cerectători a fost extins, pentru a forma Institutul Monroe, o organizație dedicată conducerii unor seminarii pentru controlul și explorarea conștiinței umane. Un an mai târziu, Monroe a scos primele trei patente pentru „Frequency Following Response” sau FFR, care este parte din metoda Hemi-Sync de alterare a undelor cerebrale prin sunet.

În timpul următorilor 20 de ani, Monroe a continuat să exploreze, să cerceteze și să predea despre stările extinse de conștiință și despre metode practice de a îmbunătăți potenșialul uman. El a dezvoltat o serie de workshopuri de mai multe zile ce permiteau participanților să experimenteze personal tărâmurile de dincolo de realitatea spațio-temporală, a construit un campus pentru predat și cercetare și a creat un portofoliu de exerciții audio gândite pentru a concentra atenția, a reduce stresul, a îmbunătăți meditația, a îmbunătăți somnul și pentru a ameliora durerile, printre altele.

În 1985 a scris a doua carte, numită Far Journeys, care povestește investigațiile sale personale ale realității nonfizice. În 1994 a încheiat triada cu o a treia carte, Ultimate Journey, care explorează adevărurile de bază legate de scopul și însemnătatea vieții și a ceea ce este dincolo de limitele lumii fizice. Monroe a murit în 1995 la vârsta de 79 de ani. Moștenirea sa continuă și astăzi și a atins viețile a milioane de oamnei din întreaga lume.

 

sursa: https://www.monroeinstitute.org/robert-monroeAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Viața și moștenirea lui P. D. Ouspensky

Octobembrie 2, 1997, marchează moartea lui P. D. Ouspensky, la vârsta de 69 de ani. Un om de o integritate rar...

Închide