Circuitul Microscosmic – secretul taoist al stărilor înalte de conștiință

0

Corpul uman este înzestrat cu o anatomie spirituală, folosind energia ca suport pentru viață și conștiință. Ca un microcosmos al Universului, sistemul energetic circulator al corpului oglindește modelele pe care le găsim în cosmos, curgând în modele orbitale de-a lungul canalelor cunoscute sub numele de meridiane.

La fel cum planetele orbitează în jurul stelelor, la fel o fac și electronii în jurul nucleului atomului, creând bio-electricitate, formând materia ce compune corpurile noastre. Suntem ființe electrice și, când circutele noastre funcționează eficient, energia noastră personală, sănătatea și bunăstarea cresc în mod exponențial.

Știința materialistă începe să ajungă și ea la această înțelegere, luând în considerare practici precum acupunctura ca metodă eficientă de a trata probleme de sănătate. Totuși, deși încă așteptăm o explicație concretă pentru bio-circuitele noastre, putem să trasăm secole de muncă efectuată de cercetători ezoterici care au dezvoltat o plajă largă de sisteme de meditație și fizice pentru a cultiva, întări și rafina propriul Chi, sau energia vitală proprie. Cele mai cunoscute sunt practicile Qi Gong, Tai Chi, Kundalini Yoga și meditațiile energetice, care se concentrează pe dezvoltarea chi-ului și a energiei pranice.

“Însă ce este acest chi” și de unde vine? Chi-ul este însăși forța primordială a vieții. Ea începe în viața umană odată cu fecundarea ovului de către un spermatozoid. Din această fuziune originară se dezvoltă o ființă umană de o complexitate uimitoare. Chi-ul este fluxul continuu de energie care leagă diversele țesuturi, oragane și funcții cerebrale într-un întreg unificat – o persoană. Chi-ul leagă această persoană și de mediul încojurător.” ~ Mantak Chia.
Trăin conform cu vechea filosofie taoistă, învățătorul și vindecătorul Mantak Chia lucrează cu un sistem unic numit Sistemul de Vindecare Universală Tao. În această abordare cuprinzătoare către bunăstare se găsește o practică specială pentru deschiderea Circuitului Microcosmic din corpul energetic, oferind practicanților dedicați o cale ușoară și profundă de a experimenta direct mișcarea chi-ului în corp.

“Deschiderea căilor înseamnă eliberarea tuturor obstacolelor care opresc curgerea energiei chi pe căile sale naturale. Majoritate obstrucțiilor iau forma tensiunii fizice, mentale sau emoționale.” ~ Mantak Chia.
Circuitul Microcosmic este un concept comun multor practici energetice, mai ales Qi Gongul, iar multe dintre exerciții sunt gândite pentr a dezvolta această particularitate a corpului energetic, însă, cu toate acestea, metoda lui Chia explicată în cartea sa  Awaken Healing Energy Through The Tao: The Taoist Secret of Circulating Internal Power este foarte potrivită începătorilor și celor care își doresc să exploreze dezvoltarea chi-ului pentru prima dată.

În mod esențial, practica este o meditație auto-ghidată de concentrare pe cele două căi de circulație principale ale energiei Chi în corp, ”Circuitul Funcțional” care pornește de la baza trunchiului, de lângă perineu și urcă pe lângă toate organele și glandele majore ale corpului, până în gât. ”Circuitul Guvernor” începe tot în perineu și urcă pe spate către capătul de jos al șirei spinări până în creier și apoi în jos către cerul gurii”.

Comparând orbitele planetare ale corpurilor celeste din Univers cu sistemul energetic al corpului, Chia explică cum această practică meditativă deschide circuitul bio-electric primar al corpului, permițând o curgere fără efort, orbitală a energiei prin și în jurul tuturor organelor vitale din corp.

Aici, Chia compară energia meridianelor energetice cu instalație electrică a unei case:

“Cele două canale energetice principale ale corpului pot fi comparate cu instalația electrică principală a unei case. Imaginați-vă un trunchi de cabluri ce aduce de afară putere către panou principal de siguranțe. Acest panou conține siguranțele ce protejează circuitele interioare de scurtcircuite și supratensiune. De asemenea, conține toate întrerupătoarele ce controlează toate camerele din interiorul casei. Această ramificație interioară este ca ”cele șase căi de putere speciale” din corp folosite în meditațiile taoiste mai înalte ce se nasc din Circuitul MIcrocosmic. La nivelurile avansate descoperim ”fire” suplimentare mai ales pentru încărcările masive de energie ce s-ar putea descărca în corp – ”Circuitul puterii” din mijlocul corpului fiind unul dintre acestea. Odată ce casa ta, la fel ca în cazul corpului, este gata pregătită cu firele interioare instalate, ea poate să fie conectată la linia principală de electricitate. Ești gata să primești puterea care vine de sus și de jos fără să te afecteze” ~ Mantak Chia.

Gânduri finale

Oricine are capacitatea de a-și crește nivelul de energie personală, de a-și dezvolta chi-ul și de a experimenta direct efectee profunde ale unor practici de acest fel. Beneficiile pentru cei care sunt dispuși să fac această muncă sunt numeroase, incluzând pacea minții, îmbunătățirea puterilor psihice și intuitive și, cel mai important, o capacitate crescută de vindecare.

sursa: http://themindunleashed.com/2017/02/microcosmic-orbit-taoist-secret-higher-consciousness.htmlAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Acest lucru te ajută să ai o viață lungă mai mult decât orice altceva

(Josh Richardson, Prevent Disease) Ce îi ajută pe oameni să aibă o viață mai lungă mai mult decât orice altceva?...

Închide