Pătratul lui Pegasus, calea spre un nou început

0

Nu mai este mult și intrăm în luna Martie, o etapă plină de mișcare și energie. Cu o lovitură cosmică ce este gata să renunțe la trecut și să îmbrățișeze prezentul, cerul din această lună ne ajută să mergem înainte cu încredere și speranță într-o nouă realitate glorioasă.

Odată cu intrarea lui Mercur în luna martie, toate piedicile pe care le-ai simțit se vor risipi, iar un ”vânt” puternic te va izbi în spate și te va pune în mișcare mai liber și mai rapid. De acum, obiectivele propuse vor prinde contur, iar planurile vor fi îndeplinite.

Atunci când aceste planete se combină, orice este posibil. Dacă ești în mișcare, într-o direcție neașteptată, experimentând viața într-un mod complet nou, și, probabil, având senzația unei persoane complet diferită, intrarea lui Mercur în luna Martie, va risipi orice urmă de nesiguranță și de îndoială.

Eclipsa unui nou început spiritual

Urmează apoi, o repornire spirituală, ce capătă forma unei eclipse totală. Căci după cum știm, o eclipsă solară este o șansă pentru un nou început, un nou capitol sau o poveste cu totul nouă și specială.

Așa că, dacă te-ai simțit până acum prins într-un balon de confuzie, iritare, îngrădire sau melancolie, apariția eclipsei este impulsul de care ai avut nevoie pentru a ieși din acest balon, pentru a fi și a gândi liber, pentru a te îndrepta spre o dezvoltare spirituală, dusă la un alt nivel.

Această eclipsă solară se încadrează în constelația Pegasus, calul înaripat din tradiția mitologică greacă (Pegasus s-a înălțat la ceruri, ajungând în Olimp unde a l-a slujit pe Zeus. Mai târziu, dăruit de Atena lui Bellerophon, mărețul cal înaripat și-a slujit cu încredere noul stăpân. Considerat drept calul muzelor, după moarte, Pegasus a fost transformat într-o constelație strălucitoare, formată din 88 de stele, vizibilă și astăzi pe cer).

Eliberarea de umbrele trecutului

Legendele mitologice spun că Pegasus s-a născut atunci când Meduza a fost decapitată de către Perseu. Meduza reprezintă partea din noi care se autodistruge, care se simte neputincioasă și care nu poate construi. Este partea întunecată a subconștientului, partea care ne împietrește, ne face inerți și impasibili. A ei este vocea din interiorul nostru care ne spune că nu suntem destul de buni, de puternici și de curajoși pentru a reuși. Ea este cea care ne induce gândul că eșecul este ”fratele” nostru și că oricât am încerca, nu vom fi capabili de succes. Când Meduza ajunge în mintea, trupul și sufletul nostru, inconștient începem să ne cufundăm în trecut, să regresăm, să devenim deprimați și înfricoșați. Meduza este puternică, iar pentru a o combate, avem nevoie de un erou suficient de puternic pentru a se confrunta cu ea. Iar Perseu este cel care o poate domina.

El este energia masculină din fiecare bărbat și femeie care îndrăznește să se confrunte și să înfrunte toate obstacolele. Perseu este partea din noi care alege să acționeze, indiferent de dificultatea provocării. El este cel care ne ridică și ne impulsionează atunci când ”cădem”, el este cel care îndrăznește să ne scoată la iveală dorințele, visele și speranțele. Perseu este cel care ne oferă vitalitate încredere și voință. Iar atunci când el intră în viețile noastre și pune stăpânire pe Meduza, în noi se naște Pegasus.

Pegasus, inspirația din viața noastră

Pegasus reprezintă inspirația și poarta spre cunoașterea supremă. El este fulgerul care ne străbate mintea și sufletul în drumul spre cunoașterea luminii. Este steaua călăuzitoare, este, dacă vrei, lumina care ne scoate din întuneric. Iar acum, în timpurile pe care le trăim este momentul ideal ca Pegasus să preia controlul vieții noastre. Este vremea unei schimbări radicale, este vremea cunoașterii profunde, a acceptării, a iubirii și a recunoștinței. Astfel spus, e timpul pentru o traiectorie diferită față de cea pe care am urmat-o până în prezent. E momentul ca noi, oamenii să ne îndreptăm spre ceea ce ne-a fost scris încă de la începuturile lumii. Spre iubire, spre Divinitate.

Motivul pentru care, se face o asemănarea a prezentului cu Pegasus, nu este întâmplător. Trăim momentul în care suntem ”forțați” să alegem calea evoluției spirituale, deoarece timpul ce ne-a fost acordat, se apropie de sfârșit. Ca și Pegasus, trebuie să ne învingem temerile, să tindem spre infinit și să zburăm spre el cu toată forța spirituală cu care am fost înzestrați și învățați. E timpul să luăm o hotărâre importantă și decisivă, una care să ne facă să strălucim în Univers.

Creative Commons License
7 obiceiuri la care trebuie să renunți, ca să fii tânăr la 50 de ani by Pătratul lui Pegasus, calea spre un nou început is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Vindecare prin artă: Mandalele

Mandala (înseamnă în sanskrită ”cerc” sau ”complet”) are o lungă istorie n spatele ei și este recunoscută pentru simbolistica ei...

Închide