ASTROMEDICINA

0

Este scris în stele: cum stai cu sănătatea și ce terapii te ajută

De o vârstă cu lumea, astromedicina (sau astrologia medicală) este o ramură a medicinei complementare bazată pe ”cititul în stele” – astrele sunt supuse unui chestionar stufos, la finalul căruia se întocmeşte ”fişa medicală”: la ce afecţiuni suntem predispuşi din naştere, ce terapii naturiste ne ajută să le depăşim cu brio, ba chiar şi cum să ne alegem terapeutul: pe lângă priceperea şi implicarea acestuia, intră în joc, decisiv, compatibilitatea dintre zodia lui şi zodia ta!

Cum funcționează?

Astrologia medicală se bazează pe descifrarea corespondenţei dintre semnele zodiacale şi un cumul de alţi factori ”scris în stele”. Totul începe cu ”stăpânii” – planetele care guvernează fiecare zodie, imprimându-i un anumit temperament şi, pe cale de consecinţă, un set de predispoziţii pentru anumite afecţiuni grupate pe anumite zone: ca proiecţie a ”arhitecturii” corpului uman, zodiacul încifrează (sau descifrează, mult mai bine zis) imaginea Omului Cosmic; deci fiecare dintre semnele zodiacale guvernează o anumită zonă corporală. Aşadar…

Careul de ași

Planete – zodii – temperament – predispoziţii. Patru laturi ale aceluiaşi careu. Fiecare semn zodiacal este guvernat de o planetă. Numit ”guvernatorul” sau ”stăpânul” zodiei respective, astrul respectiv ”programează” temperamentul şi reacţiile nativilor în diferite situaţii. Iar tipologia temperamentală explică predispoziţia pentru un tip sau altul de afecţiuni.
Luată la bani mărunţi, relaţia dintre semnele din zodiac şi planete este extreme de complexă: pentru că nativii uneia şi aceleiaşi zodii sunt influenţaţi, în funcţie de decada în care au venit pe această lume, şi de alte aster, în afara ”guvernatorului”. Dar să rămânem la perspectiva macro: cine sunt ”stăpânii” stelari ai celor 12 zodii şi ce le hărăzesc? 


Guvernatorul dictează

BERBECUL este guvernat de MARTE, iar această relaţie explică temperamentul său sangvin: îl auzim frecvent acuzând migrene şi emoţii răvăşitoare, este impulsiv, agresiv. Or, cum spune o vorbă din popor, ”nervii fac rău la stomac”. Tot aparatul digestiv suferă – intestinele, ficatul, pancreasul.
Cele mai eficiente terapii pentru nativii zodiei, expuşi, prin voia astrelor, la excese de tot felul (cele culinare fiind incluse) şi care se autodefinesc prin verbul A PUTEA, sunt homeopatia şi reflexoterapia.

TAURUL: legănat pe braţele planetei VENUS, este un spirit hedonist, cu un temperament flegmatic.  Răbdător, sociabil, axat pe plăcerile vieţii şi pe economisirea propriilor resurse de energie, este predispus la afecţiuni ale cefei şi gâtului (poate pentru că petrece prea multe ore în fotoliu sau pe scaun, conjugând verbul preferat: A VISA?). Intoxicaţiile, laringitele , amigdalitele îi pot da de furcă; pentru a le preveni sau depăşi, apelează la reflexoterapie, meloterapie şi masaj.

GEMENII sunt patronaţi de MERCUR, ”mesagerul zeilor”, asociat cu procesele intelectuale – gândire, comunicare, schimb de informaţii etc. -, cu energia şi nevoia continuă de schimbare. Atu-uri ce vin la pachet cu temperamentul sangvin şi cu potenţialele consecinţe ale acestuia pe planul sănătăţii: afecţiuni ale sistemului nervos, ale sistemului  respirator şi ale circulaţiei periferice, probleme la nivelul braţelor. Se previn şi se ”repară” însă cu ajutorul acupuncturii, cromoterapiei şi fitoterapiei. Verbul care îi caracterizează este – cum altfel? – A GÂNDI.

RACUL, proverbial pentru firea schimbătoare şi temperamentul melancolic, nu are personal nici o ”vină”: este croit după chipul şi asemănarea stăpânei lui, LUNA. Sensibilitatea şi emotivitatea (cu bune şi cu rele: de la ataşamentul total pentru familie, la ranchiuna purtată celor care îl ofensează) îi pot zdruncina stomacul (risc de afecţiuni gastrice, duodenale). O zonă la risc este şi pieptul (plămânii, sânii, sternul. Îi alină reflexoterapia, sacroterapia şi acupunctura. Dacă ai Raci în preajmă, poartă-te cu ei cu mănuşi: verbul care îi caracterizează este A SIMŢI.

LEUL se consideră o binecuvântare pentru propriul anturaj. Orgolioşi, curajoşi, nimeni şi nimic nu le poate clinti nativilor zodiei încrederea în calităţile proprii. Şi pretind, mai presus de orice, respect. Planeta care îi şopteşte imperativ că el este centrul universului şi îi justifică temperamentul coleric este SOARELE. Nu te mai surprinde să afli că verbul care suprinde chintesenţa zodiei este A STRĂLUCI. Pune mult suflet în toate şi se poate confrunta cu afecţiuni ale inimii, dar şi ale coloanei vertebrale şi ochilor. Aparent total nepotrivit în peisaj, mulţi nativi au şi o înclinaţie spre depresie. Homeopatia şi fitoterapia îi ajută să contracareze aceste predispoziţii şi să scape de boală, dacă i-a prins în mrejele ei.

FECIOARA este patronată de MERCUR, care o tot presează să… nu trăiască în armonie cu sine şi cu lumea: reflexivă, chiţibuşară, exigentă, obsedată de detalii, nu-i scapă nimic (nota bene: verbul ei este A VEDEA), uită să profite de fiecare moment al vieţii. Temperamentul melancolic o predispune la nervozitate şi stări depresive, dar zona corporală de maximă sensibilitate este abdomenul inferior. Altminteri, este simpatică şi responsabilă. Şi responsabilitatea faţă de propria persoană o îndeamnă să mizeze pe terapiile ”făcute” pentru semnul ei astrologic: acupunctura, fitoterapia şi cromoterapia.

BALANŢA beneficiază de tutela lui VENUS, care o duce în zona esteticului – arte, reverie, idealism. Definiţia aplicată a temperamentului flegmatic. Nu excelează la capitolul personalitate (vrea, dar nu are suficientă energie pentru a trece la fapte – verbul ei este A VREA). În schimb, este un bun mediator. Vrea, dar nu are suficientă energie pentru a trece la fapte. Lentă, somnolentă, rinichii ei sunt leneşi: suferă frecvent de afecţiuni renale, urinare şi/sau lombare. Iar sănătatea ei revine la echilibrul prin şedinţe de reflexoterapie şi meloterapie.

SCORPIONUL este coleric. Cine are de a face cu nativii zodiei ştie! MERCUR, guvernatorul zodiei, face din ei persoane puternice, responsabile, foarte active şi implicate, dar pe care nu ţi-ai dori să ţi le faci duşmani! Avizi prin definiţie – după bucate cu gust intens, după sentimente duse la extrem, de viaţă, sub toate aspectele ei -, sunt predispuşi la afecţiuni ale organelor sexuale, colonului, rectului şi ale zonei pelvine. Dar le depăşesc cu ajutorul fitoterapiei şi homeopatiei. Verbul lor? A DORI, fireşte.

CAPRICORNUL este dirijat de SATURN, cea mai obscură dintre planete. De aceea este calculat, conştiincios, când PROMITE (acesta este verbul lui), se ţine de cuvânt. Anturajul îl preţuieşte, dar găseşte că nu prea are sare şi piper. Sub platoşa modestiei se ascunde însă un coleric. Iar uneori temperamentul ”îi iese prin piele”: afecţiunile dermatologice şi oasele şi articulaţiile sunt problemele lui de sănătate. Prevenite şi tratate prin homeopatie şi reflexoterapie. 

VĂRSĂTORUL se ghidează după propriile reguli (aşa cum îl învaţă SATURN). Verbul lui este A TREBUI: trebuie să aibă dreptate, nu trebuie să i se impună constrângeri, obligaţii… Îi recunoşti temperamentul – sangvinic sau flegmatic – după felul în care se impune: zgomotos sau prin rezistenţă pasivă. Picioarele şi sistemul nervos simpatic sunt zonelea lui sensibile, iar terapiile potrivite sunt acupunctura, masajul, meloterapie.

PEŞTII sunt susţinuţi de JUPITER ca să înoate în ape tulburi. Sunt capabili să se prezinte, în absolut orice situaţie, ca nişte persoane inocente, angelice. Temperament flegmatic, spirituali, toleranţi, evită conflictele. Dar îşi pierd uşor liniştea şi de aici decurg riscuri legate de sistemul sangvin şi de cel limfatic. Îi ajută homeopatia, masajul, meloterapie şi sacroterapia. Verbul lor: A IUBI.

Alege-ți terapeutul în funcție de zodie

Iată care sunt şi compatibilităţile pacient-terapeut dictate de semnele zodiacale:
-Pacient Berbec: terapeut Balanţă, Scorpion.
-Pacient Taur: terapeut Ra, Fecioară, Capricorn.
-Pacient Gemeni: terapeut Leu, Săgetător.
-Pacient Rac: terapeut Taur, Fecioară, Capricorn, Peşti, Vărsător.
-Pacient Leu: terapeut Gemeni, Săgetător, Scorpion, Vărsător.
-Pacient Fecioară:  terapeut Taur, Rac, Capricorn, uneori şi Berbec, Balanţă, Scorpion.
-Pacient Balanţă: terapeut Berbec, Scorpion.
-Pacient Scorpion: terapeut Berbec, Balanţă, Leu, Săgetător.
-Pacient Săgetătot: terapeut Gemeni, Leu, Scorpion.
-Pacient Capricorn: terapeut Taur, Rac, Fecioară.
-Pacient Vărsător: terapeut Peşti, Rac, uneori Gemeni, Leu, Săgetător.
-Pacient Peşti: terapeut Rac, Vărsător.  
Aşa este că privim, de acum, cu alţi ochi dansul celest al semnelor zodiacale? Şi abia începem să descifrăm fascinaţia pe care o exercită asupra noastră de când e lumea? 

Sursa: ,  .
Licenţa Creative Commons
ASTROMEDICINA de Noul Pământ este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Eter(n)

Pamantul este o fiinta vie, la fel cum esti si tu, la fel cum sunt si eu, parte din acelasi...

Închide