15 lucruri pe care sufletul ar vrea ca tu să le știi

0

Sufletul nostru este atemporal, etern și înțelept. Tocmai de aceea, din când în când, acordă-i câteva minute pentru a-l asculta și a-l înțelege. Cum? Simplu. Ascultă-i vocea, adică intuiția, căci ea este șoapta care ne inundă urechile și ne face să luăm decizii sau să medităm asupra unor hotărâri.

Plecând de la această concluzie, Marc Chernoff și Angel Hack, cei doi traineri pe probleme de viață, deja arhicunoscuți pentru articolele de pe blogul lor http://www.marcandangel.com, au descris câteva lucruri pe care sfletul fiecăruia dintre noi ar vrea să le știe.

1. Nu poți aștepta întotdeauna momentul ideal. Viața e prea scurtă pentru a o pune în așteptare. Îndrăznește să acționezi pentru a nu regreta mai târziu. Mai bine regreți ceea ce ai făcut, decât ce nu ai făcut.
2. Frica există doar în mintea ta. E numai și numai alegerea ta, dacă îi permiți să-ți invadeze viața și traiectoria personală. Așa că, nu lăsa fricile să-ți umbrească sănătatea mintală și dezvoltarea personală. Îndrăznește și ai curaj să o elimini. O viață trăită în frică, este o viață risipită. Un om cu multe frici nu se poate bucura și nu poate recunoaște fericirea.
3. Fii deschis! Permite-ți ție însuți să simți, să fii atent și autentic. Dărâmă orice perete emoțional construit în jurul tău și experimentează fiecare emoție, fie că este bună sau rea. Asta este viața reală. Cu bune, cu rele, cu bucurii, cu necazuri, cu urcușuri și coborâșuri.
4. Nu lăsa ideea de a fi respins să te oprească de la dorința de a afirma ceea ce este cu adevărat important pentru tine. Persoanele potrivite te vor respecta mai mult și te vor aprecia mai tare, dacă îți susții cu rigurozitate și onestitate principiile și valorile în care crezi.
5. Lasă oameni să te descopere și să te cunoască așa cum ești. Decât să porți o mască, mai bine părăsești scena. Nu uita că o persoană autentică înfrumusețează locul și-l face mai bun. Iar acest lucru îi ajută pe cei din jurul lui, inclusiv pe el. Te ajută să crești și să evoluezi, dar și să te bucuri de aspectele plăcute pe care viața ți le dăruiește.
6. Nu forța niciodată nimic. Dă tot ce e mai bun, depune tot efortul posibil, după care lasă lucrurile să se așeze cum vor. Nu te încărca cu lucruri pe care nu le poți controla. Dacă e menit să fie, atunci cu siguranță se va realiza.
7. Nu uita că a greși este omenesc și firesc. Da, e greu. Da, e nevoie de putere să recunoști că ai greșit, însă această recunoaștere te va elibera și te va ușura de sentimentele de vinovăție și remușcare ce au încolțit în inima și în mintea ta. Mai mult, o greșeală recunoscută te poate face să vezi partea pozitivă a lucrurilor și faptul că greșeala a fost una predestinată pentru a ajunge într-un anumit punct.
8. Amintește-ți de momentele plăcute din viața ta, fii puternic în clipele grele și zâmbește în fiecare moment. Iubește, fii recunoscător, empatizează și fii indulgent cu cei din jur.
9. Fericirea nu este o consecință sau un rezultat. Este o alegere făcută pe moment. Las-o să fie a ta. Primește-o și găzduiește-o pentru cât mai mult timp în inima și în mintea ta.
10. Succesul nu reprezintă lipsa eșecului. Succesul este ceea ce se întâmplă atunci când alegi să faci pasul următor și să treci peste obstacole, indiferent de greutăți.
11. Fii respectuos cu cei din jurul tău, nu pentru că și ei sunt, doar pentru că tu ești așa.
12. Focusează-te pe pașii mărunți pe care trebuie să-i faci în prezent. Sincer, despre asta este vorba în viață. Despre toți pașii mici pe care îi facem zi de zi și care, la un moment dat, privind în urmă, ne descoperă un întreg. Ne descoperă pe noi și evoluția noastră.
13. De obicei, nu este vorba despre ceea ce faci, ceea ce-ți dorești, ce te face fericit sau nefericit. E vorba de cum gândești raportându-te la toate acestea.
14. Abia când îți găsești propria liniște interioară, abia atunci poți începe să o cauți și la cei din jurul tău. Și abia atunci lumea te va percepe exact așa cum ești, fără nicio mască.
15. Dacă vrei să răspândești fericire, poți începe prin a oferi compasiune. Dacă vrei ca tu însuți să fii fericit, poți începe, de asemenea, să oferi compasiune.

Creative Commons License
15 lucruri pe care sufletul ar vrea ca tu să le știi by Noul Pamant is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Undele gravitaționale explicate

La un secol după ce Albert Einstein a rescris înțelegerea noastră despre spațiu și timp, fizicienii au confirmat una dintre...

Închide