Multumesc este numele unui magician desavarsit

6

De cate ori prima ta reactie, in prima secunda cand cineva a facut ceva neconcordant cu asteptarile tale, te-ai enervat? Apoi a trecut ceva vreme – secunde/minute/ore/ani pana ai realizat cat de potrivit, util si benefic este acel gest pentru autocunoasterea ta, a propriilor tale limite, a intelegerii propriei tale disponibilitati de toleranta si acceptare?

Practic, fiecare moment, fiecare gest, fiecare clipa este o oportunitate de autocunoastere, de intelegere si auto-observare. Fiecare coleg de munca invidios, fiecare situatie limita, fiecare tramvai aglomerat, fiecare privire stramba, fiecare nazdravanie a unui copil, fiecare „cutit in spate” al unui prieten contin in sine un raport complet asupra cine esti si cat mai ai pentru devenire. Cheia e sa le si folosesti. Si, daca cineva iti arata cine esti, unde esti, cat de rotund esti, nu-i asa ca tot ce-ti mai ramane de facut este sa ii multumesti?

Acest cuvant contine in sine magia intelegerii. El este primul tau semn catre acceptarea cu seninatate a tot ce vine. Pentru ca tot ce vine, pleaca. Si tot ce pleaca, vine. Ca si respiratia. Ca si soarele. Ca si viata. Intr-un „multumesc” rostit din inima se ascunde rezolvarea oricarei situatii-limita, indiferent cat de grea poate parea. Exercitiul lui multumesc poate fi facut oriunde, oricand, cu oricine, din forul tau interior. Crearea acestui obicei si inlocuirea celor de a acuza, judeca, scrasni din dinti, de a fugi, de a tacea si inghiti cu acesta este adevarata alchimie. Pentru ca in goana ta furibunda de a fi fericit, uiti ca fericirea este a lua mierea din fiecare clipa. Uiti ca fericirea e in tine permanent, o stare pe care o creezi prin asezarea corecta, prin vederea corecta a ceea ce este si a ceea ce esti.

Cum se face efectiv schimbarea asta?
1. Dimineata lanseaza intentia de a multumi, indiferent ce vei trai.
2. Priveste-te cat mai des, urmareste ce simti cand ceva „negativ” apare la orizont
3. Cand observi ce simti, asteapta o clipa, inainte de a imbratisa orice atitudine. Doar observa-te. De unde vine acea dispozitie? Care e cauza pentru care privesti lucrurile in acel fel?
4. Daca observi ce simti dupa ce tocmai ai avut o atitudine negativa, nu trece in extrema cealalta, judecandu-te pe tine pentru ca tocmai ai judecat, ci multumeste-ti si tie, pentru ca ti-ai permis sa te vezi asa cum esti.
5. Daca ai inteles care este darul acelei situatii, ce ai inteles despre tine, multumeste since, cu toata inima celui ce ti-a relevat acele aspecte. Daca nu o poti face sincer, nu o face deloc. Doar incearca, totusi, sa intelegi care e cauza pentru care el/ea a actionat asa.
6. Repetitia e mama invataturii:)Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt. Clipa de clipa. Doar ca mai uit, insa, cateodata... Ca si tine:) Si, pe calea catre reamintire, inteleg ca totul este déjà in mine. Ca totul este infinit mai frumos, complet, armonios si perfect decat imi pot imagina, de la un tomberon de gunoi pana la un rasarit fabulos. Aici si acum sunt un mic semafor pentru particulele de lumina de care ma ciocnesc, amintindu-mi, odata cu ele, ca nu e nimic de modificat. Doar de observat. Doar de savurat.

6 comentarii

  1. Exercitiul lui „multumesc’ ,fiind un obicei,un gand interior manifestat verbal in mod spontan ,aproape automat,ar trebui invatat mai intai de parinti ,de cei care aduc pe lume copii inocenti si nedeprinsi cu regulile sociale Copiii doar vor imita gesturile,cuvintele,atitudinea parintilor si vor avea mult mai usor in minte si in inima ,manifestarea lui MULTUMESC

  2. Asa este Tonia. Important este ca acest cuvant, „multumesc”, sa izvorasca din inima, sa fie dublat de intentie, spus cu sinceritate, sa nu fie doar o forma fara de esenta. Multumim de reamintire si de prezenta. O zi minunata!

  3. Cu tot dragul, Gabriela!
    Si eu iti multumesc!
    (si tot asa, vezi ce se intampla cand multumesti?:)

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Este ADN-ul urmatorul internet? – PARTEA a-II-a

continuare a articolului: http://noulpamant.ro/articole/stiri/este-adn-ul-urmatorul-internet-pareta-i/ Lumina din interiorul corpului Popp a fost realment speriat de acest fapt. A scris despre asta...

Închide