Hrana informationala

1

Ati observat, desigur, care sunt nevoile de baza ale vietii noastre. Oxigen, somn, apa, hrana fizica. Toate sunt importante, dar toate ne hranesc corpul fizic (eh, nu doar asta, exista si componentele subtile ale fiecaruia, dar nu intru acum in amanunte).

Insa, exista si hrana informationala si hrana spirituala. Si, ca si in cazul celeilalte structuri, exista hrana benefica si hrana mai putin benefica. O sa iau putin masina timpului si voi merge putin in copilarie. Momente in care radeam, alergam, visam si pluteam. Pai, cu ce informatii ma hraneam? Zeci de povestiri initiatice, doldora de magie si de fapte, fara atatea teoretizari si abstractizari (cum fac eu acum:). Regina albinelor care il ajuta pe Harap-Alb, cele 3 incercari, cele 7 ajutoare, Muma Padurii, Sfanta Vineri si tot timpul finaluri in care totul se aseza in matca firescului si frumosului. Asta citeam, asta traiam. Magie pura. Si, apoi, ce s-a intamplat? Aritmetica, stiintele naturii, educatie civica, istorie. Si, revolutie, ceaiul de la ora cinci, pro tv, internet, etc.
Un tavalug imens de informatii  de care oricat de mult am incerca sa ne ferim, nu prea avem cum, pentru ca astea sunt vremurile. Desigur, cand mintea noastra sugubeata este si cel mai mare furnizor de ganduri care mai de care mai intortocheate, este foarte greu sa traim Sfanta Simplitate.

Bun, bun si, care e treaba? Treaba e simpla. Meditam. Stam in liniste, tacem din gura, nu mai intrebam nimic si gata. Asta e toata faza. Si, cand mai apare tavalugul de ganduri, il privim, fara sa incercam sa il dizovam. Doar observam. Si uite asa, mai tinem si post. Ne mai oprim din citit, privit, cercetat, aflat si reflectat. Ne adancim. Chiar daca nu fugim intr-o pestera, ne luam o portie de detasare de la fuga dupa „adevar”. Pentru ca adevarul este tot la purtator, oricat l-am cauta la televizor, pe Facebook sau prin librarii.

Ok, ok, hrana informationala ce vine din marea cunoastere este foarte benefica, nu zic nu. E mult mai bine sa citesti Bruce Lipton decat sa te uiti la Antena 1. Nu exista indoiala. Insa, e de dorit ca in aceasta clipa (ca de-aia citesti, na! Altfel n-ai fi ajuns sa citesti asta;) sa te decizi sa manifesti echilibrul si intre starea de cautare/cercetare si cea de repaus/tacere. Pentru ca altfel risti toxinfectie informationala, dupa cum si fara hrana informationala de buna calitate risti sa faci foamea:) Si, data viitoare cand te decizi sa intri intr-o discutie cu cineva, sa suni pe cineva care cine stie ce ti-o mai fi facut, sa vezi un film, sa cumperi o carte pe internet, sa absorbi orice informatie, fa-o constient. Alege cu inima de fiecare data ce fel de informatii vei primi. Pentru ca ai aceasta libertate. Este oare acest film cea mai pura si benefica informatie pe care as putea-o absorbi acum?

Va spun asta pentru ca vad multi oameni frumosi, sincer orientati catre o viata inspirata care tot revin la vechile obiceiuri. Si, desi au o practica spirituala, revin la filmul de la 8 (sau cat o fi) de la Pro TV sau continua sa se vada cu tot felul de omuleti dintr-o etapa „trecuta” a vietii lor, doar de teama de a nu face saltul catre cine au ales sa devina in viata asta. Toate informatiile pe care alegem sa le primim/privim ne cultiva viitoarele ganduri, ce ne dau viitoarele intentii si implicit, dau viitoarele alegeri. Iar daca alegerea ta este sa pui mana si sa fii iubire, primeste in viata doar informatii care intuiesti ca te ajuta sa fii iubire. Iar daca alegerea ta este sa fii acumulator de franturi de filme, abstractizari si trairi ale altora, continua sa te hranesti cu ce o faceai si inainte. Iar daca alegerea ta este doar sa fii, dincolo de informatii, doar fii :)

Pofta buna!

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt. Clipa de clipa. Doar ca mai uit, insa, cateodata... Ca si tine:) Si, pe calea catre reamintire, inteleg ca totul este déjà in mine. Ca totul este infinit mai frumos, complet, armonios si perfect decat imi pot imagina, de la un tomberon de gunoi pana la un rasarit fabulos. Aici si acum sunt un mic semafor pentru particulele de lumina de care ma ciocnesc, amintindu-mi, odata cu ele, ca nu e nimic de modificat. Doar de observat. Doar de savurat.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Adyashanti – Dansul Neantului

"Astfel că într-o zi, când eram în camera mea şi a apărut acest val de intensitate, m-am gândit: trebuie să...

Închide