Creveții vindecă peștii răniți

0

Oamenii de știință de la James Cook University din Australia au descoperit că creveții ajută peștii răniți să se vindece.

Studentul doctorand David Vaughan lucrează la un proiect condus de către Dr Kate Hutson at JCU’s Centre for Sustainable Tropical Fisheries and Aquaculture.

El a declarat cî este important să știm cum interacționează creveții cu peștii, pentru că echipa este în plin proces de identificare a speciilor de creveți care curăță paraziții de pe peștii de cultură și ornamentali.

„Între 30 și 50 % dintre peștii de cultură din Asia de Sud-est, cea mai mare regiune producătoare de pește din lume, mor din cauza paraziților.”

„Cunoaștem faptul că creveții curăță pețtii de paraziți și dacă putem identifica seciile care fac acest lucru în mod eficient și nu fac niciun rău peștilor, am descoperit o alternativă ”verde” la substanțele chimice”, a declarat în continuare acesta.

Dl. Vaughan a declarat că oamenii de știință știau că peștii răniți au vizitat ”stația de curățare” a creveților pentru a scăpa de paraziți – însă întrebarea a fost dacă creveții au profitat de peștii răniți și s-au hrănit din rănile lor. El a declarat că relația dintre creveții curățători și pești este complicată, cunoscând faptul că mucusul de pe pești este consumat de creveți, iar peștii ocazional consumă creveți.

Oamenii de știință folosesc camere de înaltă definiție pentru a înregistra interacțiunile dintre cele două specii. ”Am descoperit că creveții nu au înrăutățit rănile existente și nici nu au rănit peștii”, a declarat Dl. Vaughan.

El a declarat că analizele imaginilor filmate au arătat că creveții curățători de fapt au redus roșeața rănilor. ”Rănile peștilor sunt susceptibile de invazii ale unor germeni patogeni precum viruși sau bacterii, iar reducerea roșeții de către creveți indică faptul că creveții curățători reduc infecțiile.”

Dl. Vaughan a declarat și că acești creveți sunt cunoscuți pentru influența lor asupra sănătății peștilor clienți prin reducerea nivelurilor de stres ca funcție de curățare – ceea ce crește abilitatea peștilor de a se vindeca.

sursa: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180823092057.htmAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Stelele memorează renașterea Căii Lactee

Calea Lactee a murit odată de mult și acum noi ne aflăm în ceea ce este considerată cea de-a doua...

Închide