Cinci beneficii demonstrate științific pentru a cânta OM

0

Heideți să stabilim ceva foarte clar, de la început: cântatul lui OM nu este religios. Poate că este practicat de hinduși, chiar folosit în clasele de oga în întreaga Europa sau SUA, însă fiecare religie din lume are propria sa versiune a cântatului lui OM, ceea ce vom detalia în cele ce urmează.

Cântatul lui OM sau mai exact Au, Oh și Mmm, este un sistem demonstrat științific de a fi mai în contact cu energia infinit creativă a Universului. Aceasta nu este o energie metaforică, ci una reală, pe cate o poți atinge, care este vie și pulsează în toți și în toate.

Om este de fapt un mod trans-literar de a scrie și a rosti ”AUM”, care este același lucru cu Amin-ul din biblie. Aum a fost inclus și în tradiția buddistă; totuși, buddhiștii nu traduc aproape niciodată mantra sub forma Aum, ci OM. Ek Onkar (o altă variantă a lui Aum) este baza întregii gândiri sacre Sikh. Putem descoperi Aum și în tradiția janistă, în evreiescul āmēn, care înseamnă ”certitudine”, ”adevăr” și ”fără îndoială”.

Om și Aum apare și în mitologia Egiptului antic. Amen sau Amun, era o zeitate reprezentată de un berbec, zeul vieții și al reproducerii, iar cei care sunt în cercurile științifice numesc Aum Particula lui Dumnezeu sau bossonul Higgs.

Este interesant de notat și că, și din perspectiva lingviștilor, combinația Aaa, Oh și Mmm semnifică întreaga combinație posibilă de silabe, simbolizând întregul șir de cuvinte ce pot fi rostite.

Dacă vrei să vezi cum arată Aum la nivel cuantic, energetic, poți urmări următorul videoclip. Acesta este un experiment de rezonanță ce ne arată diverse modele geometrice, cunoscute și cub numele de geometrie sacră, care stă la baza tuturor formelor. Cu toate că acest experiment nu face referire directă la Aum, el arată complexitatea continuă a sunetelor la diverse frecvențe.

Aum conține această geometrie sacră, în cele mai complexe moduri, la frecvențe pe care urechea umană nu le poate detecta. După cum Nikola Tesla ne sfătuia: ”Dacă vrei să descoperi secretele Universului, trebuie să gândești în termeni de energie, vibrație și sunet.”

Johann Wolfgang von Goethe spunea și el odinioară că ”Arhitectura este muzică înghețată.” Limbajul sanskrit este codul pentru modelele formelor. Om este o reprezentare sonică a modului în care funcționează natura. Aceast mantră conține în ea formele latente ale Universului.

once said, “Architecture is frozen music.” The Sanskrit language is code for the patterns of form. Om is a sonic representations of the way nature works. This mantra holds within it the latent forms of the universe.

Dacă nu ești încă destul de convins de faptul că lumea s-a născut din sunet, poți să te uiți la limba ta și să vezi cum s-a dezvoltat. Neurocercetătorul Mark Changizi spune că fonemele majore din limbaj s-au dezvoltat pentru a reprezenta aceste feluri de evenimente interacyive, într-un fel de onomatopee, unde sunetele cuvintelor seamănă cu evenimentele, precum în cazul cuvintelor ”zgâria” sau ”pocnitură” (notă: adaosul autorului, cuvintele în engleză din articolul original nefiind concludente în traducere). Vorbirea și chiar și muzica ca narațiune ordonată a sunetelor ne face să ne folosim capacitățile propriului creier de a percepe sunetele naturale – însă ceea ce nu punctează Changizi este faptul că însăși structura creierului s-a dezvoltat din sunetul Aum.

Aum se spune că reprezintă diviziunea tri-dimensională a timpului/spațiului:

Starea de veghe – Ah
Starea de visare – Oh
Starea de somn profund – Mmm
Simbolul OM este construit din trei curbe, un semicerc și un punct.

Curba mare de la partea inferioară simbolizează starea de veghe, A

Curb mijlocie simbolizează starea de visare, U.

Curba superioară simbolizează starea de somn profund, M.

Punctul din simbolul Om are propria lui semnificație, cea de-a patra stare de conștiință, Turyia. Aceasta descrie absolutul, conștiința infinită.

Semicercul de la partea superioară reprezintă Maya și separă punctul de celelalte trei curbe. Ea ne semnalează faptul că trăim într-o lume a iluziei creată de acest cerc de energie subtilă ce coboară în formă, sau într-o formă de enrgie grosieră.

S-au făcut tome de analize calitative asupra multor mantre, însă deasupra tuturor acestora stă mantra Aum. Pornind de la curiozitatea legată de efectele anumitor sunete, inclusiv Aum, asupra formei umane, începând cu munca Lordului Rayleigh până la munca lui Uchida și Yamamoto, care au descoperit că semințele germinează mai repede și mai profund sub influența sunetului Aum, există atât de multe dovezi legate de faptul că este benefic să cânți Aum încât devine ridicol să spui că acest lucru este doar o simplă practică religioasă.

Iată cinci motive demonstrate științific pentru a începe să cânți Aum chiar de astăzi:

  1. Cântatul lui Aum îmbunătățește sănătate pulmonară. Într-un studiu în care s-a cântat Aum și s-a făcut pranayama (exerciții de respirație), participanților le-a crescut capacitatea pulmonară și li s-a îmbunătățit sănătatea plămânilor. Plămânii rerezintă capacitatea noastră de a ne conecta cu ceilalți, fiind legați de chakra inimii și de sănătatea inimii.
  2. Cântatul lui Aum încetinește bătăile inimii. Capacitatea lui Aum de a relaxa inima profund nu este legată direct de corpul fizic. Energia inimii într-o formă mai subtilă, măsurată de exemplu prin intermediul fotografiei kirilian sau prin alte metode, este întărită. Atunci când inima este deschisă, putem să acceptăm iubirea universală și energia creativă.
  3. Ne protejează de telefoanele mobile și de radiațiile wi-fi. Într-un studiu condus recent, s-a demonstrat că atunci când cântăm Aum putem elimina distrugerile din corp și creier pe care marea de semnale wi-fi le produce.
  4. Cântatul lui Aum produce schimbări uriașe în chimia creierului. Fiecare zonă din creier este afectată în mod pozitiv de cântatul lui Aum. După o singură sesiune de 20 de minute, cercetătorii au putut măsura schimbările din creier a modului în care se conectează neuronii și în consecință a emoțiilor pe care le simțim. Aum induce calm, fericire și pace cu foarte puțină practică. Efectele cumulative au fost preaslăvite de secole.
  5. Cântatul lui Aum încetinește sistemul nervos. După cum descrie Carolyn Myss, medium intuitiv și vindecător, glandele noastre endocrine lucrează împreună cu sistemul limbic pentru a crea propria realitate și stări de conștiință. Cântatul lui Aum poate trata cu eficiență depresia, anxietatea și chiar epilpsia pentru că afectează în mod profund această interfață. Funcționarea sistemului limbic, în mod special, este îmbunătățită cu ajutorul acestui singur cuvânt.

ADN-ul nostru este mai mult decât o bază de stocare de date. El este o antenă cuantică, ce poate primi și transmite date. Atunci când cântăm Aum, oferim popriului ADN sunetul primordial al creației, în acest fel purificându-l. Știința a demonstrat deja acest lucru.

sursa: http://themindunleashed.com/2017/03/5-scientifically-backed-reasons-chant-om.htmlAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cum vede creierul lumea în 3D?

Trăim într-o lume tridimensională, însă tot ceea ce vedem, mai întâi este înregistrat de retină în doar două dimensiuni. Deci,...

Închide