Acest lucru te ajută să ai o viață lungă mai mult decât orice altceva

0

(Josh Richardson, Prevent Disease) Ce îi ajută pe oameni să aibă o viață mai lungă mai mult decât orice altceva? Ce spuneți de a avea o perspectivă optimistă asupra vieții – o aștetare pozitivă că se vor întâmpla lucruri bune? Potrivit unui nou studiu efectuat de the Harvard T.H. Chan School of Public Health (HSPH), acesta ar fi acel lucru.

“Absența negativității nu este același lucru cu prezența pozitivului. Am descoperit că factori precum optimismul, satisfacția vieții și fericirea sunt asociate cu un risc redus de boli cardio-vasculare indiferent de vârsta persoanei, statutul socio-economic, faptul că fumează sau nu sau de greutatea corporală”, declara Julia Boehm, cercetător în cadrul the Department of Society, Human Development, and Health în cadrul HSPH.

“În timp ce majoritatea eforturilor medicale și în sectorul public de astăzi se concentrează pe a reduce factorii de risc ai bolilor, dovezile au arătat că o creștere a rezistenței psihologice poate face o mare diferență”, spune Eric Kim, cercetător la rândul lui la the Department of Social and Behavioral Sciences (Departamentul de științe comportamentale și sociale) și co-autor principal al studiului. ”Noile noastre descoperiri sugerează că ar trebui să facem eforturi pentru a mări doza de optimism, care a fost asociat cu niște comportmanete mai sănătoase și cu un mod mai sănătos de a gestiona încercările vieții.”

Studiul a fost publicat online în American Journal of Epidemiology.

Studiul a descoperit și că toate comportamentele sănătoase explică doar parțial legătura dintre optimism și riscul redus de mortalitate. O altă posibilitate este faptul că optimismul în cantități mari impactează sistemul nostru biologic, declară Kim.

“Dintre toate concluziile previzibile ale majorității studiilor științifice pe care le-am analizat, gândirea pozitivă a fost factorul care a influențat longevitatea mai mult decât orice altceva”, a declarat psihologul Dr. Linda Sowpresa. Există Există calități psihologice, precum optimismul și emoțiile pozitive, care crează protecție împotriva bolilor cardio-vasculare. Se pare că acești factori încetinesc și progresia bolilor. Știința fericirii sugerează din ce în ce mai mult o legătură directă între fericire și sănătate.

Studiul a analizat date strânse din 2004 până în 2012 de la 70.000 de femei înscrise în Nurses’ Health Study (Studiul sănătății asistenetelor medicale) prin interviuri odată la doi ani. S-au studiat nivelurile de optimism ale participantelor și alți factori care joacă un rol în optimism ce poate afecta riscul de mortalitate, precum tensiunea arterială, dieta șiactivitatea fizică.

Cele mai optimiste femei aveau cu aproape 30% mai mic risc de moarte din oricare dintre bolile analizate în studiu, comparativ cu cele mai puțin optimiste. Cele mai optimiste femei au cu 16% mai scăzut riscul de a muri de cancer, 38% de a muri de boli de inimă, 39% de a muri de atac cerebral, 38% de a muri de bolirespiratorii și 52% de a muri din cauza infecțiilor.

Optimismul și fericirea, săsnătatea bună merg mână în mână, iar studiile științifice au descoperit că fericirea ne face inimile mai sănătoase, sistemul imunitar mai puternic și viețile mai lungi prin îmbunătățirile de la nivelul structurilor celulare.

În timp ce alte studii au legat optimismul de un risc scăzut de moarte din cauza problemelor cardio-vasculare, aceasta a fost prima legătură dintre optimism și un risc redus de moarte din alte cauze.

“Studiile anterioare au arătat că optimismul poate fi îmbunătățit cu intervenții relativ ouțin complicate și fără costuri mari – chiar și ceva atât de simplu precum a scrie pe o bucată de hârtie și a se gândi la cele mai bune finaluri posibile pentru diverse zone din viață, precum cariera sau prietenia”, a declarat cercetătoarea Kaitlin Hagan, co-autor principal al studiului. ”Încurajarea unor astfel de intervenții ar putea deveni un mod inovativ de a îmbunătăți sănătatea în viitor”.

sursa:http://themindunleashed.com/2017/02/one-thing-helps-people-live-longer-anything-else.htmlAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Vise lucide prin metoda ”Trezirea înapoi în pat”

Trezirea înapoi în pat, sau WBTB (wake back to bed), este o variațiune a Tehnicii de ajustare a Ciclurilor cu...

Închide