Zece beneficii ale castravetelui amar

0

Castravete amar, sau Goya, este folosit în mod uzual pentru sănătate. I se mai spune și pepenele amar, Karela sau Para balsam. Castravetele are un gust extrem de amar, însă este un aliment extrem de benefic. El se consumă gătit la tigaie sau poate fi umplut cu diverse alimente. El poate fi introdus în diete ca supliment. Pentru a beneficia de calitățile sale vindecătoare, consumați-l în mod regulat.

Iată câteva informații importante despre această legumă amară:
1. DIabet de Tip II

Unele studii au arătat că micșorează nivelurile de zahăr din sânge îmbunătățind metabolismul glucozei. Consumați o cană zilnic. Iată o rețetă (în engleză) pentru a beneficia de toate beneficiile fructului. La fel ca în cazul tuturor schimbărilor în dietă, consultați-vă nutriționistul sau medicul înainte de introducerea în mediu. Nu îl mai consumați dacă experimentați dureri abdominale, diaree sau febră. Monitorizați-vă nivelurile glicemiei în mod regulat și ajustați medicația în consecință, sub asistența unui medic.

2. Pietre la rinichi

Pietrele la rinichi sunt o afecțiune extrem de dureroasă. Castravetele amar poate ajuta corpul săscape de pietrele de la rinichi, distrugându-le în mod natural. El reduce nivelurile de acizi ce produc dureroasele pietre la rinichi. Infuzați pudră de castravete amar în apă pentru a face un ceai sănătos. Acest ceai are un gust ciudat însă, în mod surprinzător, nu are nevoie de îndulcire.

3. MIcșorează colesterolul

Micșorează nivelurile de colesterol rău din organism cu castravete amar. Reducerea acestor niveluri reduce riscul de infarct, boli cardiace și atacuri cerebrale. Beneficiile castravetelui amar sunt că acesta este complet natural atunci când lucrează cu corpul pentru prevenirea acestor afecțiuni. NIvelul crescut de colesterol poate fi diagnosticat doar prin analize de sânge.

4. Cancer pancreatic

Unul dintre beneficiile cele mai surprinzătoare ale castravetelui amar este proprietatea sa anti-cancerigenă. S-a demonstrat că are capacitatea de întrerupe producția e glucoză, fapt ce are potențialul de inhiba creșterea celuelor cangerigene pancreatice. Se poate consuma sub formă de suc (rețetă în engleză) sau puteți încerca o rețetă orientală (în engleză). Castravetele amar poate avea același efect asupra celulelor canceroase din ficat, sân sau prostată.

5. Beneficii pentru piele

Mâncărurile sau băuturile ce conțin acest castravete au un efect benefic asupra pielii. Consumat în mod regulat, castravetele amar are un efect de redare a ”strălucirii” pielii și este util în tratarea acneei, a psoriazisului și a eczemelor. Un beneficiu suplimentar este că această legumă este și un agent de purificare a sângelui.

6. Ajută la slăbit

După cum este cazul multor plante, castravetele amar are extrem de puține calorii și este sățios în același timp. Slăbește sau menține-ți greutatea cu ajutorul castravetelui amar. Dacă așezăm această proprietate lângă cea de combatere a diabetului de Tip II ne oferă imaginea perfectă a acestei legume. Ea este extrem de bogată în substanțe nutritive, ceea ce ajută la rândul ei la pierderea în greutate.

7. Tonic pentru ficat

Există mai multe beneficii în consumul regulat al unui tonic pentru ficat. Acesta ajută la digestie, îmbunătățește funcțiile vezicii biliare și micșorează retenția de lichide. Cu acest tonic din castravete amar putem îmbunătăți condiții precum ciroză, hepatită sau constipație. Bea un suc de castravete amar pe zi pentru a te bucura de beneficiile sale. Un tonic pentru ficat ajută și la slăbit și poate ameliora și simptomele colonului iritabil.

8. Digestia carbohidraților

Acesta este unul dintre beneficiile foarte importante pentru cei care au diabet de Tip II. Carbohidrații se transformă în zahăr, iar castravetele amar metabolizează zahărul. Un metabolism mai rapid de carbohidrați înseamnă mai puțină grăsime păstrată în corp, ceea ce ajută la rândul ei la pierederea în greutate și la un management sănătos al greutății. O digestie corectă a carbohidraților poate ajuta la creșterea și dezvoltarea masei musculare.

9. Sursă de Vitamina K

Vitamina K este vitală pentru sănătatea oaselor, a procesului de coagulare a sângelui și este și un anti-inflamator. Cei care suferă de artrită pot avea dureri și inflamații ale încheieturilor mai puține și mai slabe ca intensitate prin creșterea cantității de vitamina K. Pe lângă vitamina K, această legumă conține și o cantitate însemnată de fibre alimentare.

10. Crește imunitatea

Un sistem imunitar sănătos este vital pentru însepărtarea infecțiilor și a bolilor potențiale. Oprești sau poți preveni o răceală instantaneu cu ajutorul castravetelui amar și primești un beneficiu suplimentar și pentru sistemul digestiv. Poate preveni de asemenea alergiile alimentare și te poate scăpa de candidoză în mod natural. Un alt beneficiu suplimentar este eliberarea de reflux stomacal și de indigestie.

sursa: http://www.lifehack.org/articles/lifestyle/10-benefits-bitter-melon-that-makes-even-more-worth-eating.htmlAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cum să ne amintim visele

Iti amintești visele? Pentru a avea vise lucide, recomand să poti să iți amintești cel puțin un vis viu pe...

Închide