Unele ciuperci previn îmbătrânirea și îmbunătățesc sănătatea

0
Dacă îți plac ciupercile, iată câteva știri bune pentru tine!

Oamenii de știință au descoperit că unele ciuperci pot conține cantități neobișnuit de mari din doi antioxidanți ce pot ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire și este în același timp un adjuvant pentru sănătate.

Cercetători de la Penn State au descoperit că ciupercile conțin cantități însemnate de ergotioneină și glutationi, amândoi antioxidanți importanți, însă cantitățile din acești compuși diferă mult între specii de ciuperci diferite.

“Cee ce am descoperit este că, fără nicio îndoială, ciupercile sunt cea mai bună sursă nutrițională a acestor doi antioxidanți, iar unele specii chiar le conțin pe amândouă, a declarat aRobert Beelman, profesor emerit de știința mâncărurilor și director la the Penn State Center for Plant and Mushroom Products for Health.”

Beelman a declarat că atunci când corpul uman folosește mâncarea pentru a produce energie, se crează stres oxidant pentru că în acest proces sunt produși radicali liberi. Aceștia sunt atomi de oxigen și electroni neîmperecheați ce produc dstrugeri în rândul celulelor, proteinelor și chiar a ADN-ului, pentru că sunt atomi extrem de reactivi ce călătoresc prin corp căutând să se cupleze cu alți electroni.

Aducând aport de antioxidanți în corp, poate ajuta împotriva stresul oxidant.

“Există o teorie – teoria radiclailor liberi legată de îmbătrânire – care este destul de veche și care spune că atunci când oxidăm mâncarea pentru a produce energie există un număr de radicali liberi produși ca efect secundar al acestei acțiuni, iar mulți dintre ei sunt chiar toxici”, a declarat Beelman.

“Corpul are mecanisme prin care controlează majoritatea acestor radiclai liberi, ce includ antioxidanți precum argotioneine și glutotionii, însă, în cele din urmă, o cantitate însemnată de radicali liberi în corp este asociată cu îmbătrânirea, cancerul, boli coronariene sau Alzheimer.”

Hribi – Imagine: Nonna Box

Oamenii de știință au testat 13 specii și au descoperit că hribii conțin cea mai însemnată cantitate de argotioneine și glutotioni.

“Am descoperit că hribii au cea mai mare concentrare, pe departe, dintre toate speciile testate”, a declarat Beelman. ”Aceste specii de ciuperci sunt extrem de populare în Italia, unde culesul acestora este un fel de sport național”.

Speciile comune de ciuperci, precum ciuperca de bălegar (Agaricus), are mai puțini antioxidanți, însă are totuși mai mulți decât majoritatea altor alimente, a declarat Beelman.

Gătitul ciupercilor nu pare să afecteze în mod semnificativ compușii, a mai declarat Beelman.

“Argotioneinele sunt extrem de stabila la căldură”, a spus Beelman.

Ciupercile, datorită biologiei lor misterioase, au atras oamenii de știință din vremuri imemoriale. Nu este încădestul de clar cum se diferențiau în antichitate ciupercile bune de cele otrăvitoare, însă textele antice, miturile și legendele dezvăluie faptul că aceste civilizații antice admirau, se temeau de și chiar venerau ciupercile.

sursa: http://www.messagetoeagle.com/mushrooms-prevent-aging-improve-health/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Motivația

Cel mai puternic și de cele mai multe ori uitat instrument pentru orice întreprinzi este MOTIVAȚIA. Ce este motivația, practic?...

Închide