Se spune că acum există primul om pe Pământ care va trăi 1000 de ani

0

Ți-ar plăcea să trăiești o eternitate?

Eu nu sunt sigur că vreau, însă, în același timp, nu sunt unul dintre cei care cred că oamenii mai bine mor pe la 70 de ani. Există prea multe cărți în casă pe care vreau să le citesc și prea multe locuri de vizitat! Cum ar fi dacă ți-aș spune că știința a descoperit o modalitate de a extinde durata de viață a oamenilor?

Aubrey de Grey, genetician la Universitatea Cambridge, crede că oricine are sub 40 de ani are potențialul de a trăi o mie de ani – desigur dacă nu se sinucide sau afre un accident. Teoria se aplică doar celor care ar muri din cauze naturale. Îmbătrânirea este văzută ca o boală!

De Grey spune, ”Cred că suntem extrem de aproape de a menține oamenii atât de sănătoși încât atunci când vor avea 90 de ani se vor trezi în aceiași stare fizică pe care ar fi avut-o dacă aveau 30 de ani.

Desigur că există și opoziție față de ceea ce declară de Grey. Sherwin Nuland, fost chirurg la Școala de Medicină Yale, nu crede că este posibil ca oamenii să trăiască atât de mult.

Nuland spune, legat de declarațiile lui de Grey ”Planul său nu va avea succes. Dacă ar avea, ar distruge tot ceea ce înseamnă să fii om.”

În ciuda dubiilor, de Grey nu este singurul care crede aceste lucruri.

Există mulți care își doresc nemurirea, inclusivmulțigeneticieni,experții în nanotehnologie, doctori și oameni de ștință. Teoretic este posibil să încetinești sau chiar să oprești procesul de îmbătrânire, potrivit cercetătorilor, acesta fiind un scop pe care sperăm să îl obținem cât de curând, ca cei care sunt astăzi vii să poată beneficia de el.

Nemurirea, se pare, este importantă pentru multe persoane. Chiar și guvernul SUA a donat milioane Institutului național de îmbătrânire, parte din Institutul național al sănătății. Fondurile au mers către ”biologia îmbătrânirii”, care nu include tratamente pentru cancer sau cercetări legate de inimă.

Robert Freitas de la Institutul de manufactură moleculară spune, ”Există multe componente diferite ale îmbătrânirii și noi le studiem în detaliu pe toate.”

Și Freitas crede că suntem aproape de un răspuns, de strategia finală pentru nemurire. De fapt, într-o perioadă de la două la patru decade, boala numită ”bătrânețe” ar putea fi eradicată! Nu este minunat?

Într-un fel da. Însă este posibil să uităm ceva din ecuație… suprapopularea.

Nuland a avut o realizare atunci când căuta nemurirea. Cred că știe că este posibilă, însă nu este fezabilă. În timp ce oamenii de ștință caută răspunsul final, sper că iau în considerare chestiunea evidentă a suprapopulării. La ora actuală există unele orașe unde nu mai este niciun loc liber rămas.

Pe de altă parte, cei care susțin nemurirea se gândesc la faprul că suprapopularea se va rezolva ușor – să spunem prin colonizare lunii, de exemplu.

Deci, de ce ne dorim să trăim o eternitate?

Există atât de multe motive să trăim o eternitate sau măcar o mie de ani. După cum am spus, sunt atât de multe lucruri de explorat și lecții de învățat, ca să nu menționăm frica moarte. Fiecare dintre noi, dacă suntem singuri cugândurile noastre, ne gândim la sfârșit. Nimeni nu vrea să moară, în purul sens al cuvântului. Nimeni nu vrea să simtă durerea și finalitatea. Nu cred că există o pace finală în asta.

sursa: http://themindunleashed.com/2017/01/first-human-live-1000-years.htmlAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Iluzia timpului

Iluzia timpului este o călătorie curajoasă în esența uneia dintre cele mai mari întrebări ale umanității: ce este timpul... de...

Închide