Primul studiu care demonstrează că pentru copiii autiști canabisul poate fi un tratament miracol

0

Autismul ar putea fi adăugat la lista din ce în ce mai lungă de afecțiuni și simptome tratabile cu ajutorul unui produs al naturii interzis din păcate de lege – miraculosul, paleiativ canabis.

După cum publicația USA today notează, într-un articol recent, marijuana poate fi un tratament miraculos pentru copiii cu autism, iar Israelul și alte două țări – Canada și Olanda – au programe medicale cu marijuana sponsorizate de guvern, disponibile cetățenilor.

Raportul din USA Today spune următoarele:

Atunci când Noa Shulman a venit de la școală, Yael, mama ei, a așezat-o la masă și i-a servit piure de cartofi – amestecat cu ulei de canabis.

Noa, care are o formă severă de autism, a început să își muște brațul. ”Nu iubire”, i-a spus ușor Yael fetei ei de 17 ani. ”Iată, mai ia o înghițitură din asta”.

Noa face parte din primul studiu clinic din lume care caută să testeze beneficiile marijuanei medicinale pentru tineri cu autism, o potențială descoperire care ar oferi alinare pentru milioane de copii afectați – și părinții lor frustrați.

Cerectătorii israelieni, neîngrădiți de absurditățile războiului contra drogurilor, a început un studiu la the Shaare Zedek Medical Center din Ierusalim, cu 120 de copii cu vârsta între 5 și 29, suferind de autism sever.

Participanților la studiu li s-au administrat două tratamente cu ulei de canabis sau placebo, picături introduse în mâncare – niciunele cu un conținut mare de THC, ingredientul care ne dă starea de ”high”.

“Adi Aran, neurologul pediatru care a condus studiul, a declarat că aproape toți cei care au luat antipsihotice au răspuns negativ la acestea. Yael l-a forțat pe Aran și pe alți doctori să prescrie ulei de canabis după ce a citit un raport prin care o mamă a dat ilegal fiului ei ulei de canabis și apoi a declarat că a fost singurul lucru care l-a ajutat”, scrie USA Today.

Multiple studii științifice și nenunărate cazuri anecdotice au demonstrat faptul că aproape orice de la stres post-traumatic la ADHS, diverse tipuri de cancer la presiunea dureroasă a glaucomului, pot fi tratate cu canabis – însă calitățile miraculoase ale plantei au fost în special folosite la tratarea crizelor severe de epilepsie în cazul copiilor.

Acum, se pare că mai ales compusul non-psihoactiv din canabis, canabidiolul sau CBD, poate oferi o claitate mult îmbunătățită a vieții pentru copiii cu autism și pentru familiile care au grijă de ei.

“Mulți părinți au cerut ulei de canabis pentru copiii lor”, a declarat Aran pentru USA Today. ”La început am spus: Nu există date care să susțină canabisul pentru autism, deci nu îl putem prescrie”.

Dubiul însă, a fost repede înlăturat, după multiple studii care au demonstrat eficiența uimitoare a canabisului în epilepsia infantilă și în reducerea severitatea simptomelor autismului. Aran a subliniat cî 30% dintre copiii cu autism sunt afectați și de epilepsie.

Într-un studiu observațional, doctorul a descoperit că 70 de pacienți cu autism au experimentat rezultate pozitive de la canabis – așadar studiul clinic detaliat a fost lansat.

 

O sută zece studii clinice asupra canabisului au loc în acest moment în Israel – și cu toate că există câteva în desfășurare în SUA de exemplu, cercetarea se concentrează în primul rând pe tratarea dependenței și a problemelor legate de eliberarea de acestea.

Dacă în studiile menționate mai sus, canabisul, mai exact CBD se dovedește potrivit pentru tratarea simptomelor autismului la copii, acestea ar demonstra că acesta merită să fie exclus de pe lista substanțelor interzise odată pentru totdeauna.

sursa: http://themindunleashed.com/2017/04/first-kind-study-finds-cannabis-may-miracle-treatment-autistic-kids.htmlAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Oamenii de știință au descoperit ceva ce poate fi doavada unor alte Universuri

Experții au descoperit o așa zisă anomalie ”zonă-rece” ce se întinde pe miliarde de ani, iar ei cred că aceasta...

Închide