Practicati surasul – poate elimina durerea

0

Zambetul in sine, ne poate face sa ne simtim mai bine, insa este mai eficient cand il alaturam si unor ganduri pozitive potrivit acestui:

Un nou studiu condus de un savant de la Michigan State University sugereaza ca lucratorii de la vama care afiseaza un zambet fals in timpul zilei, isi inrautatesc starea si se retrag de la munca afectand productivitatea. Insa, cei care zambesc ca rezultat al cultivarii unor ganduri pozitive – precum o vacanta tropicala sau poezia spusa de un copil – isi imbunatatesc starea de spirit si demisioneaza mai putin.

Desigur, este important sa practicam zambetul real in cadrul caruia va folositi si ochii. Este foarte simplu sa observati diferentele:

make yourself happier smiling

Potrivit , zambetul poate imbunatati atentia si ne poate ajuta sa ne imbunatatim sarcinile cognitive:

Zambitul ne face sa ne simtim bine, ceea ce imbunatateste flexibilitatea atentiei si abilitatea noastra de a gandi holistic. Atunci cand ideea a fost testata de catre Johnson, rezultatele au demonstrat ca participantii ce au zambit au indeplinit mai bine sarcinile care solicitau atentia in cadrul unor teste in care trebuia sa vezi mai degraba intreaga padure si nu doar copacii.

Un zambet este un mod extraordinar de a elimina unele dintre durerile pe care le simtim in circumstante problematice: Zambetul este o metoda de a reduce stresul cauzat de o situatie coplesitoare. Psihologii denumesc acest fapt ipoteza faciala de raspuns. Chiar si fortarea unui zambet, chiar si atunci cand nu ne simtim in stare poate fi suficient pentru refacerea partiala a starii de spirit (acesta este un exemplu de cognitie corporala):

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Gandurile pot declansa abilitati dincolo de limitele „normale”

Pare sa existe un mod simplu de a creste instantaneu de a imbunatati nivelul general de cunostinte al unei persoane....

Închide