Zece beneficii ale jackfruit-ului

0

Jackfruit este un pom care aparține familiei duzilor, nativă părții de Sud (India, Bangladesh, Sri Lanka) și de Sud-Est (Philipine, Malaysia, Thailanda, Indoezia) a Asiei, dar se găsește și în Africa de Est și în Brazilia.
Jackfruit-ul se cultivă în zone cu climă tropicală sau sub-tropicală. Este considerat cel mai fruct din lume, ajungând chiar șa 36 kilograme, 90 de centimentri lungime și 50 centimetri în diametru.
Jackfruit-ul este foarte dulce și gustos, iar atunci când este deschis vei descoperi înăuntru (atunci când este copt) niște bulbi galbeni ce pot fi consumați ca atare sau gătiți. Atunci când nu este copt acești bulbi sunt verzi, folosindu-se în salate. Dincolo de gustul său minunat, jackfruit-ul este plin de nutrienți precum VItamina A, Vitamina C, calciu, potasiu, fier, tiamină, riboflavină, niacină, magneziu și mulți alții.

Beneficiii pentru sănătate
1. Întărește sistemul imunitar

Jackfruit-ul este o bună sursă de Vitamina C, o substanță puternică ce ajută la lupta împotriva infecțiilor virale și bacteriene. Vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar susținând funcțiile celulelor albe. O cană de jackfruit aduce o cantitate însemnată din acest puternic antioxidant.

2. Protejează împotriva cancerului

În plus față de conținutu de Vitamina C, jackfruit-ul este bogat și în fitonutrienți, precum lignane, isoflavone și sapoine, care au proprietăți anti-cancerigene și anti-îmbătrânire. Acești fitonutrienți pot ajuta la eliminarea radicalilor liberi din corp, ce pot cauza cancer și pot încetini degradarea celulelor care, la rândul ei poate conduce la boli degenerative.

3. Ajută la o digestie sănătoasă

Jackfruit-ul este cunoscut pentru proprietățile sale anti-ulceroase, care conduc la vindecarea ulcerului și a dereglărilor digestive. În plus, conținutul mare de fibre din jackfruit previne constipația și ajută la sănătatea intestinelor. Aceste fibre oferă protecție memebranei mucoase a colonului, eliminând chimicalele carcinogene din instestinul gros (colonul).

4. Menține sănătatea ochilor și a pielii

Jackfruit-ul conține Vitamina A, o substanță puternică, cunoscută pentru proprietățile sale de menținere a unor ochi și a unei piei sănătoase. Ajută și în cazul problelemor legate de vedere, recum degenerarea maculară și orbirea nocturnă.

5. Aduce multă energie

Jackfruit-ul este considerat o fructă ce generează energie din cauza prezenței zaharurilor simple, precum fructoza și sucroza, care aduc o creștere imediată a nievelului de energie. Cu toate că Jackfruit-ul este un fruct plin de energie, el nu conține grăsimi saturate sau colesterol, ceea ce îl face unul dintre cele mai sănătoase fructe!

6. MIcșorează presiunea sangvină

Conținutul mare de potasiu din jackfruit este foarte util pentru micșorarea nivelurilor presiunii arteriale, în acest fel reducând riscul unor infarcturi dar și al unor atacuri cerebrale.

7. Este de ajutor în cazul persoanelor ce suferă de astm

Rădăcina de Jackfruit este folositoare pentru cei care suferă de astm. Rădăcina de Jackfruit fiartă și extractele din aceasta sunt de ajutor în controlul și prevenția crizelor de astm.

8. Întărește oasele

Jackfruit-ul este bogat în magneziu, un nutrient important pentru absorbția calciului, acesta lucrând împreună cu calciul pentru întărirea oaselor și pentru prevenirea unor dereglări asociate oaselor, precum osteoporoza.

9. Previne anemia

Jackfruit-ul xonține și fier în cantități însemnate, ajutând în acest fel la prevenirea anemiei, dar și la o circulație sangvină corectă în corp.

10. Menține glanda tiroidă sănătoasă

Cuprul joacă un rol important în metaolismul tiroidian, mai ales în cazul producerii de hormoni și absorbție, iar JAckfruit-ul este plin de acest mineral foarte important.

sursa: http://www.ehealthzine.com/health-benefits-of-jackfruit.htmlAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Înălțime

La înălțime aerul pare să se rarefieze, totul pare mai rece, mai distant, misterios. Ceea ce părea o certitudine, atunci...

Închide