Energia alimentelor vii

0

Energia alimentelor vii

Exista in alimentele vii o cantitate impresionanta de energie. Unul dintre studiile care demonstreaza acest lucru a fost efectuat in Rusia de catre Dr. Israel Brekman. Experimentul a fost foarte simplu. El a hranit aceiasi soricei cu alimente gatite si cu alimente crude la intervale de timp diferite – aceleasi alimente, singura diferenta fiind starea alimentelor, crude sau gatite. El a masurat energia si rezistenta soriceilor atunci cand au consumat alimente crude si apoi cand au consumat aceleasi alimente gatite. Soriceii au avut de trei ori mai multa energie si rezistenta atunci cand au consumat alimente crude. Daca nutritia ar fi o chestiune simpla de calorii, nu ar trebui sa fie nicio diferenta intre alimentele crude si cele gatite. Cu taote acestea, rezultatele au fost evidente prin efectele pe care le-au avut asupra testului. Acest lucru se intampla pentru ca mancarea nu inseamna doar calorii. Paradigma caloriilor, dezvoltata in 1789, este complet depasita, cu toate ca inca se mai foloseste in stiintele nutritionale.

Mancarea contine nutrienti subtili, energie electrica, fitonutrienti, enzime, vitamine si minerale. Potentialul electric pentru tesuturile si celulele noastre sunt un rezultat direct al faptului ca celulele noastre sunt vii. Alimentele crude imbunatatesc potentialul electric din celulele noastre, dintre celule, la interfata memebranei celulare si la interfata dintre celule si sarcinile electrice microcapilare. Atunci cand celulele au potentialul electric corect, ele au puterea de a elimina toxinele si de a mentine capacitatea selectiva de a aduce nutrientii corecti, oxigenul si hidrogenul direct in nucleul celulelor, dar si sa hraneasca mitocondria. In acest fel se mentine, se repara si se activeaza ADN-ul.

Lumina vie

Dintr-o alta perspectiva, fotografia Kirilian a fost un instrument valoros pentru validarea intelegerilor noastre legate de potentialul bio-electric al alimentelor.

Acestea au demonstrat fara echivoc faptul ca alimentele crude au un camp auric mult mai puternic, mai luminos, decat alimentele gatite. Unele cercetari au demonstrat chiar si ca o persoana care consuma mancare gatita sau „proasta” are un camp auric mult mai mic decat in cazul in care consuma doar alimente crude. Aceasta concluzie ne aduce la origine, care este aceea ca toate organismele sunt facute din modele de energie rezonanta sau din campuri subtile de energie organizata. Aceasta energie se reflecta in functionarea celulara, iar campul electric al celulelor mentine integritatea sistemului biologic. Putem sa ne gandim la luminiscenta electrica din fotografia Kirilian ca la o metoda de a masura forta vitala din celule. Cu cat aceasta forta este mai puternica, cu atat luminiscenta electrica din fotografiile Kirilian va fi mai mare.

Sanatatea noastra si constiinta depind de abilitatea de a atrage, depozita si a conduce energia electronica. Cu cat stocam mai multa energie luminoasa cu atat este mai mare puterea campului nostru electromagnetic si in consecinta avem cu atat mai multa energie disponibila pentru vindecare si mentinere a sanatatii optime. Metaforic, un camp puternic de rezonanta solara conduce la evolutia umanitatii catre atingerea potentialul nostru ca fiinte umane (solare). Lumina sustine evolutia; o lipsa a electronilor-pi din corp opreste evolutia.

Exista o putere incredibila in dietele raw si in stilul de viata raw. Experienta personala a autorului a fost cea de crestere continua a puterii si flexibilitatii, comparativ cu perioada in care a fost capitan al unei echipe de fotbal neinvinse de la Amherst College. In acea perioada, la varsta de 21 de ani, autorul putea sa faca un maxim de 70 de flotari. Desigur ca acestea este doar o comparatie anecdotica, insa scopul acestei comparatii este de a sublinia puterea regenerativa a alimentelor vegane, organice, crude, pline de minerale, fara zahar si combinate cu yoga, meditatie si posturi spirituale ocazionale. Aceasta este dieta optima pentru activarea expresiei tineretii din genele noastre. Autorul, care traieste in acest fel de mai bine de 25 de ani, cunoaste cel putin alte 40 de persoane care au atins si au mentinut un nivel de energie si bunastare datorita hranei vii, pe masura ce au inceput sa imbatraneasca. Cu toate ca punctul principal al vietii este sa stii ca EU SUNT (ASTA), un corp sanatos poate sustine practici spirituale precum Dansul Soarelui al Nativilor Americani sau ore intregi de meditatie.

Asadar, intrebarea care ramane este: De ce dieta bazata pe cruditati ne ofera cele mai bune efecte in ceea ce priveste scaderea aportului caloric si maximizarea calitatii alimentelor ingerate? Demonstratia matematica legata de nutrienti este aceea ca atunci cand consumam alimente crude, putem atinge nivelul necesar de nutritie consumand cu de la 50 pana la 80% mai putina mancare. Asta inseamna ca atunci cand mancam mancare „proasta” (junk), nu avem o nutritie suficienta si trebuie sa ne supraincalzim, cu pana de doua ori mai mult pentru a atinge nivelul de nutritie pe care il au persoanele care consuma alimente crude. Cercetarile din ultimii 70 de ani, legate de mamifere si alte forme diferite de viata, arata ca cu cat mancam mai putin cu atat traim mai mult. Cercetari recente efectuate de catre Dr. Stephen Spindler arata faptul ca restrictiile calorice porrnesc genele anti-imbatranire. Acest lucru este analizat mai in profunzime in Nutritia Spirituala. De aceea, acesta este unul dintre motivele pentru care alimentele crude sunt optime pentru extinderea duratei de viata si in preventia bolilor cronice degenerative, dar si pentru cresterea nivelului de energie, vitalitate si tinerete. Este un mod natural de a obtine o restrictie calorica fara experienta restrictiei.

Concluziile paradigmei Nutritiei Spirituale, invataturile esenienilor de a manca in armonie cu legile naturii, mesajul lui IIsus in Evanghelia Eseniana a Pacii, informatiile legate de importanta distrugerii enzimelor prin gatire, pericolul fungicidelor si a pesticidelor care se desfac la caldura si formeaza compusi toxici, cresterea productiei de radicali liberi si observatiile autorului legate de beneficiile unei diete bazate pe alimente crude pentru o viata spirituala conduc la concluzia ca o dieta formata din 80% alimente crude si 25 – 30 % alimente biogenice ar fi solutia optima pentru a sustine o viata spirituala completa.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Boli vindecabile şi boli incurabile: ce rol are karma?

Omul modern este reticent când vine vorba despre căutarea cauzelor îmbolnăvirilor în altă parte decât acolo unde propune medicina clasică....

Închide