Cum pot schimba drumețiile creierul

0

Cei dintre noi care iubesc statul în natură probabil că nu sunt surprinși de faptul că drumețiile aduc beneficii creierului, însă oamenii de știință spun că au descoperit dovezi ale schimbărilor pozitive în creier după drumeție.

Reducerea modelelor negative de gândire

Câți dintre noi nu avem acest prost obicei de a fi extrem de duri cu noi înșine sau să gândim mereu negativ? Poate fi dificil să controlezi dialogul interior ce atacî în mod constant, ce spune mereu lucruri negative. Un studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences a descoperit că atunci când petreci timp în natură se reduce cantitatea de gânduri negative, de gânduri obsesive pe care un individ le are în timpul zilei.

Studiul s-a concentrat pe nivelurile de ruminație a persoanelor care au făcut drumeții versus persoane care au stat în mediu urban. Subiecții care au petrecut 90 de minute într-un mediu natural, mergând pe jos, au avut mai puține senzații de ruminație internă și au avut o activitate scăzută a cortexului prefrontal subgenual, care este acea parte din creier care este legată strâns de bolile mentale. Subiecții care au stat în mediul urban nu au prezentat o scădere a ruminației.

Rezolvarea creativă a problemelor și exercițiilor

Exercițiile fizice sunt deseori văzute drept aproape cele mai importante lucruri pe care oamenii ar trebui să le facă. De ce? Pentru că ele ajută la îmbunătățirea sănătății în aproape toate felurile. Drumețiile sunt un mod minunat de a merge în natură și de a atinge scopuri active, dar care ajută și la îmbunătățirea sănătății mentale.

Cercetători de la the University of British Columbia au descoperit că exercițiile fizice ajută la reducerea și prevenirea pierderilor de memorie în cazul persoanelor în vârstă și are aceleași beneficii la toate vârstele. În special, exercițiile fizice sunt minunate pentru ridicarea nivelului de stimă de sine în timp ce sunt reduse stresul și anxietatea.

Un alt beneficiu mare descoperit de psihologii Ruth Ann Atchley și David Strayer, a fost legătura dintre capacitatea de a rezolva în mod creativ probleme și de a scăpa de tehnologie în natură. Subiecții din studiul acestora au fost rugați să meargă cu rucsacul prin natură pentru cel puțin patru zile fără să folosească niciun aparat. De-a lungul excursiei lor, probele prin care au trecut i-au forțat să rezolve în mod creativ și complex, problemele cu care au fost confruntați.

Ce au descopeit aceștia? Procentul de rezolvare creativă a problemelor a crescut cu aproximativ 50% în cazul celor care au participat în aventurile fără tehnologie. Acest lucru a condus la nota prin care tehnologia și ambientul urban deseori țin departe de concentrare individul, ceea ce conduce în cele din urmă la oboseală mentală. Plimbările lungi îm natură fără aceste dernajamente ajută la calmarea minții, reduc oboseala și în cele din urmă cresc abilitatea proprie de a gândi și rezolva creatv probleme.

Deci, ești gata de drumeție? Încață-te, ia-ți rucsacul și hai la drum! Nu vei regreta!

sursa: http://expandedconsciousness.com/2017/04/10/hikingchangesbrain/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Ce se întâmplă în corpul tău dacă consumi așa ceva timp de trei zile la rând?

Cum ar fi să poți scăpa de toate bacteriile moarte, de mâncarea nedigerată, de o grămadă de toxine, de medicamentele...

Închide