Cultivă o practică zilnică și crează un spațiu sacru

0

Crearea unui ritual zilnic și a unui spațiu sacru pot face diferența dintre o zi mediocră și o zi plină de inventivitate și pozitivitate. Învață cum să cultivi o practică pentru a-ți începe ziua cu dreptul. O viața ghidată din interior începe cu o practică exterioară. Pentru asta este nevoie de timp, disciplină și devoțiune. Ritualurile zilnice ne împământează, permițându-ne să ne aliniem toate acțiunile cu cele mai profunde priorități. La fel cum nu poți câștiga la Olimpiadă fără antrenament zilnic, nu poți deveni o Eroină fără să cauți cu ardoare în fiecare zi șă comunici și să devii Ea. Avem nevoie să ne creem un cardru puternic pentru rutina zilnică, pentru o rutină de yoga zilnică, pentru meditație, pentru rugăciune, pentru cultivarea energiei și pentru auto-interogare, pentru a crea această fundație.

În funcție de nivelul de experiență și timp disponibil, alege între zece minute și trei ore în fiecare zi, ca primă acțiune dimineața, pentru a te conecta la sinele tău și la sacru. Modul în care îți începi ziua impactează experiențele pe care le ai în restul zilei. În acest moment ești cel mai receptiv și vulnerabil, așa că ai grijă ca înainte a de a-ți urma programările din agenda zilnică te-ai ancorat în profunzimile interiorului tău. Înainte de a juca toate rolurile din viața ta, așează-te în propriul spațiu sacru unde poți relaxa toate măștile exterioare, odihinindu-te în natura ta rimordială. Ia în serios acest angajament.

Exact când te trezești dimineața, mai degrabă decât să te rostogolești din pat direct către telefon pentru a-ți verifica mesajele, imprimă o intenție clară în gândurile tale. Fă o practică din a-ți îndrepta gândurile către zona cea mai dedicată din viața ta, înainte de a coborâ din pat. Recită-ți o frază, un poem, o afirmație și contemplă-ți propria impermanență. Fii recunoscător pentru noua zi, recunoscând faptul că poate fi ultima. Cum vrei să ți-o petreci? Lasă-ți conștiența inimii să se marineze în aceste contemplații pentru câteva momente înainte de a-ți pune tălpile pe podea. Apoi ridică-te din pat și cât de repede se poate intră în spațiul tău sacru pentru rutina zilnică.

Pentru ca această practică să prindă rădăcini în viața ta, ea are nevoie de un ”mediu care să o conțină”. Crează-ți un spațiu sacru în casă care este doar pentru tine. Ține departe de familie, partener sau tehnologie, acest spațiu. Umple-l cu lucruri care te inspiră și care îți amintesc de sinele tău superior. Aici te vei conecta cu EA-ul din tine și cu bogata lume interioară. Aici vei da naștere la noua ta viață și îți vei abandona toate părțile ”expirate” din tine în decursul procesului. La un alt nivel, adu-ți aminte că acest spațiu sacru trăiește și în tine, în corpul tău, în casa ta interioară. Ai grijă să găsești și alte spații sacre în apropiere pentru a putea profita de ele, atunci când ai nevoie. Studiourile de yoga pot servi ca temple moderne de zi cu zi, la fel spții din natură, centre de meditație și chiar cafenele liniștite.

Extras din The Book of She: Your Heroine’s Journey into the Heart of Feminine Power©2015 Sara Avant Stover. (Cartea Ei: Călătoria Eroinei în inima puterii feminine).

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
11 semne că ai intâlnit flacăra geamănă

Nu, nu este unul şi acelaşi lucru cu sufletul pereche. Nu este doar atât. Flăcările gemene provin din divizarea suprasufletelor...

Închide