Un cristal pentru fiecare problemă de sănătate

0

Cristalele pot fi aliați de nădejde atât în lupta cu bolile fizice, cât și psihice. În cele ce urmează, vă voi prezenta cristalele corespondente bolilor. Concret, în funcție de boala fizică și psihică trebuie să vă folosiți de anumite cristale. Le puteți pune în aplicare fără niciun fel de dubiu, deoarece au fost verificate de părintele cristaloterapiei, Dan Seracu.

Probleme ale abdomenului: Opal (de apă), Nefrit.

Balonare: Sardonix, Jaspis roşu.

Alcoolism: Ametist, Kunzilă, Onix, Rubin, Topaz, Agată albă, Cuarţ fantomă.
Se face (auto)masaj zilnic, la o lăţime de palmă deasupra urechilor, iar una dintre Pietre se poartă (preferabil ca medalion în dreptul chakrei gâtlejului – coordonează dependenţele), ca talisman. Se poale combina în medalion Rubinul cu Agata albă.

Alergii: Aventurină, Cuarţ verde. Hiacint, Lapis lazuli, Prazem, Agată verde, Jaspis dungat.

„În cazul alergiilor, pentru alegerea Pietrelor trebuie să se ţină cont şi de reacţiile alergice ale receptorului. Se vor folosi doar Pietrele care se încălzesc în mâna terapeutului şi doar pe perioada cât rămân calde. Dacă Piatra nu se mai încălzeşte, se va încerca o alta. Pietrele se vor purifica bine după fiecare folosire. Această operaţie este importantă, în general, la orice maladii; cu atât mai mult, la alergii nu trebuie uitată“, explică Dan Seracu în cartea sa, Cristaloterapia.

Anemie: Cuarţ, Hemalilă. Se formează un câmp energetic din şase Cuarţuri, în care se culcă receptorul și se pune un Cuarţ lângă coate. De asemenea, ne mai spune Dan Seracu, se masează zilnic, timp de 10 minute, zona coatelor (corespunzătoare punctului folosit în acupunctura în cazurile de anemie) sau se poartă în palmă un Cuarț.

Angină pectorală: Acvamarină, Onix.
Se poartă o brăţară din Acvamarine (în această zonă sunt punctele corespunzătoare suferinţei). Onixul se poate ţine şi în palmă.

Artrită: Ametist, Azurilă, Crisocola, Fluorilă, Coral, Crisopraz, Diamant, Topaz, Alamă.
Se masează zilnic labele picioarelor, până deasupra gleznelor sau se pune una dintre Pietrele de mai sus în apa cu care se spală seara picioarele.

„În cazul artritei care afectează mâinile şi braţele, ajută purtarea unei brăţări de alamă. Se recomandă ca brăţara să aibă gravată emblema Trigramelor (după Fu Xi) şi a Tai Ci-ului. Acel simbol este o reprezentare a echilibrului absolut, a echilibrării polarităţilor opuse. Se pune câte o Piatră sub axilă, pe umeri, în dreptul celei ce-a doua coaste şi câte una sub ultimele, în direcţia ombilicului. După aceea, se masează degetele mari de la picioare“, ne explică Dan Seracu.

Astm bronşic: Chihlimbar, Malachită.
Se pune câte o Malachită pe umeri, pe zona subombilicală şi un Chihlimbar pe VG-16 (pe linia mediană ventrală a corpului, imediat sub orizontala inimii), zilnic, timp de 20 minute.
Bătături, întărituri ale pielii: Agată striată, Lemn silicifiat, Calcedonic.
Se masează cu una dintre aceste Pietre, uşor, fără a se apăsa zona respectivă.
Blocaje: Jad
Se plasează Jadul pe zona cu blocaj ori se masează uşor.
Supărare: se masează cu Lapis lazuli întregul traiect al Vezicii Biliare, mai ales partea de început şi sfârşit. Se va purta un talisman de Rubin.
Intoxicaţie: se va masa zona superioară a labei piciorului, în special partea dintre degetul mare şi cel alăturat, cu o Hematită ori o Rubelită. După aceea, persoana în cauză se va culca şi se va relaxa cu o Hematită sub sacral ori cu o Rubelilă pe chakra inimii.
Înțepături de căpușe: Ametist. Se leagă deasupra locului înţepat un Ametist.
Constipaţie: Jaspis, Coral, Magnezilă, Sulf nativ. Smarald, Platină.

Receptorul se va culca zilnic în câmpul energetic formal din şase sau 12 Cuarţuri; de la brâu în jos, fiecare Cuarţ se dubleză cu una dintre Pietrele de mai sus. Se masează cu o asemenea Piatră toată laba piciorului.

Coşmaruri: Ametist, Calcedonie, Granat, Coral, Kunzilă, Rodocrozită, Acvamarină, Crisopraz.
Se poartă o Rodocrozită ca medalion, pe un lănţişor cât mai scurt. Se poate folosi şi Acvamarină.
Potrivit lui Dan Seracu, una dintre Pietrele de mai sus se presează cu limba de palatin, timp de 10 minute, înainte de a adormi (în poziţie şezând, pentru a se evita înghiţirea ei). Se pune sub pernă un triunghi de Ametiste: câte unul la circa 15 cm lateral de urechi, iar cel mai mare deasupra capului. Se formează un triunghi de protecţie împotriva influentelor străine şi de întărire a forţelor mentale proprii.

Curaj: Agată, Ametist, Heliotropă, Jad, Sarder, Sardonix, Sodalilă.
Se masează zilnic ceafa, insistându-se asupra zonelor de deasupra urechilor.
În partea a doua a acestui text vei afla ce Cristale te pot ajuta să-și găsești echilibrul emotional, să combați durerile de dinți și să-ți îmbunătățești digestia, dar nu numai.
Sursa: Dan Seracu, Cristaloterapia

Creative Commons License
Un cristal pentru fiecare problemă de sănătate by Noul Pamant is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cele șapte minuni ale lumii buddhiste

O călătorie fascinantă, atât în ”exteriorul” cât și în interiorul lumii buddhiste, acoperind o plajă largă atât în ceea ce...

Închide