Brain machine – Tehnologia pentru antrenarea creierului

2

 

Tehnologii pentru antrenarea creierului – pare de domeniul science-fiction-ului, nu? Într-adevăr, sunt tehnologii futuriste, dar în cazul de faţă viitorul este astăzi. Aceste dispozitive avansate pentru stimularea şi antrenarea creierului există în prezent și s-au adunat sute de studii științifice care le atestă capacitatea de a ridica la performanțe excepționale toate procesele mentale și de a îmbunătăți din punct de vedere fiziologic funcționarea creierului (şi deci a întregului organism).

 

Dr. Siegfried Othmer, clinician și cercetător, folosește în clinicile sale tehnologii pentru stimulare cerebrală (mind machine) și tratează cu rezultate concrete mii de pacienți cu probleme legate de memorie și capacitatea de învățare.

 

Rezultatele pe care le obținem nu doar că sunt fără precedent, dar ele sunt și revoluționare. Implicațiile și efectele sunt incredibile – explorarea creierului are o importanţă colosală, nu numai pentru combaterea dizabilităților de învățare, ci şi pentru  potenţarea tuturor funcţiilor creierului. Am observat că depresia, anxietatea, insomnia, epilepsia și practic orice disfuncție mentală sunt cauzate de lipsa coerenței la nivelul creierului. Folosind dispozitive de stimulare cerebrală putem readuce creierul la cea mai performantă stare de funcționare. Sună fantastic, dar ceea ce descoperim poate schimba radical viața tuturor oamenilor de pe Planetă.” Dr. Siegfried Othmer

 

Entuziasmul și vâlva care se face în jurul dispozitivelor de tip brain machine se datorează faptului că deși oamenii de știință cercetează în amănunt subiectul, nimeni nu poate aprecia încă unde este limita sferei lor de aplicabilitate.

 

Conform cercetătorilor și observațiilor psihiatrilor, psihologilor, educatorilor, medicilor, antrenorilor sportivi, psihoterapeuților și clinicienilor, tehnologiile de stimulare cerebrală produc următoarele transformări benefice:

 • Pun creierul la treabă şi-l fac mai sănătos şi mai puternic.

 Revoluţia fitnessului fizic din ultimii 20 de ani a demonstrat că organismul uman are nevoie de stimulare şi exerciţii pentru a rămâne sănătos. Studiile ştiinţifice concluzionează că lipsa mişcării duce la deteriorarea organismului şi la îmbolnăvirea lui. Foloseşte-l sau îl pierzi! La fel ca şi corpul, creierul necesită antrenament pentru a se menţine vigilent şi pentru a funcţiona la cele mai înalte cote. Acest lucru este evident acum pentru neurologi. Aşa cum muşchii se pot lucra şi fortifia prin gimnastică, la fel şi creierul se dezvoltă dacă este stimulat în mod corespunzător.

 • Dispozitivele de tip brain machine măresc dimensiunea neuronilor şi conduc la îngroşarea cortexului cerebral.

 Modificări semnificative au loc aşadar şi la nivel fiziologic.

 • Reduc stresul şi relaxează profund organismul.

 Dispozitivele specifice de măsurare înregistrează o reducere a secreţiei de neurotransmiţători corelaţi cu stresul. Mind machine detensionează muşchii, reglează tensiunea arterială, încetineşte ritmul cardiac şi linişteşte mintea. Neurologii consideră că aceste dispozitive de tip brain machine conduc spre cel mai profund nivel de relaxare.

 • Măresc coeficientul de inteligenţă.

 Studii recente au scos în evidenţă faptul că în urma utilizării unui dispozitiv de stimulare cerebrală persoanele care manifestau dificultăţi de învăţare au înregistrat o creştere a IQ-ului cu peste 20 de puncte şi unii dintre ei chiar cu peste 30 de puncte. De asemenea, această creştere a coeficientului de inteligenţă s-a observat şi în cazul unor oameni perfect sănătoşi.

 • Sporesc creativitatea.
 •  Accelerează procesul de învăţare.

 Persoanele supuse studiilor, care au folosit dispozitive de tip brain machine, au înregistrat îmbunătăţiri semnificative în ce priveşte capacitatea de învăţare, în sensul că au reţinut o cantitate mai mare de informaţii într-un timp mult mai scurt decât cei care nu folosiseră această tehnologie. În plus, s-au dovedit apţi să înţeleagă şi să înveţe informaţii complexe şi dificile, care celorlalţi le dădeau bătăi de cap.

 • Măresc capacitatea de memorare.

 Mind machine îmbunătăţeşte atât memoria de scurtă durată, cât şi pe cea de lungă durată, lucru care are implicaţii uriaşe pentru întregul organism.

 • Intensifică plăcerea sexuală.

 Un dispozitiv de stimulare cerebrală amplifică acuitatea senzorială, stimulând într-un mod sănătos producerea neurotransmiţărilor corelaţi cu starea de euforie. Dacă ambii parteneri folosesc brain machine, atunci experienţa sexuală va fi o adevărată aventură. Într-un sens cât se poate de pozitiv!

 • Pregătesc creierul şi întreg organismul pentru performanţe de vârf.

 S-a observat la atleţi, muzicieni, pictori, oameni de afaceri, actori, ingineri, copywriteri, dar şi la practicanţi din alte domenii că în urma folosirii unui aparat pentru stimularea creierului aceştia intrau într-o stare de flux în care obţineau cele mai bune rezultate. Mai mult decât atât, ei reuşeau să înveţe să intre în această stare la comandă, ori de câte ori aveau nevoie, fără ajutorul dispozitivului.

 • Combat dependenţele şi viciile.

 S-au efectuat studii la care au participat persoane cu diferite grade de dependenţă de alcool, tutun, droguri, jocuri de noroc etc. care voiau să se vindece. Probabil că transformările care se produc în aceşti oameni sunt dintre cele mai fascinante. Rezultatele obţinute nu se compară cu nimic altceva şi de aceea tehnologiile de stimulare cerebrală sunt pe cale să devină o metodă fundamentală de tratament a adicţiilor de orice fel.

 • Vindecă depresia şi anxietatea.
 •  Alină şi chiar înlătură durerile fizice (cronice sau acute).

 Experimentele realizate de specialişti confirmă faptul că oamenii cu probleme de sănătate au resimţit mai puţin durerile, iar după mai multe şedinţe de stimulare cerebrală starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit considerabil, iar unele boli s-au vindecat.

 • Întăresc sistemul imunitar.

 De fapt, ceea ce face un dispozitiv de stimulare a creierului este să trezească forţa vitală, energia superioară care ne guvernează fiinţa şi care tinde întotdeauna să menţină şi să restabilească starea ideală de sănătate. Cercetătorii s-au exprimat cu determinare în privinţa capacităţii dispozitivelor de tip brain machine de a întări sistemul imunitar după ce au observat diferenţe majore de răspuns a organismului la infecţii şi virusuri între cei care foloseau mind machine şi cei care nu foloseau un astfel de dispozitiv.

 • Schimbă sau elimină comportamente şi obiceiuri nedorite.

Rezultatele studiilor arată că tehnologiile de stimulare a creierului declanşează transformări profunde de gândire şi atitudine, acţionând ca un software de reprogramare a subconştientului, înlocuind treptat setările mentale negative cu unele constructive. Desigur, acest demers trebuie sprijinit şi de utilizator prin voinţa sa de a se schimba.

 

Şi toate acestea nu sunt decât începutul! Oamenii de ştiinţă cred că au descoperit doar o mică parte din beneficiile şi implicaţiile pe care tehnologiile de stimulare cerebrală le pot avea asupra întregii fiinţe umane (la nivel fizic, spiritual şi psihic).

 

Probabil unul dintre cele mai bune aspecte referitoare la brain machine este că nu costă o avere. Deşi nu oricine îşi va permite pe loc să achiziţioneze un astfel de dispozitiv, totuşi beneficiile şi implicaţiile utilizării lui lasă cu mult în urmă efortul de achiziţionare! Este pur şi simplu genul de investiţie pe care o faci o dată în viaţă, cu câştiguri enorme de-a lungul întregii existenţe.

 

În prezent, numărul celor care folosesc dispozitivele de tip brain machine creşte vertiginos, astfel încât milioane de oameni beneficiază acum de aceste dispozitive. Cele mai multe dintre mărturii scot în evidenţă efectul lor de relaxare profundă.

Un astfel de brain machine este si Mind Synergy, produs de grupul român de cercetare Aim Group. Grupul este creat si condus de catre inginerul electronist si inventatorul Eugen Bârgăoanu.

 

 Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

2 comentarii

 1. buna ziua. va rog frumos sa ma informati si pe mine in ceea ce priveste costul unui sistem brain machine. informativ.va multumesc.o zi superba.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
RASPUNS PRIN VIZORUL SUFLETULUI – mana a doua

Iată-ne ajunşi în hotarul celui de-al doilea răspuns, explorând o nouă temă, un nou element de legătură între normalul unei...

Închide