Beneficiile uimitoare pentru sănătate ale fructului Kaki

0

Fructul Kaki, cunoscut și sub numele de ”Fructul Divin” face minuni pentru sănătatea noastră. Acesta este folosit și in prepararea multor feluri de mâncare, inclusiv budinci. Bogat in min are minerale precum fosfor și calciu dar și in vitamine ce includ vitamina A și C, acest fruct cu puține calorii are o serie de beneficii uimitoare pentru sănătate. Citiți mai departe pentru a afla beneficiile pentru sănătate ale Kaki-ului, cunoscut și sub numele de Tendu in limba hindusă.

1. Scăderea în greutate

Este un fruct mediu ce cântarește in jur de 168 de grame si oferă doar 31 de grame de carbohidrați. Fructul aproape nu conține nici un pic de grăsime în el. Cei doi factori îl fac ideal pentru cei care doresc o gustare in timp ce vor să scape și de cele câteva kilograme în plus.

2. O sursă bogată de substanțe fitochimice

Fructul este o sursă bogată de substanțe fitochimice diverse – catecine și antioxidanți polifenolici. Catecina este un anti-inflamator puternic, un agent împotriva invecțiilor.De aceea poate ține departe infecțiile si reacțiile inflamatorii nedorite.

3. Un anti-hemoroid natural

Kaki-ul japonez este cunoscut bine pentru proprietățile antihemoragice. Nu este de mirare că a fost folosit din timpuri imemoriale pentru a controla sângerarile excesive din răni.

4. Un sistem digestiv sănătos

Fibrele, kdupă cum știți, sunt esențiale pentru sănătatea intestinelor. Consumul regulat de fructe bogate în fibre poate ajuta la evitarea problemelor legate de intestine și în acest fel la menținerea unui sistem digestiv sănătos. Taninele prezente în Kaki reglează mișcarile intestinale fiind un remediu pentru diaree.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
John Hagelin – Este Conştiinţa câmpul unificat?

Conștiința este poate cel mai mare mister al lumii, al ființei umane și al vieții în general. Deși identificată în...

Închide