4 practici pentru vindecare prin puterea zâmbetului interior

0

O atitudine mentală relaxată și câteva exerciții de respirație profundă îți vor calma mintea, iar ca urmare a acestui fapt, corpul va intra într-o stare de liniște și plutire. Dar pentru a atinge calmul deplin e nevoie de mai mult decât o simplă relaxare a mușchilor încordați și a stării de nervozitate. E nevoie de atingerea sentimentului profund de pace și liniște care să se răsfrângă asupra tuturor organelor noastre. Iar acestui proces, vechii maeștrii taotiști i-au dat denumirea de Surâs interior.

Vindecare prin puterea zâmbetului

Ai mers vreodată pe stradă bombănind sau gândindu-te încruntat la problemele existente? Ți s-a întâmplat ca în momentul respectiv să fii surprins de un zâmbet venit din partea unui trecător, iar chipul să ți se însenineze brusc? Asta e puterea extraordinară pe care o poate avea un zâmbet, un surâs. La fel se întâmplă și în cazul plantelor și al animalelor. alături de o atitudine relaxată le fac să crească și să înflorească, iar pe animale le fac să devină prietenoase și blânde.

Un zâmbet adevărat și sincer este un semn de iubire, un emițător de energie cu efect de vindecare. Este, dacă vrei, un vehicul pentru muzică. O persoană care nu zâmbește este ca o chitară prăfuită, nefolosită. În plus, ”individul non-zâmbet”, nu-și dezvoltă capacitatea de a primi și de a oferi iubire. Prin urmare, privirea și înfățișarea lui întunecată precum și abordarea serioasă a vieții va fi, deseori, cuplată cu apariția unor afecțiuni. Pe de altă parte, o persoană zâmbitoare atrage și oferă energii pozitive, lucruri mărețe și oameni fericiți.

În , taotiștii au învățat că un zâmbet interior constant și asumat, asigură o stare de sănătate excelentă, fericire și longevitate. De ce? Pentru că, spun ei, zâmbetul este ca un pelerin în dragoste. Devii cel mai bun prieten al tău. Iar surâsul interior dezvoltă o condiție de viață esențială, aceea de a trăi în armonie cu tine însuți.

Cele 4 secrete ale practicării surâsului interior

În cazul în care, până în momentul de față, nu ai aprofundat acest subiect, poate ar fi interesant să vezi care sunt pașii propuși de vechii taotiști pentru a descoperi acest ”miracol” al vieții.

1. Ochii, prima treaptă pe scara dezvoltării surâsului interior

Pentru a practica surâsul interior începe prin închiderea ochilor și afișarea unui zâmbet sincer. Relaxează-te și încearcă să muți zâmbetul în zona ochilor. Prin relaxarea lor, vei reuși performanța de a calma întreg sistemul nervos. Ochii tăi sunt conectați la sistemul nervos autonom, care este împărțit în două părți, a sistemului nervos simpatic și parasimpatic. Sistemul nervos simpatic controlează reacția de zbor sau de luptă. Cel parasimpatic permite organismului să se odihnească și se simtă în siguranță. Acesta generează sentimente calme, iubitoare și este, la rândul său, activat de sentimente similare de iubire și acceptare de la alte persoane.

2. Gâtul, un al doilea punct de energie

Regiunea gâtului este un alt rezervor de tensiune. El conține mulți nervi și vase de sânge vitale pentru starea de relaxare și de liniște. Gâtul este podul dintre creier și corp. În cazul în care intervine un blocaj de tensiune și anxietate, mesajele dintre creier și organe vor fi confuze și tensionate. Iată de ce, relaxarea gâtului este esențială. Un scurt exercițiu de încordare a mușchilor gâtului, urmat de relaxarea lor, va face ca zona să fie eliberată de tensiuni.

Pune bărbia în piept și lasă capul să atârne. Vechii taotiști au preluat această tehnică de la broaștele țestoase. Îți relaxezi mușchii gâtului creând iluzia că aceștia nu-ți mai sunt necesari pentru a susține capul. Zâmbește preț de câteva secunde și revino la poziția inițială.

3. Inima pompează relaxare

inima

Inima pompează sânge și energie prin venele și arterele noastre. Însă în yoga taotistă, inima este considerată, alături de rinichi, cel mai mare transformator de energie. Asta înseamnă că acest organ are și capacitatea de a crește cantitatea de energie, cât și calitatea ei. Se spune că arterele ar aparține energiei yang, iar venele celei ying. Prin urmare, arterele sunt responsabile cu energia pozitivă, iar venele cu cea negativă. De altfel, taotiștii cred că atunci când zâmbești, influențezi și schimbul dintre cele două. Așadar, zâmbește din toată inima, pentru a ”împrăștia” energie în tot sistemul circulator.

4. Abdomenul, ”cutia-depozit” de zâmbete

Alege-ți o poziție confortabilă de meditație. Vizualizează organele pe care le simți încărcate de energii negative și lasă zâmbetul localizat în inimă să se reverse asupra lor. Dacă ești relaxat și fericit, organele produc o secreție mieroasă. Dacă ești speriat, nervos sau furios ele produc substanțe toxice. De fapt, procesul surâsului interior le permite să funcționeze mai eficient. Să nu uităm că ele au o misiune grea, aceea de a pompa și purifica sute de litri de sânge, de a elimina alimentele greu digerabile și de a curăța organismul de substanțele toxice.

Practicând surâsul interior zi de zi și din ce în ce mai mult, vei avea parte de rezultate surprinzătoare, iar viața ta se va îmbunătăți vizibil. Surâsul interior îți oferă iubire. Iar iubirea este pretutindeni, dar mai ales, în tine, în corpul tău. Și se traduce prin sănătate.

Creative Commons License
4 practici pentru vindecare prin puterea zâmbetului interior by Noul Pamant is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Sufletul tău e o experiență, nu un lucru

Am dat recent peste o carte. Era o sâmbătă fierbinte și umedă și încercam să îmi distrag atenția, să potolesc...

Închide