Sa invatam sa imbratisam un copac

0

Nu am mai scris de mult un articol liber pe Noul Pamant, insa pare-se a venit si aceasta clipa. S-a strans multa informatie si trecand prin atatea articole scrise, unele mai inspirate, altele destul de mult ancorate in realitatea fizica, prin perspectiva din care sunt „create”, automat am ajuns in aceasta ipostaza. Pentru ca ieri am publicat un articol despre copaci si pomi si despre puterea lor vindecatoare, cred ca este benefic sa exploram posibilitatile noastre de a ajunge sa putem sa profitam de aceasta unealta atat de simpla si eficienta la maximum.

Am vorbit, pe timpul cand tineam Serile Noului Pamant, despre copaci, despre pozitia lor in sistemul viu al Pamantului si despre intelegerea pe care am capatat-o de-a lungul anilor, care a fost una extrem de simpla. In acelasi mod in care ei curata aerul, facand acest schimb de oxigen – dioxid de carbon, la fel lucreaza si in plan subtil, practic fiind o interfata intre energiile umane „alterate” si energiile Mamei Pamant „curate”. Samanii stiau aceasta informatie cu multe mii de ani in urma, dincolo de istoria cunoscuta a umanitatii si au transmis aceasta cunoastere prin traditie orala. Ei stiu ca „hucha” – energia stagnanta – este pentru Mama Pamant (Pachamama) hrana, iar energia curata a acesteia, „sami” este hranitoare pentru structurile noastre energetice si vice-versa. Astfel se creaza un ciclu de schimb, pe care de altfel l-a evidentiat prin experimente in laborator si fizica, atunci cand se studiaza comportamentul energiei. Un cerc ce se poate inchide prin intermediul copacilor foarte usor, insa nu se limiteaza aici, el putand fi inchis si cu ajutorul unor ape (naturale – lacuri, rauri, mare), a unor forme de relief (munti in principal) sau al cristalelor. Tot in traditia samanica gasim informatii prin care acestia recunosc intelepciunea naturii si o folosesc in ritualurile de vindecare, de trecere samd. Traditia noastra populara pastreaza in multe zone (leacuri babesti) informatii referitoare la miracolele pe care le poate face un copac pentru sanatatea noastra. Aceleasi informatii structurate intr-o alta forma le-am gasit in traditia chineza, atunci cand am studiat cursul de al lui Mantak Chia. Printre metodele de „antrenament” sugerate de catre autor pentru cei care isi doresc sa devina terapeuti (in scopul echilibrarii si vindecarii personale inainte de incepe sa practici vindecarea pentru alte persoane) exista o „tehnica” de conectare cu copacii. Asadar, informatia exista si este disponibila din nenumarate surse, asa ca am sa fac o sinteza a ceea ce am intalnit, am practicat si cu care rezonez in acest moment.

Cea mai simpla abordare este aceea de a ne folosi de naturaletea si firescul corpului, a emotiilor si a gandirii noastre si sa accesam aceasta „poarta vindecatoare” prin simpla imbratisare a unui copac. Daca alaturam acestui gest emotia potrivita (fie ca este vorba despre recunostinta sincera, constientizarea conexiunii, a uniunii complete cu copacul sau ca folosim un „surogat” imaginandu-ne ca imbratisam o persoana draga si apropiata) si intentia mentala de a ne conecta cu acea parte din manifestare pe care simturile noastre ne-o dezvaluie sub forma acelui copac, practic inchidem acel cerc despre care vorbeam mai sus, in acest fel facand ca energia sa circule prin ambele structuri (ale persoanei si ale arborelui) si automat sa se produca efectele benefice ale acestei conexiuni. Repetarea acestei tehnici ne poate aduce si mai aproape de acel copac cu care intentionam sa ne conectam si ca si in cazul oricarei alte tehnici, atat consecventa cat si implicarea sunt esentiale pentru reusita. In timp, puteti sa observati ca acel copac va „recunoaste” si la un moment dat nu mai este nevoie de contact fizic, practic sesizati kinestezic ca se produce conexiunea. In acest fel puteti sa aveti propriul Bodhi Tree in curte sau intr-o zona pe care o vizitati regulat, sa aveti un altar natural in care sa va puteti relaxa si unde sa puteti sa practicati meditatia sau contemplatia sau pur si simplu sa veniti ca sa va incarcati energia.

Cateva elemente va pot ajuta sa creati o conexiune mai puternica si automat si efecte care dureaza mai mult si au si consecinte mai puternice in corpul vostru. In primul rand ar fi constientizarea faptului ca sunteti UNA cu acel copac, ca de fapt, nu exista nicio separare intre voi si acea alta forma a manifestarii. Acest lucru se poate face prin contemplarea acelui copac, fara a-l eticheta, observandu-l in liniste. Apoi puteti sa faceti o calatorie in imaginatie si, in timp ce mergeti catre acel loc sa va imaginati cum s-a nascut, dintr-o samanta, cum a germinat, a inceput sa creasca in doua directii, proportional si firesc, natural, cum a inceput sa se maturizeze si coaja i s-a modificat, cum trece prin ciclurile anotimpurilor (lepadandu-si sau nu conexiunile cu chakra inimii voastre – frunzele), cum se inalta spre cer si soarele se filtreaza prin crengile lui, iar radacinile i se infig tot mai adanc in pamant, traversand diverse straturi de pamant, argila, nisip, pietris etc. cautand „sangele” Mamei Pamant ca sa il hraneasca (apa) si orice alte procese va sunt cunoscute in legatura cu cresterea si devenirea acestui copac (puteti sa studiati cat de in profunzime doriti chestiunea si sa aduceti cat mai multe detalii in aceasta vizualizare). Uzual, pentru vindecare, conxiunea se face pornind dinspre voi, din chakra Ajna (unde puteti vizualiza o spirala de energie catre copac) si trece prin copac, in pamant, de unde intra in corpul vostru prin chakra muladhara si prin chakrele din talpi tot sub forma unei energii care curge in spirala catre voi (puteti de asemenea sa va „impamantati” inainte e a va conecta). Exista de asemenea posibilitatea sa va „imaginati” ca sunteti un copac si sa va purtati ca atare (fie ca este vorba despre o „oglinda” a procesului cresterii acestuia – din pozitia fetusului, va intindeti incet bratele catre cer si va ridicati in picioare, simtindu-va impamantati atunci cand va cresc radacinile si scaldat de lumina binefacatoare a soarelui cand va ridicati bratele/crengile, fie stati in liniste si acceptati viata precum un copac, darz si netemator). O ultima cheie are fi alaturarea sentimentului de recunostinta o ofranda, un gest, un dar din inima voastra. Fie ca este vorba despre un obiect simbolic (samanii de exemplu in cadrul ritualului focului creaza un bat care se cheama Batul Pachamama, in care se „sufla” cele mai frumoase si inalte intentii pe Mama Pamant, care poate fi depus la baza copacului, desi pentru a completa acest gest, batul se arde pentru a aduce in manifestare „visul” vostru), o poezie, sau un dar din inima prin starea pe care o emanati, aceasta ofranda poate porni un proces de feed-back din partea copacului, astfel accentuand transmisia intre cele doua entitati.

Imbratisare calda, oameni frumosi.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Puterea vindecatoare a copacilor

Copaci sacri cu puteri vindecatoare se gasesc in aproape toate culturile. Ei sunt priviti ca niste daruri de la Mama...

Închide