Omraam Mikhael Aivanhov

0

Un spirit înalt, multă activitate, cunoştinte felurite despre spiritualitate şi despre viaţă în general, Omraam Mikhael Aivanhov este cel mai important discipol al lui Peter Deunov, dar şi al lui Neem Karoli Baba, devenind astfel, prin îmbinarea cunoştinţelor primite de la cei doi, dar şi prin propria contribuţie, propria lumină spirituală, conducătorul Frăţiei Albe Universale.

Născut în Macedonia la 1900, pe 31 ianuarie, dar viaţa lui prinde contur şi importanţa pe care faptele şi cuvintele lui o vor arăta, abia după vizita la Varna, în Bulgaria, unde îl întâlneşte pe Peter Deunov, sincronicitatea acestei întâniri practic desenând drumul maestrului Omraam în viaţă.  Practic, Aivanhov preia într-un fel frâiele Frăţiei Albe de la Deunov, pentru că acesta din urmă refuză să părăsească Bulgaria în preajma războiului, dar îl trimite pe Aivanhov în Franţa, unde, de altfel, acesta conduce mai departe organizaţia. Tot în această perioadă sunt scrise şi numeroasele cărţi semnate de acesta, ca urmare a discursurilor pe care le ţine în postura de preşedinte al acestei frăţii, dar şi ca înclinaţie naturală către ajutorul celorlalţi, continuând linia pe care Peter Deunov (atât de mult lăudatul maestru al timpului lui, poate cel mai gratulat dintre toţi cei cu care a fost contemporan) dar în acelaşi timp, ducând mai departe moştenirea primită dar şi dezvoltând mai departe concepte ale căror bază fusese pusă în Bulgaria.

http://30.media.tumblr.com/tumblr_lpdnudrpZT1qerwtyo1_500.jpg

O altă intersecţie hărăzită a fost cea pe care Aivanhov o are în anul 1959, în India cu Neem Karoli Baba, moment în care acesta îşi primeşte numele de Omraam. În cuvintele maestrului, explicaţia pentru această alegere a fost următoarea: „Astfel, numele pe care l-am primit în India, OMRAAM, corespunde celor două procese „Dizolvă” şi „Coagulează”: OM dizolvă toate lucrurile, făcându-le subtile şi fine, iar Raam le materializează pe toate. Numele OMRAAM este la nivel simbolic procesul concretizării, invizibilul, ideea intangibilă care trebuie încarnată pe pământ astfel încât să poată fii văzută şi atinsă de toată lumea.” Din acest moment, omul Aivanhov se rotunjeşte, devine maestrul complet Omraam, sub influenţa celor doi maeştrii dar şi a moştenirii la nivel de destin şi misiune personală, această cunoaştere a naturalului şi a echilibrului şi a păcii materializându-se pe de o parte în cele peste 4000 de conferinţe pe care le-a ţinut în Franţa în postura liderului Frăţiei Albe, care mai departe au devenit cărţi şi broşuri (32 cărţi şi 44 broşuri).

Toate cunoştinţele pe care Aivanhov le oferă lumii sunt toate asigurări către ideea că suntem spirite eterne, că suntem bucăţi din Dumnezeu şi că ne trebuie anumite cunoştinţe ca să scoatem la lumină această radiaţie luminoasă ce ne materializează ca fiinţe în planul fizic. Învăţăturile pe care acesta le oferă arată calea către starea de Maestru, paşi pe care oricine îi poate face, pornind de la ideea expusă mai sus, totul fiind un cumul de experienţă, cunoştinţe şi bineînţeles voinţă direcţionată.  Omraam vorbeşte deseori în lecturile lui despre ceea ce face şi anume să arate oamenilor că în fiecare există două prezenţe antagonice: sinele superior care se leagă de natura divină a fiecăruia şi sinele inferior care este materializarea propriu zisă, încarnarea prin care sinele superior se exprimă. De asemenea vorbeşte despre carateristicile fiecăruia şi despre metode practice de a face sinele superior să fie prezent în viaţa de zi cu zi, oferind elemente practice pentru acest lucru.

http://3.bp.blogspot.com/-AG5NrNfiQ1w/TeX73hpB_tI/AAAAAAAAATo/Mhy2BJLkBe8/s400/oma_assis_bw.jpg

Cred că o scurtă incursiune în cuvintele scrise ale acestui spirit alb, ne poate aduce puţin mai aproape de frecvenţele la care maestrul Omraam Mikhael Aivanhov fiinţa. Şi pentru că sunt foarte multe titluri ve pot fi lecturate online vă ofer câteva din care puteţi lectura cele mai importante dintre perceptele de viaţă pe care acesta le propovăduia pentru atingerea stadiului de maestru şi de echilibrare a vieţii. Puterile gândului, Galvanoplastia spirituală, Cartea magiei divine, O filozofie a universalului, Căsătoria, simbol universal, Seminţele fericirii, Forţa sexuală sau Dragonul înaripat, Egregorul libertăţii, Alchimia sau căutarea perfecţiunii, Yoga nutriţiei, Omul spre victoria destinului său, Reguli de aur, Calea tăcerii şi cu voia dumneavostră, poate sincron cu locul acesta, care va deveni cu siguranţă şi cu ajutorul vostru ceea ce titlul lui exprimă pe deplin: Noul Pământ.

Într-un sens similar acestei sincronicităţi, ideile pe care Aivanhov le vehiculează în prelegerile sale sunt cumva similare ca întindere, deşi oarecum altfel structurate şi exprimate decât cele ale lui Rudolf Steiner, sunt o paletă largă cât viaţa. Atinge toate aspectele vieţii şi explică prin atenţionarea asupra structurilor superioare şi asupra efectelor şi a feed-back-ului pe care îl avem de acolo şi a efectelor pe care tot ceea ce facem, gândim sau rostim le au asupra noastră ca întreg. De aici o întreagă filozofie şi o pleiadă de reguli de aur de urmat pentru îmbunătăţirea relaţiei dintre sinele „fals” şi cel” real”.

Toţi maeştrii spirituali cunoscuţi ai umanităţii au pledat către deschiderea către energia spirituală adevărată. Către libertatea pe care numai adevărata iubire şi acceptare a adevărului şi prin exprimarea la toate nivelurile a semnăturii divinităţii din care suntem practic creaţi. Să înţelegem că suntem parte din acest minunat întreg care în plenitudinea lui se cheamă DUMNEZEU.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Am descoperit ca…

* Atunci când începem să ne simţim mai bine, lumea noastră va arăta mai bine. Când revenim la o stare...

Închide