O moarte, va rog! Sa fie frumoasa.

2

Gandeste-te la ceva care nu moare, nu dispare, nu piere. Mai gandeste-te. Te mai gandesti?

Nu ai gasit nimic? Poate e ceva…

E clar. Nimic nu ramane. Totul e prevazut a disparea.

Daca vrei sa privesti o scurta sinteza a vietii, priveste acest clip. Dureaza doar 40 de secunde:

Din ce a pornit acel sunet? Din niciun alt sunet. Adica din nimic. Din nimic, daca privim in registrul acelui sunet. Daca privim de mai sus, observam ca, in alt plan al existentei acelui sunet, a existat o intentie si o actiune pana la un anumit punct. Unde s-a intors acel sunet? De unde a venit. De unde vine totul. Din nimic.

Asa este viata a tot ceea ce este in acest plan. Vine si pleaca. Asa este si viata ta. Ai venit si vei pleca. Ai venit, ai invatat cate ceva, ai facut cateva alegeri, te-ai manifestat cumva si vei pleca. Va ramane din tine doar ce era si inainte de a veni. Si ce era inainte de a veni? Altceva decat vointa divina?

Acum, daca ai fost suficient de elastic sa vezi ca nu exista nimic permanent in tine, in afara acestei vointe divine, ia gandeste-te putin la moarte. Daca acum ai sta in ultima nota din melodia ta, cum ai fi vrut sa canti? Ai fi vrut sa ai un ritm mai alert, sau unul mai melodios? Ai fi vrut sa faci ce urmeaza sa faci? Sa ai profesia asta? Sa canti alaturi de oamenii acestia sau singur?

Si, data viitoare cand te mai gandesti ca dureaza putin, daca tot m-am apucat de chestia asta, sa te intrebi daca e parte din melodia ta sau daca nu cumva e dirijata de altcineva in afara de bagheta-ti launtrica (vreo intentie de-a vreunui parinte, vreun vis de imprumut, vreun plan de acum 5 ani; vreo frica de esec – apropo: ce este esecul daca te gandesti ca oricum vei muri? :) . Si, data viitoare, cand te deturneaza ceva catre „a avea”, catre „mai mult”, „catre a da bine”, aminteste-ti ca nu vei mai fi, candva. Si, data viitoare cand iti va mai fi frica de moarte, aminteste-ti daca ii este cumva frica valului sa se intoarca in oceanul din care a venit.

Si acum, acum, in aceasta clipa, ce alegi? In ce octava de manifestare te asezi? Cum incanti universul cu existenta ta? Pentru ca nu poti sta la microfonpentru totdeauna.  Si, constientizand permanent atat faptul ca vei disparea, cat si prezenta dirijorului, vei putea canta atat de bine, incat vei putea disparea linistit, implinit, seren. Ca un sunet dintr-o infinita creatie…

 

PS: acest articol este o mica forma de recunostinta pentru Cel ce a existat in aceasta piesa in forma personajului Alan Watts si pentru cel ce este Ionut, caruia ii urez o viata minunata ;)Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt. Clipa de clipa. Doar ca mai uit, insa, cateodata... Ca si tine:) Si, pe calea catre reamintire, inteleg ca totul este déjà in mine. Ca totul este infinit mai frumos, complet, armonios si perfect decat imi pot imagina, de la un tomberon de gunoi pana la un rasarit fabulos. Aici si acum sunt un mic semafor pentru particulele de lumina de care ma ciocnesc, amintindu-mi, odata cu ele, ca nu e nimic de modificat. Doar de observat. Doar de savurat.

2 comentarii

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
KAMAL

Kamal în arabă înseamnă perfecţiune şi poate nu degeaba. Pentru că artistul ce stă în spatele acestui nume de scenă...

Închide