EXERCITII PENTRU PERCEPTII EXTRASENZORIALE

2

Aveţi cu toţii în voi, construit din start, un eu parapsihic, ce manifestă toate acele percepţii aşa numite extrasenzoriale. Nu este foarte dificil să vă acomodaţi cu acest eu al vostru pentru că există multe metode practice prin care îl puteţi descoperi. Pentru descoperirea acestei laturi intuitive există câteva moduri de testare şi de măsurare a acestor abilităţi parapsihice. Fie că le numim parapsihice sau intuitive ele desemnează unul şi acelaşi lucru.

În primul rând condiţia esenţială pentru a porni la drum este să vă goliţi mintea. Concentrarea pentru golirea minţii, pe cât de paradoxal sună este esenţială pentru reuşita voastră. Trebuie ca mai întâi să lăsaţi intuiţia să intervină ca flux informativ şi apoi urmează deschiderea minţii pentru a lăsa informaţiile să ajungă la voi, fără a interveni în acest proces. Pentru a reuşi acest lucru urmaţi cei 4 paşi de mai jos, aceasta fiind metoda care dă cele mai bune rezultate la cei mai mulţi oameni:

1. începeţi prin a vă găsi un loc liniştit, unde să nu fiţi deranjat şi respiraţi adânc

2. începeţi să vă concentraţi pe cel de-al treilea ochi (un punct situat în dreptul chakrei ajna, undeva la mijlocul distanţei dintre ochi, puţin mai sus decât linia acestora; veţi şti intuitiv exact unde este acest loc când sunteţi relaxat)

3. recunoaşteţi în faţa universului (a lui Dumnezeu, a Sfântului Duh sau a oricărei prezenţe sau forţe superioare în care credeţi) că sunteţi deschis şi receptiv pentru a primi informaţii şi că sunteţi dispuşi să aşteptaţi pentru asta

4. dacă sunteţi relaxaţi şi deschişi pe deplin, aşteptaţi informaţiile să vină, sau încercaţi unul dintre exerciţiile pe care le voi descrie în continuare.

În timpul meditaţiei puteţi simţi o multitudine de senzaţii şi emoţii, e benefic să le lăsaţi să curgă aşa cum vin ele şi să rămâneţi concentraţi asupra a ceea ce faceţi, respirând profund în continuare. De cele mai multe ori senzaţiile acestea sunt asociate prezenţei Eu-lui superior şi de aici se pot naşte tot felul de senzaţii şi emoţii.

În cele ce urmează vă voi da două exerciţii practice cu care puteţi lucra pentru a explora zona simţurilor parapsihice. Primul este legat de vederea de distanţă, aşa numita remote-viewing şi un exerciţiu simplu de psihometrie. Foarte important, înainte de a porni la drum, trebuie să ştiţi că exerciţiul e mama învăţăturii se aplică şi aici, deci cu cât exersaţi mai mult cu atât veţi avea rezultate mai bune.

Exerciţiu de vedere la distanţă

În acest exerciţiu vă alegeţi un loc pe care vreţi să îl vizitaţi, de preferat unul pe care nu îl cunoaşteţi, dar care să fie în apropiere ca să vă puteţi verifica la final, sau puteţu ruga pe cineva aflat la distanţă să vă ofere nişte imagini ale acelui loc, fie că e vorba de poze sau imagini prin web-cam, folosiţi-vă imaginaţia. E benefic să folosiţi un reportofon ca să vă înregistraţi pentru a confrunta informaţiile sau dacă aveţi pe cineva lângă voi, această persoană poate nota informaţiile pentru a fi discutate la final (despre un loc pe care numai el/ea îl cunoaşte).

Odată ales locul, aşezaţi într-o poziţie confortabilă închideţi ochii şi respiraţi profund. Vă imaginaţi că vă desprindeţi de trup şi plutiţi undeva deasupra corpului fizic şi apoi vă îndreptaţi către locul ales pentru studiu. Observaţi şi descrieţi toate detaliile observate. Fără grabă înaintaţi încet fiind atent la tot ce în jur. După ce aţi terminat studiul reveniţi, vă frecaţi palmele sau lobii urechilor  şi deschideţi ochii. Validaţi ceea ce aţi văzut, auzit sau mirosit.

Nu vă judecaţi pentru eventualele inadvertenţe, cu timpul veţi deveni mai exacţi, trebuie doar exerciţiu, aveţi încredere că ceea ce primiţi este valid şi atunci totul se va clarifica.

Exerciţiu de psihometrie

În acest exerciţiu trebuie să vă alegeţi un obiect cu istorie sau o scrisoare şi veţi „citi” informaţiile pe care acel obiect le conţine. Cu cât mai vechi obiectele cu atât mai bine, ideea generală nu e să folosiţi doar antichităţi, dar să fi fost folosite de către altcineva măcar pentru o perioadă de timp. Alegeţi un obiect al cărei istorie o puteţi verifica. Apoi aranjaţi obiectele în faţa voastră pe o masă.

Aşezaţi într-o poziţie conformatbilă, închideţi ochii şi respiraţi adânc. Alegeţi un obiect şi ţineţi-l în mână un timp, concentrându-vă numai asupra obiectului respectiv. Fără să vă grăbiţi observaţi imaginile sau intuiţiile care vă vin în minte. Se poate să primiţi frânturi de mesaje sub formă de cuvinte, sentimente, impresii simbolice sau senzaţii fizice. Dacă e vorba de o senzaţie neplăcută sau prea puternică, detaşaţi-vă de ceea ce simţiţi la nivel emoţional şi lăsaţi infomraţiile să curgă fără a judeca ceea ce simţiţi.

Ca în cazul exerciţiului anterior folosiţi un reportofon sau ajutorul unui prieten pentru a nota detaliile primite. Analizaţi aceste informaţii abia la finalul exerciţiului când vă puteţi lăsa mintea să intervină. Rămâneţi receptiv şi acordaţi-vă timpul necesar primirii acestor informaţii şi repetaţi procesul cu fiecare dintre obiectele alese.

Cu cât exersaţi mai mult cu atât veţi primi informaţii mai multe şi mai precise în legătură cu obiectele studiate. Succes! Nu aveţi nevoie decât de perseverenţă.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

2 comentarii

  1. Foarte interesant articolul,ma intrebam daca asta mar putea ajuta sa percep si mai binr visele mele pt ca de multe ori visez si mi se indeplinesc.multumesc

  2. Buna Ana

    Pentru visare exista metode specifice pe care de exemplu tibetanii le-au dezvoltat timp de mai bine 2.500 de ani. Sunt exercitii specifice care te ajuta fie sa devii lucida in vis sau sa iti maintesti mai bine visele, sau sa patrunzi mai profund universul astral. Insa ceea ce este de specificat este ca de fapt scopul tuturor exercitiilor este descoperirea adevaratei esente, a ceea ce suntem cu adevarat. Altfel ,ele vor fi doar niste unelete cu care iti vei slefui personalitatea, care este valabila numai si numai in aceasta viata. Dar, si aceasta este o alegere, insa cred ca avand cat mai multe informatii poti lua o decizie „mai in cunostinta de cauza”.

    Namaste

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
DIMINEATA CU IUBIRE

În fiecare dimineaţă, stând în pat cu ochii închişi, înainte de înghiţi gălbenuşul (sic:) rostiţi câteva cuvinte, lăsaţi inspiraţia să...

Închide