FORTA VITALA

1

*

Procesele fiziologice desfăşurate de sistemul imunitar, reticulo-endotelial, endocrin, sistemul nervos simpatic şi parasimpatic nu sunt singurele nivele de funcţionare ale mecanismului nostru de apărare. Acesta acţionează ca un tot unitar, adică şi pe plan mental, emoţional şi fizic.

Ce este mecanismul de apărare?

Cu câteva secole în urmă , abordarea predominantă asupra stării de sănătate era focalizată pe credinţa într-o forţă vitală care posedă inteligenţa şi puterea de a guverna nenumăratele procese implicate atât în sănătate, cât şi în boală. Atunci, oamenilor le era clar că anumite forţe animă corpul uman, dincolo de aspectele ce ţin de materie.

Omul este mai mult decât corpul său. Astăzi este unanim acceptat faptul că fiinţa umană este structurată pe 3 planuri mari:  mental, emoţional şi fizic. Unele tradiţii, precum cea chineză, vorbesc şi despre existenţa altor planuri, dar pe acestea le vom aborda într-un articol viitor.

Forţa vitală influenţează toate aspectele organismului

Se adaptează la influenţele mediului, animă viaţa emoţională a individului, îi conferă gânduri şi creativitate şi îl conduce la inspiraţie spirituală.  Echilibrarea funcţiilor organismului în starea de boală este o parte integrantă a forţei vitale, dar aria ei de acţiune este mult mai vastă şi mai profundă, pe toate cele 3 niveluri.

De-a lungul ultimilor 250 de ani s-a înrădăcinat foarte puternic o concepţie materialistă despre Univers, care încet, dar sigur, a devenit gândirea societăţilor industrializate, iar conceptul de forţă vitală a fost abandonat.  Lumea văzută de ştiinţă este complet explicabilă în termeni pur mecanici.

Abordarea newtoniană (biomoleculară/ mecanicistă) nu a avut succes însă în explicarea observaţiilor asupra domeniului atomic şi subatomic ale existenţei. Einstein, Heisenberg şi alţii au elucidat aceste fenomene prin dezvoltarea unor noi concepte cunoscute acum ca teoria câmpului, teoria cuantică şi teoria relativităţii.

Aceste noi înţelegeri în fizică au schimbat total aspectul realităţii. Ceea ce a susţinut Einstein de fapt a fost ideea că materia şi energia sunt unul şi acelaşi lucru.

Descoperiri foarte incitante sunt făcute astăzi de către biologii moderni, descoperiri ce confirmă credinţa străveche în existenţa unei forţe vitale care guvernează întreaga fiinţă umană.

Mecanismul de apărare (parte integrantă a energiei vitale) este considerat un plan dinamic deoarece acţionează simultan pe toate nivelurile fiinţei umane, cu grade diferite de armonie şi forţă. Este un proces foarte complex, fluid, flexibil şi energetic bazat pe legile şi principiile rezonanţei.

Simptomele sunt bune!

În homeopatie, spre exemplu, (domeniu important al medicinei vibraţionale), scopul medicului este să stimuleze forţa vitală în mod benefic exact la frecvenţa de rezonanţă care permite întărirea mecanismului de apărare astfel încât aceasta să-şi îndeplinească funcţiile şi să restabilească starea de echilibru. Un medic homeopat ştie că simptome precum febra, durerea, pierderea apetitului, reacţiile emoţionale, erupţiile pe piele, etc., la fel ca şi multe alte semne rafinate şi individualizate ale fiecărei persoane, nu sunt probleme, ci dimpotrivă, ele reprezintă cea mai clară manifestare a forţei vitale care acţionează în acest fel pentru a produce o vindecare a unei tulburări. Simptomele nu trebuie supresate ca în alopatie (medicina convenţională) deoarece ele sunt încercări ale mecanismului de apărare de a reechilibra starea de sănătate a organismului. Vezi

Înţelegerea mai profundă a modului de manifestare a energiei vitale poate conduce realmente către o eră a medicinii energetice. S-ar putea spune că accentul pus pe boală mai degrabă decât pe sănătate a dus la separarea practicii alopate de cea homeopată.

Actuala tranziţie care pune accentul pe sănătate şi totalitate (holism) sporeşte creşterea conştientizării perspectivei şi importanţei unei ierarhizări a energiilor subtile şi influenţelor care determină starea de bine, de sănătate a fiinţei umane. George Vithoulkas – Ştiinţa homeopatiei

Ciobotaru Anca

www.aimgroup.ro

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Visul Tanimei – poarta a cincea

Eterul. Ne-măsura. Lichidul sacru ce circulă prin intenţia gândului lui Dumnezeu. Prima manifestare simbiotică dintre vis şi realitate. Tangenţialitatea primară...

Închide