De vorbă cu sufletele arborilor

0

Viul tot are aceeaşi matrice – matricea fiinţei. Arborii, la fel ca celelalte plante, la fel ca animalele, au un suflet-suport al vieţii. Sămânţa din care se nasc conţine, codificată, toată informaţia despre fiinţa lor în devenire. Un program care, dacă întâlneşte condiţii optime de manifestare, scoate din sămânţă o fiinţă maiestuoasă. Ea poate deveni regele pădurii. Gardianul care o protejează şi care le furnizează spiritelor ghid (deva) informaţii despre starea materială generală a pădurii. Pentru ca spiritele să croiasă un plan de salvare la nivel invizibil.

Natura se autogestionează perfect, atâta timp cât… omul îi lasă deplina libertate să o facă.

Natura se autogestionează: arborii mai slabi lasă locul celor viguroşi; mor şi putrezesc, servindu-le învingătorilor drept îngrăşământ. Cu rădăcinile înfipte adânc în pământul hrănitor, arborii învingători îşi întind braţele spre cer, atraşi de forţa luminii. Asta este axa evoluţiei lor: liant între cer şi pământ, între înalt şi adâncuri.

Oamenii au înţeles de mult ce profit pot avea din fiinţa materială a pădurii: o taie, o pun pe foc, fără a fi conştienţi, prea adesea, că mutilează şi ucid entităţi vii. Fără a se sinchisi să planteze alt pom – sau, şi mai bine, alţi pomi – în locul fiecărei victime. Aşa s-a ajuns la dezordinea care ameninţă să facă să dispară, până în anul 2030 (mai este atât de puţin până la acest dead-line!), însuşi plămânul Terrei – pădurea amazoniană!

SPERANŢA CARE NU VREA SĂ MOARĂ

Din fericire, au existat dintotdeauna şi există şi azi oameni conştienţi de comuniunea dintre sufletele diferitelor regate – al nostru, al plantelor, al animalelor. Aceşti oameni au înnodat, în decursul secolelor, şi înnoadă, chiar în clipa când scriem/citim aceste rânduri, firele ce ţin laolaltă viul pe plan spiritual. Druizii, excelenţi cunoscători ai puterii arborilor, recoltau vâscul respectând reguli stricte, pentru a-i extrage chintesenţa. Şi preferau vâscul care îşi alegea drept gazde stejarii, stabilind o relaţie simbiotică: stejarul se dezvoltă mai bine datorită vâscului, iar vâscul ”de stejar” este mai puternic decât cel găzduit de alte specii.

În toate timpurile, şamanii, magii, ”vrăjitoarele”, toţi iniţiaţii în tainele naturii au ştiut ce forţă formidabilă sălăşluieşte în arbori şi cum să extragă câte ceva din ea pentru ei înşişi. Întotdeauna, respectând legea echilibrului şi oferind arborelui ceva la schimb – un dar, o rugăciune, o mulţumire, un salut, o mână de îngrăşământ sau o mână de ajutor ca să-i fie mai bine (curăţându-l de crengi uscate sau de paraziţi, de exemplu).

NOUL PĂMÂNT VEDE APĂRÂND O NOUĂ CONȘTIINȚĂ

darul-credinteiFiecare persoană care conştientizează formele atât de variate ale exprimării divine poate intra în contact, acum, cu sufletele care se manifestă în arbori. Bineînţeles, la o primă abordare, o persoană doritoare să comunice cu un arbore trebuie să respecte natura acestuia, şi nu să încerce sistematic să-i dea o formă umană. Fiindcă aceasta este prima tentaţie şi primul pas spre eşec…

CUM INTRĂM ÎN DIALOG CU UN BRAD

Arborele a ales să fie arbore, cu maiestuozitatea proprie speciei sale – brad, fag, salcie sau plop. Comunicarea se înfiripă de la suflet la suflet, cu spiritul arborelui trebuie să stabilim un dialog, iar pentru asta trebuie să ne spunem, să ne autosugestionăm: ”Eu sunt acest arbore”. Pentru a reuşi, trebuie măturate gândurile restrictive, pentru a lăsa locul liber. Din clipa următoare, totul devine posibil!

Apoi… Arborele va ”intra în dialog” doar dacă îi transmitem un sentiment de pace şi respect. Comuniunea se va realiza în cea mai deplină tăcere. Ne concentrăm ca să simţim efectiv legătura cu arborele – clipa divină este cea în care ne străbate o vibraţie specială. Atunci abia putem vorbi cu voce tare. Dar să nu ne aşteptăm să primim răspunsul în limba noastră cea atât de limitată: trebuie să-l recepţionăm telepatic. Uneori, vântul îi poate veni în ajutor arborelui, tremurându-i ramurile şi foşnindu-i frunzişul…

RITUALUL DE AUR

  • Începem prin a ne prezenta. Apoi, din respect pentru ceea ce ne dau, de mii de ani, arborele interlocutor şi toţi fraţii lui, îi mulţumim şi ne cerem iertare pentru toate greşelile şi tot răul pe care le-am revărsat asupra lor, pe când nu eram conştienţi de Unitatea divină. Îi onorăm, prin el, pe toţi strămoşii lui.

  • Acum putem îmbrăţişa arborele, oferindu-i toată iubirea noastră şi primind, la rândul nostru, toată forţa arborelui. Am ales un arbore viguros şi cu o sănătate ”de fier” şi vom simţi, preţ de câteva minute, cum curge energia dinspre el spre înlăuntrul nostru.

  • Apoi îi mulţumim şi îl salutăm, cu toată veneraţia.

ANUNŢĂ-L DIN TIMP…

imbratisaredacă va trebui să îl tai. Salută-l atingându-i trunchiul şi avertizează-l cu câteva zile în avans. Pentru ca sufletul lui să poată alege un alt arbore-releu. De asemenea, pentru ca el să poată preveni, tot telepatic, păsările şi insectele să îşi caute altă casă.

La fel, dacă urmează să îi culegi fructele, mulţumeşte-i arborelui şi binecuvântează-l. Onorul pe care i-l aduci îl va face să fie şi mai productiv. La fel ca oricare altă fiinţă, se bucură şi îi creşte sufletul, când ştie că şi-a îndeplinit cu brio misiunea. Arborele este un suflet şi… un ego. Ego sum qui sum… Eu sunt cel care sunt…

ASCULTĂ CU INIMA!

Noul Pământ se poate manifesta deplin dacă oamenii înţeleg că sunt una cu natura. Şi îşi modifică în consecinţă comportamentul. De îndată ce o majoritate confortabilă va înţelege că poate stabili o altfel de relaţie cu deva diferitelor regate (deva: tipuri de fiinţe non-umane care trăiesc mai mult decât oamenii şi sunt mai puternice decât ei), ordinea, echilibrul se vor reinstaura.

Arborii au de oferit lecţii. Au de dăruit sfaturi bune şi sprijin. Să învăţăm să intrăm în contact cu ei şi să ascultăm cu inima noastră divină. Pentru binele cel mai înalt al tuturor regatelor.

Sursa:

Creative Commons License
De vorbă cu sufletele arborilor by Noul Pamant is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Ridicând cerul: un exercițiu Qigong puternic

Qigong înseamnă meditație în mișcare. Mișșcările încete, pline de conștiență și fluide ne eliberează de stres, induc o stare de...

Închide