GEOMETRIA SACRĂ ASCUNSĂ ÎN PLANTE

0

Privește cu atenție petalele unei flori, fagurele construit de albine, spiralele cochiliei melcului, așezarea semințelor de floarea-soarelui sau însăși alcătuirea corpului uman. Toate sunt guvernate de aceleași principii și aceleași legi și anume de o reprezentare geometrică. Aceasta ar purta numele de geometria sacră, ce poate fi tradusă printr-o formulă numerică ce a generat în timp, principii constructive ca „secțiunea de aur”, „raportul de aur” sau „șirul lui Fibonacci”.

UNIVERSUL ESTE ÎN TOT ȘI TOATE

Geometria sacră este definită ca fiind întâlnirea dintre știință și spiritualitate (planul și structura spațio-temporară care organizează materia). Ea este o știință străveche ce explică și explorează construcția și limbajul tuturor lucrurilor din Univers.

Plantele sunt și ele guvernate de regula lui Fibonacci (Leonardo din Pisa, matematician devenit faimos pentru secvența de numere ce ii poartă numele:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, …), care poate fi interpretată ca o lege de acumulare. Rolul secvenței Fibonacci în creșterea plantelor poate fi înțeles și ca un exemplu pentru ceea ce este unificarea întregii creații. Aceste modele se găsesc în toate nivelurile Universului, amintindu-ne că rotirea energiei sau ciclizarea ei pătrunde atât în plante, cât și în obiecte, dar mai ales în ADN-ul nostru.

De fapt, șirul lui Fibonacci descrie modul în care se dezvoltă lucrurile, cum se construiesc și cum se multiplică în conformitate cu ceea ce este deja acolo. Această acumulare se reflectă în modul în care ramurile copacilor și formele florilor se desfac.

COMBINAȚII INFINITE DE LUMINĂ, CULOARE, FORMĂ ȘI SUNETgeometri-sacra-ascunsa

Toate fenomenele de la minus la plus infinit, precum creșterea plantelor, proporțiile corpului uman, structura cristalelor, orbita planetelor, luminia și muzica au o structură geometrică specifică. Totul în Univers urmează același model geometric care fracționează în mod repetat crearea posibilității infinite de lumină, culoare, formă și sunet. Fiecare mișcare, celulă, plantă, animal, planetă, galaxie sau gaură neagră este guvernată de legile matematice ale geometriei sacre. Culturile antice din întreaga lume au folosit această cunoaștere pentru a construe monumente, biserici și locuri sacre.

Şirul lui Fibonacci este atât de des întâlnit în natură încât, aproape că este o provocare să găsești structura unei plante care să nu fie conform cu acesta. Spre exemplu, aşezarea frunzelor de-a lungul tulpinii reflectă Şirul lui Fibonacci, asigurându-se că fiecare frunză să aibă acces maxim la lumina soarelui sau la picăturile de ploaie.

Acelaşi principiu funcţionează în cazul formării conurilor de brad, a florii-soarelui, ananasului şi a cactuşilor. Toate plantele respectă într-un fel sau altul o structură geometrică. Cu toate acestea, există plante a căror geometrie este mai accentuată decât a altora.

Iată câteva dintre cele care demonstrează existența principiului geometriei sacre:

PLANTE CARE REFLECTĂ GEOMETRIA SACRĂ

templul lui budhaTemplul lui Buddha este o plantă de culoare argintie sau verde spre gri, cu frunze netede și subțiri care se pliază spre margini formând o coloană perfectă. Planta este, de fapt, un hibrid între Crassula falcata și Crassula pyramidalis și nu se comercializează deoarece crește foarte greu.

Aloe_polyphyllaAloe polyphylla este o specie foarte căutată datorită simetriei uimitoare a spiralei sale, însă dacă este luată din habitatul ei moare foarte repede. Ea crește în regiunile montane ale munţilor Drakensberg din Regatul Lesotho, lângă Africa de Sud. În Africa de Sud, cumpărarea sau colecţionarea acestei plante este considerată infracţiune.

Broccoli-RomanescoBroccoli Romanesco, întâlnit şi cu denumirea de Conopidă Romanesque, este de culoare verde, și surprinde prin aspectul său, datorită formei sale, foarte asemănătoare cu cea a unui fractal. Spre deosebire de o conopidă obişnuită, textura sa este cu mult mai crocantă, iar gustul mai moale, mai delicat şi mai atractiv.

, regina nuanțelor de toamnă, este o plantă de grădină obişnuită. Cu toate acestea există 42 de specii de dalie, unele cu flori mici, de până la 5 cm în diametru, iar altele având până la 30 cm în diametru. Petalele ei respectă perfect geometria sacră, acest lucru fiind vizibil cu ochiul liber.

varza-rosieVarza Roșie este una din plantele care demonstrează, dacă mai era necesar, cum geometria se află în fiecare obiect de pe pământ. Un experiment simplu, te poate convinge de acest lucru: taie varza pe jumătate, în plan orizontal și vei observa cum foile sunt aranjate în ordinea spiralei lui Fibonacci.

Floarea-soarelui este, probabil, exemplul cel mai utilizat de către cei care vor să evidențieze existența acestui principiu. Mijlocul, încadrat de corola florii-soarelui, unde se găsesc seminţele, urmăreşte spirala lui Fermat, bazată şi ea pe Şirul lui Fibonacci și cuprinde 55 de spirale orientate în sensul acelor de ceasornic si 89 în sens opus (55 și 89 sunt numere din „șirul lui Fibonacci”).

este o plantă rară, ce se găsește numai în nordul Mexicului, de culoare violet, cu tuberculi aplatizaţi aranjaţi în formă de spirală.

Ludwigia-SedoidesLudwigia sedoides, cunoscută şi ca floarea mozaic, este o plantă ierboasă, perenă, care creşte în zone ude şi mlăştinoase, din Brazilia și Venezuela.

LoLobelia deckeniibelia deckenii este o specie gigant de Lobelia care creşte în munţii din estul Africii. Planta crește pe durata a mai multe decenii și înflorește o singură dată, însă produce sute de mii de semințe.

face parte din cele aproape 60 de specii de ierburi bienale și are o formă sferică, fiecare parte a ei fiind asemenea întregii plante. Ea crește între 1 și 3 metri înălțime, cu Frunze mari și umbreluțe compuse din flori alb-verzui.

Iată de ce nu trebuie să uităm că Universul lucrează pentru noi și că toate au fost create cu un scop, urmând aceleași principii și aceleași legi.

Creative Commons License
GEOMETRIA SACRĂ ASCUNSĂ ÎN PLANTE by Noul Pamant is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Nu merge in directia in care te face frica sa mergi

Un interviu cu David Rome Ma intreb: exista oare doar doua moduri de aborda viata - fie prin frica, fie prin iubire?...

Închide