Budismul tibetan: Oda tacerii

0

Astazi este a doua zi din noul an tibetan, Losar, conform calendarului lor lunar. De aceea este oportun sa ne punem si noi atentia pe budismul tibetan.
Aceasta cale spirituala implica multa detasare si echilibru, fiind total necunoscuta vestului pana acum o suta de ani. Practica sa cere adancirea in meditatie si detasarea totala de planul concret. Mai jos, in micul si rarul film de mai jos se poate observa starea de nemiscare pe care o ating calugarii tibetani in timpul meditatiei. Ultimele figuri pe care le veti putea vedea in film sunt ale sanctitatii sale Dudjom Rinpoche, maestrul liniei Nyingma în India, Venerabilul Kalu Rinpoche, un mare maestru realizat în linia Kagyu si sanctitatea sa, cel de-al 16-lea Karmapa, conducatorul liniei Karma Kagyu, un legendar mare maestru realizat, despre care se spune ca s-a realizat prin starea de curcubeu a corpului.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt. Clipa de clipa. Doar ca mai uit, insa, cateodata... Ca si tine:) Si, pe calea catre reamintire, inteleg ca totul este déjà in mine. Ca totul este infinit mai frumos, complet, armonios si perfect decat imi pot imagina, de la un tomberon de gunoi pana la un rasarit fabulos. Aici si acum sunt un mic semafor pentru particulele de lumina de care ma ciocnesc, amintindu-mi, odata cu ele, ca nu e nimic de modificat. Doar de observat. Doar de savurat.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Visul Tanimei – poarta a patra

AERUL În culorile infinite ale luminii găseşti urmele ne-fiinţării. Vidul fără formă, energia vie a dinamismului infinit, vârtejuri uriaşe de...

Închide