Baraka & Samsara – capodopere pe 70 de mm

3

Au trecut 25 de ani de când Ron Fricke, un răbdător și pasionat regizor american, a decis să realizeze această capodoperă, ce este atât de actuală și minunată și după un sfert de veac. Să fie de la faptul că te așează perfect în postura observatorului tăcut, nefolosind pic de voce, să fie de la tehnica time-lapse (tehnică de filmare ce presupune filmări lungi a unor cadre statice), să fie de la faptul că filmarea e făcută cu a sa cameră personală pe 65 mm, să fie de la faptul că filmarea a durat 1 an și 2 luni, montajul 5 ani și s-a făcut în peste 20 de țări și 150 de locații sau poate să fie de la abordarea sa:

[author][author_image timthumb=’off’]http://noulpamant.ro/wp-content/uploads/2012/08/Ron-Fricke.jpg[/author_image] [author_info]“Simt ca munca mea a evoluat de la Koyaanisqatsi, Chronos si Baraka. Atat tehnic, cat si filozofic, sunt gata sa ma afund si mai adanc in tema mea favorita: relatia umanului cu eternul.”[/author_info] [/author]

Cu siguranta, e un cumul de factori. Ce este insa de retinut este ca, dupa cei 20 de ani, Ron Fricke a revenit, alaturi de Mark Magidson. S-a adancit in a sa tema, a relationarii omului cu eternul si a copt o noua painica de sens, un film documentar ce se anunta a fi cel putin la fel de captivant precum Chronos sau Baraka, pe nume „Samsara”. Cu multe locatii din India, dar si alte 124!!! de tari, Samsara este filmat tot cu o camera de 70 de mm, tot prin tehnica time-lapse, dar care va aborda tema iluziei comune, conform traditiei hinduse:
Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt. Clipa de clipa. Doar ca mai uit, insa, cateodata... Ca si tine:) Si, pe calea catre reamintire, inteleg ca totul este déjà in mine. Ca totul este infinit mai frumos, complet, armonios si perfect decat imi pot imagina, de la un tomberon de gunoi pana la un rasarit fabulos. Aici si acum sunt un mic semafor pentru particulele de lumina de care ma ciocnesc, amintindu-mi, odata cu ele, ca nu e nimic de modificat. Doar de observat. Doar de savurat.

3 comentarii

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cum să vezi sensul în tot ceea ce este?

Când totul pare haotic, pierdut? Când totul este atât de incontrolabil, atât de greu de înțeles? Când ai decis că...

Închide