Ai cui urmasi suntem?

1

Sa luam de exemplu un copil. Caruia i se transmite de la bun inceput ca strabunicii lui sunt niste lasi, pe alocuri alcoolici, fara vointa si cu o cultura reprobabila. Cam asta este bagajul de incredere in sine pe care il primeste el inca de la bun inceput. Ce poate face el cu aceasta mostenire? Va rupe muntii, va avea un reper la care sa se refere in momentul in care va dori sa realizeze ceva? Capitalul de incredere al unui individ este construit si pe fundatia predecesorilor sai. Cam asta se intampla si cu o natiune. Serveste-i o istorie deformata, prin care ii legi trecutul de niste iluzii, si atunci ii frangi usor aripile inca de la primul zbor. Oare noi ca natie, nu am primit, in subsonstient, niste limitari fondate pe himere?

Oare suntem cu adevarat urmasii Romei? Oare am avut cu adevarat conducatori sinucigasi? Oare poporul roman s-a putut forma in cele cateva zeci de ani de dominatie romana? Acestea sunt intrebarile la care, printr-o atitudine laudabila, Daniel Roxin impreuna cu generalul Mircea Chelaru, cu dacologul Vladimir Brilinski, iubitorul de dacologie Napoleon Savescu si multi altii cauta raspunsul in documentarul Dacii- adevaruri tulburatoare.

Felicitari realizatorilor pentru ca, prin pasiune si pe fonduri proprii, reusiti sa aduceti lumina pe un subiect atat de vital pentru noi, ca si natiune!

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt. Clipa de clipa. Doar ca mai uit, insa, cateodata... Ca si tine:) Si, pe calea catre reamintire, inteleg ca totul este déjà in mine. Ca totul este infinit mai frumos, complet, armonios si perfect decat imi pot imagina, de la un tomberon de gunoi pana la un rasarit fabulos. Aici si acum sunt un mic semafor pentru particulele de lumina de care ma ciocnesc, amintindu-mi, odata cu ele, ca nu e nimic de modificat. Doar de observat. Doar de savurat.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Importanta obiectivelor

Învingătorii şi...restul... Cum se face că unii oameni reuşesc în tot ce-şi propun şi trăiesc viaţa pe care şi-o doresc,...

Închide