Incursiune in tainele spiritului / Muntii Buzaului, ferestre catre noi orizonturi

0

Locurile sacre sunt locuri cu potential spiritual si se regasesc peste tot in lume. Indiferent ca vorbim despre munti, rauri, lacuri, izvoare, pesteri, formatiuni de piatra sau temple misterioase, toate aceste locuri sunt ferestre catre noi orizonturi in care constiinta noastra se largeste. Ele ne atrag intr-un fel sau altul, pe fiecare in mod diferit, in principal datorita energiei prezente acolo. In functie de gradul nostru de evolutie spirituala, aceste locuri au un mesaj aparte pentru noi.

Inclusi inca din cele mai vechi timpuri in geografia sacra a lumii, Muntii Buzaului sunt cunoscuti in primul rand pentru cea mai mare concentrare de locuinte rupestre, vestigii sacre ale trecutului. Denumit şi ,,Athosul Romanesc’’, este cel mai vechi centru monahal cunoscut din Carpati, urmand ca importanta dupa Dacia Pontica (Dobrogea), loc unde crestinismul se propaga inca de la primele sale zvacniri.

Incursiunea in tainele Muntilor Buzaului este o incursiune in tainele spiritului. 

La 150 de kilometri de Bucureşti, pe drumul dinspre Buzău spre Braşov, se află una dintre cele mai frumoase zone din România. Un colt uitat de lume, dar binecuvantat de Dumnezeu, Muntii Buzaului vin si te incanta cu un peisaj rupt parca din paradis. Pretutindeni te intampina natura cu haina ei de sarbatoare, amintind de viata calma, patriarhala de alta data, un aer de liniste inaltatoare invalund totul. Muntele, un urias templu al Naturii, masive tacute, cu ziduri groase verticale, asezate pe temelii adanci, serpuiesc in sus spre intalnirea cu vazduhul. In stancile lui enorme si pure au trait intaia oara grandoarea divina a Naturii, au simtit bogatia incalculabila a Universului cei din al caror neam descindem.

S-a demonstrat că zona a fost locuită neîntrerupt în ultimii 2.500 de ani, iar grotele şi peşterile au fost adaptate pentru traiul zilnic de cei care se ascundeau acolo de invadatori. Ulterior, au devenit locuri de rugăciune şi chilii pentru pustnicii care s-au aşezat în zonă.

Munţii Buzăului ascund nu doar misterioase aşezări rupestre, ci şi legende unice, păstrate din timpuri îndepărtate în memoria fiecărei generaţii. Una dintre ele, cunoscută de mai toţi bătrânii din Colţi şi Bozioru, vorbeşte despre Ţara Luanei, numele pe care lumea lor, mărginită de ziduri de piatră, îl purta odinioară. Nu există turist în zonă care să nu fie fascinat de această legendă.

Te asteptam alaturi de noi intr-o Incursiune in Tara Luanei, Muntii Buzaului, in perioada 19-21 aprilie 2013. Nu exista un moment mai potrivit de a descoperi aceste tinuturi sacre. Ne-am propus sa  mergem la ,,Athosul romanesc’’ chiar inaintea  Sfintei Sarbatori Pascale.

Afla  mai multe despre programul propus de noi, AICI:

Cine suntem?

Suntem pasionati de calatorii, dornici de cunoastere, iubim Romania autentica si oamenii ei valorosi. BONSI este o stare de spirit, este un mod de a calatori constient. Fiecare destinatie are o energie, o informatie utila in evolutia noastra personala. Bonsi Travel iti sugereaza sa privesti calatoriile dintr-o alta perspectiva. Descopera amprenta locurilor si mesajul pe care il au acestea pentru tine ! Incepe sa privesti calatoriile ca pe o modalitate de a-ti gasi echilibrul ! Locurile pe care le vizitezi pot fi ferestre catre noi orizonturi in care constiinta ta se largeste.

 poza articol

 

De ce sa calatoresti alaturi de noi?

1. Pentru ca exista locuri cu incarcatura istorica, spirituala, tinuturi de legenda si mister,  care merita sa fie descoperite. O lume aproape de noi, insuficient cunoscuta si promovata, unde trecutul nu pare strain, unde te simti ,,acasa’’.

2 Pentru ca vei intalni persoane avizate care stiu cel mai bine povestile, credintele, intamplarile din viata oamenilor locului de acum 2000 de ani si din prezent.

3. Pentru ca in aceste calatorii vin oameni deosebiti, pasionati de cunoastere si dezvoltare personala ca si tine pe care merita sa ii cunosti….

Testimoniale turisti:‚,  Draga calatorule, Incredibil si rascolitor! O lume aproape de noi, insuficient cunoscuta si promovata, pe care oameni deosebiti au reusit sa ne-o dezvaluie. Sunt locuri incarcate de mistere, unde trecutul nu pare strain, unde te simti acasa, impreuna cu oamenii intalniti si cu spiritele naturii. Merita venit si revenit de cate ori sufletul si trupul o cere.’’– Anca, Targoviste (mai 2012)…

Informatii si rezervari:
Agentia de turism BONSI TRAVEL
Telefon: 0732.601.254
Email:office@bonsiromania.ro
Web:

Te asteptam!

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cea de-a treia centura de radiatii din jurul Pamantului – descoperire

In urma observarii centurii de radiatii Van Allen a pamantului, cercetatorii au definit de mult timp doua regiuni distincte de...

Închide