Universul – martor sau complice la împlinirea visului tau?

19

Nu vreau să fac presupuneri despre ceea ce știi sau nu știi despre Legea Atracției, așa că îți voi explica pe scurt care este toată treaba cu acest principiu universal. De fapt, el spune simplu așa: ce se aseamănă se atrage reciproc. Tot ce există în acest Univers, spun oamenii de știință, este energie – toate ființele, natura, emoțiile, gândurile, banii, sănătatea, fericirea, lucrurile, lumina, întunericul, apa, etc. Fiecare dintre acestea reprezintă o formă de energie. Noi, ca oameni, emitem energie prin gânduri, sentimente și emoții. Acestea sunt unele dintre cele mai puternice vibrații transmise și recepționate. Suntem ca o antenă care emite și primește continuu informații subtile.

 

Emoțiile atrag

Există forme de energie joasă, negativă, și există și forme de energie înaltă, pozitivă. Corelațiile sunt ușor de făcut. Știi și tu, de exemplu, că iubirea este cea mai înaltă vibrație pe care o poate emite și primi un om (iubirea lipsită de atașamente bolnăvicioase și condiționări). Compasiunea, bucuria, entuziasmul, recunoștința, mulțumirea, bunătatea, generozitatea, iertarea, înțelegerea, fericirea, extazul și alte stări asemănătoare sunt desigur pozitive și atrag același gen de energii. La polul opus, tristețea, frica, îndoiala, ura, bârfa, gelozia, invidia, grijile, temerile, gândurile haotice, intențiile de manipulare, incapacitatea de a ierta, blocajele psihice, dorința de răzbunare, și alte stări ca acestea atrag evenimente, oameni, lucruri și experiențe negative către cel care nutrește astfel de sentimente.

 

Nu e nimic complicat în Legea Atracției – ce oferi, aia primești; ce ești, aia atragi.

 

Ai un partener de încredere, dacă și tu îți faci bine treaba

Am pornit acest articol de la întrebarea: Universul – martor sau complice la împlinirea visului tău? Universul este complicele și partenerul tău. Punct. Dacă nu-ți este clar ce ai tu de făcut atunci când îți dorești ceva și ce poți lăsa pe mâna Universului, mai ai răbdare cu mine încă puțin și vei ști suficient de multe.

Unii au criticat filmul documentar Secretul – Legea Atracției pentru faptul că simplifică prea mult lucrurile și dă senzația că toată treaba o face de fapt Universul și tu nu trebuie decât să aștepți. Eu cred că aceste critici nu sunt fondate deoarece filmul nu transmite că tu nu ai nimic de făcut pentru ca visul să ți se împlinească. Ceea ce nu au înțeles cei care critică documentarul este faptul că nouă ne aparține munca interioară. Exclusiv nouă. Nu o poate face nimeni în locul nostru. La ce mă refer când spun muncă interioară?

 

Ei bine, poate nu o să-ți placă ce am de zis, dar trebuie să înțelegi că Legea Atracției nu e tocmai ca o bagheta magică. Ceea ce vreau să spun este că ai de muncă, dar nu în sensul că trebuie să muți munții din loc, ci să înveți cum să-i faci să se mute singuri (metaforic vorbind desigur).

 

Dacă-ți mai amintești, am spus mai devreme faptul că ce se aseamănă se atrage reciproc. Tu ai capacitatea să atragi în viața ta oameni, circumstanțe, lucruri și situații care să conlucreze la împlinirea visului tău. De orchestrarea tuturor acestor legături dintre tine și realitatea obiectivului stabilit se ocupă Universul și nimeni altcineva nu o poate face mai bine decât el, pentru că mintea noastră rațională este limitată, în timp ce Inteligența Superioară care ne guvernează este omniprezentă, omniscientă și omnipotentă. Lasă pe seama ei conexiunile și aranjarea jucătorilor. Atât timp cât tu îi dai indicații clare, Universul conclucrează în mod magic la materializarea dorinței tale.

 

Dă indicații precise cu privire la ce îți dorești

Ce înseamnă asta? Ei bine, aici începe partea mai dificilă. Uneori cu toții cădem în capcana de a crede că știm ce vrem. Unii trăiesc toată viața cu impresia că știu ce își doresc și se tot întreabă de ce nu atrag acele lucruri. Ei bine, a ști ce îți dorești cu adevărat nu e un proces rațional de fapt, ci ține de a simți. Și când spun a simți, lucrurile nu se simplifică. Dorințele prin natura lor par legate de partea emoțională, sentimentală. Doar că noi suntem niște ființe mult mai complexe și mai profunde decât atât.

 

Este posibil să simți că-ți dorești cu ardoare ceva. Nu e suficient. Ascultă-ți corpul în liniște, în profunzime, vezi ce gânduri ies la suprafață în mod repetat, identifică temerile și îndoielile ascunse. Nu-ți fie teamă să le spui pe nume. Scrie totul pe o hârtie.

Pune-ți întrebări.

De multe ori, avem părți din noi care se opun împlinirii unei dorințe. Deși noi suntem convinși că vrem cu toată ființa un lucru, undeva pe fundal pot exista tensiuni sau blocaje care la prima vedere trec neobservate. Până nu vei asculta acele părți din tine care se opun, nu-ți vei putea debloca energia și deci vei transmite semnale confuze Universului. Dacă ceea ce-ți dorești nu se manifestă sau apar tot felul de piedici, simți că lucrurile merg greu, că ai obosit sau că mergi contra curentului, atunci sigur în interiorul tău nu-ți este clar ce și cum îți dorești sau mintea rațională n-a fost trasă pe dreapta.

 

Slefuiește diamantul din interiorul tău

Această muncă interioară nu este întotdeauna un proces ușor. Uneori durează. Trebuie să ai răbdare cu tine. După un timp, îți poți da seama că de fapt îți dorești altceva. Dar acele direcții ale sufletului care au menirea să te facă să crești și să evoluezi rămân indiferent cât timp trece. Nici ele nu se arată clar de la început, dar prin șlefuire, încep să lumineze din ce în ce mai puternic. Din momentul când ai dat de diamantul tău interior și l-ai făcut să strălucească, întregul Universul își pune în mișcare resursele, începe să-și rearanjeze jucătorii și face toate conexiunile necesare pentru ca visul tău să devină realitate. Până atunci, ți se pot petrece lucruri amestecate – un pas înainte, trei înapoi.

 Ceea ce ai tu de făcut este să lași Forța Divină să acționeze prin tine.

Vei simți clar diferența dintre porniririle date de ego, de mintea rațională care spune că trebuie să facă ceva, de nerăbdare și atașament, și modul armonios în care acționează Universul prin tine. Diferența este că în al doilea caz nu vei obosi niciodată, nu vei simți că faci eforturi sau că împingi de la spate împlinirea visului tău. Te abandonezi Inteligenței Superioară și o răbdare de nestrămutat domnește în tine. Știi că ceea ce îți dorești este o realitate și că urmează să o experimentezi și în această dimensiune.

 

Desigur că există și proiecte care s-ar putea să țină mai mult de partea ta rațională și să ai impresia că intuiția nu are nimic de-a face cu ele. Greșit, chiar și obiectivele financiare sau profesionale, de exemplu, au legătură cu ceva mai profund din interiorul tău, ceva care te poate sprijini sau din contră, te poate frâna. Dacă știi clar ce vrei și lucrurile se mișcă în direcția pe care ți-o dorești, ești pe drumul cel bun. Dacă nu, apucă-te să faci investigații, să vorbești cu toate părțile din tine, să afli intențiile profunde din spatele acelui obiectiv, să verifici cât de ecologic este țelul tău pentru tine și pentru cei din jur, pe termen scurt, mediu și lung și dacă ceva îți dă cu virgulă, dar nu știi ce, ai încredere în această senzație și lasă deoparte pentru o vreme dorința respectivă. Intuiția noastră știe cel mai bine care-i treaba cu virgula aia, dar nu întotdeauna vorbește pe înțelesul nostru sau nu întotdeauna suntem noi suficient de deschiși.

 

Așadar, munca interioară de clarificare îți aparține. Pune-ți toate întrebările posibile și nu le da numai răspunsuri raționale, ci ascultă-ți și corpul și intuiția. Cum? Făcând liniște în minte, observând gândurile și neindentificându-te cu ele. În timp, acest lucru îți va fi din ce în ce mai ușor.

Nu porni automat de la premiza că știi ce vrei.

Cum spuneam, acest proces de înțelegere și slefuire a propriului diamant poate dura zile, luni sau ani de zile. Se întâmplă așa deoarece suntem puternic condiționați de prejudecăți și crezuri preluate întâi de la părinți, apoi de la profesori, prieteni, Biserică, mass-media, etc. Unele dintre ele sunt bune pentru noi, altele ne limitează. Apoi, mai e vorba că că mintea noastră rațională are tendința să caute soluții și modalități de a transpune un vis în realitate și când nu le întrezărește începe să se opună.

 

Sper că acum lucrurile îți sunt mai clare și înțelegi că Universul dispune de resurse magice nebănuite.El așteaptă doar indicațiile tale clare, o viziune plină de viață, dorința ta de nestrămutat, încredere, răbdare, emoții pozitive și să dai curs impulsului intuitiv.

 

Succes în șlefuirea diamantului tău interior. Fă-l să strălucească puternic! 

În încheiere, ca exercițiu, lasă-mi un comentariu în care-mi scrii despre o experiență care-ți dorești să devină realitate pentru tine, un obiectiv, un vis, o dorință (poți să-i dai un nume generic „experiență pentru sufletul meu”) și spune-mi:

 

1. 3 motive pentru care  vrei acel lucru, 

2. 2 implicații majore pe termen scurt sau lung (schimbări care vor interveni în viața ta când dorința i se va împlini),

3. dă un nume temerilor sau îndoielilor care apar legate de visul tău

4. care sunt cele mai importante 3 efecte pozitive ale împlinirii dorinței tale


Vei vedea cât de mult  ți se vor clarifica lucrurile după acest exercițiu. Aștept cu drag comentariul tău.


Pe curând, 

Anca

 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

19 comentarii

 1. Am avut niste experiente interesante cu Legea Atractiei. Mi-am indeplinit niste obiective, insa acelea erau mici. Acum am un obiectiv major in viata si trebuie sa il duc la indeplinire.
  Numele obiectivului: relocare intr-un alt oras
  3 motive pentru care vreau acest lucru:
  – dezvoltare personala rapida
  – libertatea pe care ti-o da viata pe cont propriu
  – voi fi printre oameni noi. Deci vor fi ocazii de a lega multe prietenii si relatii.
  – un al 4-lea motiv :) orasul in care vreau sa plec este unul din cele mai dinamice si mai pline de oportunitati orase din tara. Si evident, unul din cele mai dezvoltate.

  2. Pe termen scurt, voi invata sa ma adaptez unui nou stil de viata, voi incepe sa imi formez noi deprinderi. PE termen lung, voi avea noi cercuri de prieteni, mult mai multe activitati si noi abilitati dezvoltate.

  3. Temerea tine de capacitatea de a realiza un profit suficient de mare incat sa ma pot reloca. Dar am incredere ca Universul ma va ajuta si de data asta si va gasi o cale prin care sa ma trimita in orasul unde vreau sa ma mut.
  4. Sunt cle de la punctul 1.

 2. Felicitari pentru curajul de a spune pe nume temerii tale. Pc. 4 are rolul de a te ajuta sa-ti intaresti motivatia, prin rescrierea cu alte cuvinte a efectelor pozitive. Daca ar fi sa alegi o singura motivatie din cele pe care le-ai enumerat (pentru care vrei sa te stabilesti in alt oras) care ar fi cea mai puternica pt. tine?

 3. Poate o sa vi se pare ciudat dar eu uneori sunt mai egosit si as mintii sa zic ca nu fuctuineaza chiar fuctioneaza dar uneori devin orgolios si le spun unora ca nu fuctioneaza pt am tine doar pt mine tot…desi nu e bine asta….tot timpul cand mi-am dorit sa vad o persoana am vazut-o ..acuma am trecut la lucruri mai mari si aici voi testa finalui Legii Atractiei. Mi-am propus acum cateva luni ca pana in 28 luna asta sa fac 1.5 milioane euro…pur si simplu…..nu am nici o ideie…am mai avut pe parcurs au picat….mai am si acum ocazie unica cu un teren…..dar e pe cale de negociere….comisionul care il voi primi e cat am zis in dorinta mea…..promit ca am sa revin dupa 28 si am sa va tin la curent…..:)

 4. Legea Atractiei este universala. Nu e ca si cand o data functioneaza si altadata nu. Depinde cat de bine suntem noi aliniati (constient si subconstient) cu obiectivul setat. De aici porneste totul :) M-a impresionat sinceritatea ta! Iti doresc mult succes si o evolutie frumoasa in ce-ti doresti!

 5. Angelo, succes cu implementarea planului de 1,5 mil. Euro ! Si cu terenul.

  @Anca (Atractia Succesului): acum inteleg de ce ai pus punctul 4. Efectul pozitiv ar fi: independenta. Independenta presupune lupta pentru supravietuire… ei bine, nu e chiar o lupta pe viata si pe moarte :). Lupta pentru supravietuire iti dezvolta abilitati si te face mai puternic si de ce nu,… mai atragator.
  Am planificat mutarea undeva in primavara anului viitor. Voi reveni cu noutati despre evolutia visului.

 6. Buna Anca,

  Foarte frumos articol, intr-adevar!
  Am inceput sa citesc despre aceasta lege in urma cu un an si jumatate, intr-o conjunctura mai putin fericita a vietii mele si am incercat sa o aplic in viata de zi cu zi pentru a putea depasi greutatile pe care le aveam. Pot spune ca am simtit efectele.
  Principalul obiectiv pe care il am acum este sa imi refac familia alaturi de fostul meu sot de care am divortat cand eram insarcinata (alegerea apartinandu-i).
  1. Motive: ne-am iubit mult, avem un copil pe care sa il crestem impreuna, simt ca, desi el este cu femeia pentru care m-a parasit, inca nu s-a terminat totul intre noi;
  2. Vom porni de la 0, aplicand cele invatate in aceasta perioada. Ne vom regasi.
  3. Mai exista o persoana la mijloc care in mod cert este dispusa sa lupte.
  4. Refacerea familiei, stabilitate pentru fiica noastra, relatie mult mai matura decat cea anterioara.

  Merci.

 7. Happy, ceva din mesajul tau m-a facut sa zambesc. Ma bucur ca ti-ai deschis inima sa imi scrii si iti multumesc! Si eu am inteles si am devenit constienta de legea rezonantei (atractiei) acum vreo 4 ani de zile si de atunci multe lucruri frumoase si dorite mi s-au adeverit. In plus, e o transformare interioara minunata :) Iti doresc multa fericire si implinirea dorintelor dragi! Si de ce nu, te astept cu vesti! Daca nu aici, imi poti scrie pe anca@vidia.ro. O zi frumoasa!

 8. buna ziua domnisoara ANCA citesc mult articolele dv.si pot spune ca sunt foarte interesante si dau acea speranza acelor care sunt in anumite dificultati alle vietii fie materiale sau sentimentale,in cazul meu dificultati materiale sunt destul de mari inchid o activitate care a resimtit foarte mult crizade 1 an incoace si nu mai am puterea sa platesc ratele la casa,am avut in 2012 si probleme cu baiatul meu care are 23 ani a facut o mare depresie si a stat 2 luni in psichiatrie,mamei mele ia fost descoperit un cancer in faza terminala si pe linga toate acestea nici activitatea nu mai mergea.De cind am descoprit blogul dv.am incercat sa aplic legea atractiei dar nu am avut inca nici un rezultat,probabil nu am fost constanta nu ca mam asteptat ceva miracol nici prin gind asa ceva eu sun si credincioasa ma rog mult ,sa stiti ca rugaciunea ma ajutat mult in ceea ce priveste baiatul meu incit mia alinat suferinta.Bineinteles ca nu am stat fara sa fac nimic de mult imi caut un loc de munca si pt.mine cit si pt. baiat care acuma sta mai bine mai are anul acesta cu psicofarmaci si psiholog ce a fost mai greu a trecut,o alta dorinta care as vrea sa se realizeze este pt.fata mea care are 25 de ani si a fost nevoita sa renunte la ultimul an de facultate incit nu am avut posibilitatea sa o ajutam economic,acuma gindul ei e sa plece in londra si eu o incurajez incit ca orice parinte vrem fericirea copiilor in primul rind.Ceea ce as vrea sa va cer cum se poate face sau etapele de parcurs pt.implinirea dorintelor pt. ca in cazul meu sunt mai multe,imi cer scuze in anticip daca vam plictisit cu ceea ce vam scris si astept raspuns pe adresa di email va multumesc din suflet sunteti o alinare pt.cei ce va citesc

 9. Buna ziua, doamna Liliana! Va multumesc pentru aprecieri si pentru deschiderea sufleteasca de a imi impartasi situatia prin care treceti.
  Lucrul pe care mi se pare cel mai important sa vi-l transmit acum este sa aveti rabdare in acest proces de materializare a dorintelor. Situatiile nefericite de care-mi spuneti s-au creat in timp, desi ele par ca se petrec pe neasteptate. Fiecare gand repetat in mod constant (constient si apoi inconstient) atrage o realitate care ii corespunde. Pentru ca dumneavoastra sa incepeti sa atrageti situatii fericite si prospere este nevoie de o transformare la nivel mental si energetic. Adica, trebuie ca intai sa va schimbati in mod constient gandurile despre propria persoana si despre situatiile de viata prin care treceti temporar. Este necesar sa intelegeti si sa acceptati faptul ca dumnevoastra va creati circumstantele prin ceea ce ganditi si simtiti, iar de aici, sa HOTARATI sa schimbati directia – sa va formati OBICEIUL de a gandi pozitiv, de a va clarifica ceea ce vreti, de a va simti bine in propria piele, de a va iubi si aprecia. Incepeti sa cultivati obiceiul de a gandi ca meritati tot ce e mai bun pentru ca intr-adevar asa este!

  Va pot recomanda pentru inceput 2 carti pe care trebuie sa le cititi ca sa porniti procesul de transformare: VINDECA-TI VIATA (Louise Hay) si DINCOLO DE GANDIREA POZITIVA (Robert Anthony). Incepeti cu prima si luam legatura din nou pentru impresii.
  Va doresc rabdare, claritate si tot ce e mai bun pentru dumnevoastra si fiica dumnevoastra!
  Anca

 10. Leonard Chesca on

  Util articol ! Un amendament in legatura cu filmul/ cartea Secretul, se concentraza doar pe lucruri materiale, toate cererile adresate universului sunt legate de dobandirea de lucruri materiale. Cred ca era foarte bine ca in film/carte sa se discute si de aspecte mult mai importante decat dobandirea de posesii materiale, bani, etc. In rest conceptul si ideea principala sunt ok.

 11. Multumim! In filmul „The Secret” sunt exemple si povestiri despre cum si-au recapatat oamenii sanatatea, despre iubire si chiar despre profesie. Pentru un necunoscator, cred ca si filmul si cartea ating punctele esentiale, astfel incat sa fie pe intelesul tuturor (daca intrau in lucruri prea stiintifice pierdeau pe multi), dar sa prezinte si bazele legii rezonantei. De cate ori recitesc cartea, descopar informatii noi :) Numai bine!

 12. Multumesc din toata inima pentru acest articol, Anca, si tie si Universului! Eu am „dat” peste Legea Atractiei si filmul The Secret acum vreo patru ani …. si am devenit alta persoana de atunci! Spun ca multumesc si Universului pentru ca eu am primit azi prin mail acest articol, nu stiu cum se face ;) , chiar zilele trecute am vorbit cu cineva despre Legea atractiei, se pare ca aveam nevoie sa imi amintesc unele aspecte si am reusit asta azi pentru ca tu, Anca, acum doi ani ai fost atat de minunata si de generoasa si ai explicat mai pe indelete prin articolul tau! Inca o dovada a modului divin in care lucreaza Universul pentru a ne da ceea ce avem nevoie, exact cand avem nevoie!
  Sunt constienta ca un comentariu la acest articol presupunea efectuarea acelui exercitiu cu o dorinta, dar cea mai fierbinte dorinta a mea de acum trece dincolo de aspectele fizice si materiale, genul asta de dorinte mi se indeplinesc de mult, am ajuns intr-un punct in care vreau Totul, si stiu ca eu sunt totul si totusi caut, ma vreau pe Mine, si stiu ca Eu sunt aici dar nu ma pot gasi…. sunt elevul care este pregatit si isi asteapta Invatatorul, dar care stie totodata ca el este propriul lui profesor…. haotic, nu? Nu am vrut sa bulversez niciun posibil cititor al acestui comentariu….. scopul meu a fost sa aduc o confirmare.
  Este atat de simplu: cere si ti se va da! Poate ca de aceea se gasesc atatia sceptici, tocmai aceasta simplitate, pare atat de usor …. cum adica? Doar cer si primesc? Fara efort, fara munca, fara sacrificii? Asa am fost invatati, natura umana, ca ceea ce vine prea usor nu e real, dar o data ce omul depaseste aceste limitari, face cunostiinta cu Divinul Univers si cu Libertatea, realizeaza ca asa este, doar cere si primeste! Reversul medaliei este, insa, realizarea faptului ca ORICE ceri primesti, de aceea energiile negative trebuiesc eliminate, depasite, pentru ca daca de exemplu, in adancul tau te temi de o anumita boala, atunci Universul ti-o da…. ai cerut, ai primit, Universul nu este rau sau bun, Universul Este! Stiti ca mai este o vorba, de ceea ce ti-e mai frica, de aia nu scapi! Deci, sa nu-ti fie frica de nimic, sa ai incredere in viata, pentru ca Viata este minunata!
  Vai, cat de mult am scris, sper ca nu am plictisit pe nimeni! Inca o data multumesc pentru minunatul articol!

 13. Multumesc si eu pentru ganduri, Juszti! Ma bucur foarte mult ca mesajul a ajuns la tine la momentul in care aveai nevoie de o reamintire. Intr-adevar, am fost invatati ca lucrurile bune se obtin cu efort si necesita mult timp. Sunt sigura ca aceasta convingere intarzie si uneori chiar blocheaza procesele de materializarea a intentiilor propuse. Aici intervine lucrul cu sine pentru reprogramare mentala :) Iti doresc claritate si putere de intelegere in tot ce intreprinzi!

 14. ca sa functioneze si la mine am nevoie de vreo 10 000 de euro ca sa uit de stres si frica si sa privesc cu entuziasm banii. asadar daca sunteti asa siguri de aceasta lege imprumutati.ma si dupa ce ma realizez va returnez inzecit banii. cine mai e asa sigur acum?

 15. Buna Seara,
  Am revenit prin la acest articolul nu stiu cum cred ca m-a calauzit ingerul Pazitor, oricum nu am mai gasit acest articolul timp de 3 ani jumate dar uite, acum l-am gasit, nu stiu cum dar asa a fost sa fie, cu privire la ce am scris acum 3 ani cu 1.5 milioane de euro din pacate nu am reusit acea tranzactie, dar uneori mai sper si azi :) greu de crezut dar nu ne lasam batuti :). In final nu stiu ce sa mai zic, dar oricum ideea e ca trebuie sa crezi ca vei reusii cu toata fiinta ta, succes sa aveti si sa ne auzim cu bine :)
  Angelo

 16. Anca Ciobotaru on

  Nimic important nu vine spre noi intamplator. Pastreaza-ti viziunea clara si atitudinea relaxata :) Cele mai bune lucruri ni se intampla cand ne asteptam mai putin. O zi frumoasa!

 17. Leonte Ovidiu on

  Da e bun articolul .Doamna Anca am un magazin la un parter de bloc si am facut o extindere .Sant un om f optimist gândesc f mult amănunțit zi noapte la excel spatiu vreau sa deschid o pitarie.Dar visul meu inccepe sa se spulbere primaria ma dat in judecata pentru demolare caci am construit fara autorizație de constructie.Eu sant mai ceva cum se trebui sa fie cineva care isi doreste ceva.Eu traesc visez imi imaginez zi noapte dar mie frica sa nu ma demoleze prima instanță mie dar cu demolare acum sant la recurs .Nu stiu ce se mai fac ce sfat imi esti.Ce sfat imi dati .Va multumesc

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
CERCUL NESFARSIT AL VIETII

Ciclul nesfârşit al vieţii se poate identifica din orice postură a privitorului - observator. Chiar şi din prisma unei vieţi...

Închide