Magia recunostintei – un mod de a crea abundenta în viata ta

5

 

Oamenii care şi-au dezvoltat un simţ puternic al recunoştinţei nu sunt neapărat în topul celor mai bogaţi sau mai faimoşi, dar e adevărat că au viața pe care și-o doresc și se simt binecuvântați. Parcă norocul îi însoțește pretutindeni și toate li se întâmplă în favoarea lor. Acești oameni au o aură specială. Radiază de fericire.

Și cum spuneam, ei nu fac parte din categoria VIP-urilor. Pur şi simplu, au învăţat să recunoască şi să aprecieze partea pozitivă a oricărei situaţii din viaţa lor. Observațiile cercetătorilor au scos în evidență următorul aspect: oamenii care obișnuiesc să aprecieze puterea momentului prezent și micile daruri pe care viața le face sunt mai fericiți și mai longevivi decât persoanele veșnic în căutarea unor situații mai bune. Mulțumirea și recunoștința pentru ceea ce este acum nu duce la plafonare, așa cum poate avem senzația. Este vorba mai mult despre a trăi clipa de față, nu ce a fost, nu ce va fi.

Când vorbim despre magia recunoștinței, nu putem să nu amintim despre energia cu care gândurile și emoțiile sunt încărcate. Chiar credeai că ele sunt lipsite de conținut? Gândurile au substanță, inteligență și un anume magnetism. Ele atrag implacabil gânduri și emoții de aceeași natură, iar această acumulare de energie are o putere enormă – pozitivă sau negativă. La rândul ei, energia acumulată atrage lucruri, evenimente și oameni care vibrează pe frecvențe asemănătoare. Nimic nu apare în viața noastră întâmplător. Viața nu ni se întâmplă pur și simplu, ea ne răspunde.

Recunoștința este una dintre cele mai puternice emoții pozitive care atrage ca un magnet trăiri precum iubirea, mulțumirea, generozitatea, răbdarea, compasiunea… Iar când emitem energii atât de înalte, recepționăm automat vibrații la fel de pozitive. Nu mai e cazul să precizez ce se petrece cu noi și în jurul nostru atunci când suntem plini de furie, invidie, gelozie, nemulțumire, ură, griji, egoism…

 

Gândul are putere creatoare

În privinţa gândului, nu trebuie să uităm niciodată că el are putere creatoare pe toate planurile, inclusiv în planul fizic. Învăţătura orientală spune despre gând că produce un turbion (se deplasează în spirală) care atrage din univers tot ce este necesar pentru ca acel gând să se materializeze. Ştiinţa admite că turbionul, vortexul sau spirala stă la baza materiei.

 

Ce te costă să fii recunoscător pentru ce ai în viața ta? Dacă stai și te gândești mai bine, realizezi că ești deja bogat. Lucrurile pe care te-ai obișnuit să le folosești zi de zi sunt un lux pentru mulți oameni. Serviciile de care beneficiezi, confortul de acasă sau de la servici, faptul că ai un acoperiș deasupra capului, că ai un pat unde să dormi și ai ce mânca, toate acestea sunt motive pentru care ar trebui să te simți binecuvântat. Există atâția oameni care nu au parte de ele. Dacă ai impresia că ți se cuvin și că vor fi acolo întotdeauna, mai gândește-te o dată. Nu aștepta să ajungi în situația să pierzi ceva pentru a-i aprecia cu adevărat valoarea, fie că e vorba de sănătate, persoane dragi sau lucruri de care te folosești și îți sunt necesare.

 

Pentru practica recunoştinţei nu ai nevoie decât să faci câţiva paşi sinceri şi simpli:

 

  1. Învață să te relaxezi și să dai drumul lucrurilor de care agați

Ţi s-a întâmplat să treci printr-o situaţie frustrantă şi apoi să simţi că nu poţi renunţa la sentimentul de furie? Este normal să fim supăraţi când ceva iese prost, dar în loc să ne focalizăm pe ce n-a mers, mai bine ridicăm fruntea şi refacem planul astfel încât să funcţioneze. În momente dificile, este constructiv să ne amintim motivele pentru care putem fi recunoscători. Sentimentul de agățare emoțională creează blocaje la nivel energetic și apoi și fizic. Cum spun americanii: “Let it go…” Viața e în continuă curgere. Curgi odată cu ea. Nu îi opune rezistență pentru că dai naștere la atașamente inutile și la suferință. Învață să iubești ceea ce este acum și dă drumul trecutului. Eliberează-te de tot ce nu-ți face bine, dorindu-ți să faci aceasta.

 

  1. Trăieşte fiecare zi în parte

Când simţi că zilele trec pe lângă tine în viteză şi fără sens, opreşte ritmul şi fă ceva ce-ţi place cu adevărat, oricât de neînsemnat ar părea. Fă linişte în gânduri şi fii tu cu tine însuţi. Dacă la început e mai dificil, odată cu practica devine din ce în ce mai natural și mai ușor. Admiră culoarea cerului, frunzele ruginii, respiră profund, gândeşte-te ce mult înseamnă simplul fapt că EŞTI! Nu poți fi decât în momentul prezent. Restul sunt proiecții ale minții. Iar dacă îți rezervi câteva momente să-ți planifici viitorul, asigură-te că îți stabilești obiective care să-ți aducă satisfacție și fericire.

 

  1. Acordă atenție și lucrurilor mărunte

Viaţa nu este făcută doar din proiecte mari, muncă, îndatoriri, familie, ş.a.m.d. Cât de simplu este să te bucuri dimineaţa de un răsărit de soare? Şi totuşi atât de frumos… Cât de simplu este să urmăreşti zborul lin al unei păsări? Şi totuşi atât de liniştitor… Viaţa este ACUM. Timpul este făcut din „acum și aici”. Iar ce facem acum şi aici ne construiește viitorul. Poate sună a clișeu, dar când pui în practică obiceiul recunoștinței pentru lucrurile mărunte, viața capătă culori cu totul noi și se transformă în mod magic. Îți vorbește cineva care învață să mulțumească zi de zi pentru tot, cineva care simte deja magia recunoștinței

 

  1. Fii prezent în ceea ce faci

Urmăreşte să ieşi de pe pilot automat şi să devii cât mai prezent în fiecare acţiune pe care o întreprinzi… când eşti la masă, gustă cu adevărat acea mâncare, nu te gândi la ziua de mâine; când eşti la muncă, încearcă pe cât posibil să faci cu drag ce ai de făcut (dacă nu se poate, schimbă jobul); când eşti în parc la plimbare, admiră peisajul, priveşte oamenii, respiră aerul curat, ascultă ciripitul păsărilor şi fii atent şi în interiorul tău… Fii prezent! Face parte din jocul recunoștinței și transformă calitativ orice faci. Obișnuiește-te să fii atent cât de prezent ești când bei apă, mergi, dansezi, scrii, citești sau pur și simplu când te relaxezi. Practica observației în sine te aduce în clipa de acum. Iar prin acest lucru transmiți la nivel energetic vibrația recunoștinței de a FI. Universul îți răspunde mereu cu aceeași recunoștință.

 

  1. Ține un jurnal al motivelor de apreciere

Scrie zilnic sau cât mai des cu putinţă toate motivele pentru care poți fi recunoscător. Fiecare dintre noi avem astfel de motive.  Petrecând chiar şi o mică parte din timp scriind despre starea ta de bucurie te vei încărca cu energie pozitivă, iar Universul îți va da și mai  multe motive de recunoștință. Dacă nu reușești să ții un astfel de jurnal în scris, fă un inventar mental ori de câte ori desfășori activități care nu necesită concentrare intelectuală. Poate vei simți să-ți începi ziua mulțumind pentru toate binecuvântarile din viața ta. Sau poate îți va veni mai ușor seara înainte de culcare. Sfatul meu este să-ți amintești totuși și în timpul zilei să mulțumești pentru ceea ce ai și să trăiești sentimentul de bucurie asociat motivelor de recunoștință.

 

Noi nu atragem ceea ce vrem, ci ceea ce suntem

Personal, consider că dezvoltarea unei atitudini sincere de recunoştinţă este cheia către o viaţă interioară bogată, împlinită şi fericită. Iar ce este în interior este şi în exterior. Noi nu atragem ceea ce vrem, ci ceea ce suntem. Iar dacă ceea ce suntem corespunde cu intențiile noastre, atunci atragem și ce ne dorim. Ori de câte ori mulțumesc din inimă pentru ceva, alte lucruri bune mi se întâmplă în perioada următoare de timp. De fapt, nu e o întâmplare… Nu contează pentru ce mă bucur – pentru că ascult o melodie care-mi place în mod deosebit, pentru că prind autobuzul fix când am nevoie, pentru că realizez cât de norocoasă sunt să am în viața mea oameni atât de frumoși la suflet, sau pentru că am găsit genul de blugi pe care mi-i doream… Uneori, îmi simt corpul inundat de recunoștință și bucurie fără să mă gândesc la ceva anume. Și trăiesc starea, pur și simplu… secunde, minute, ore, zile întregi…

 

Îmi dau seama că uneori noi suntem cei care punem piedici în manifestarea propriilor dorințe, prin nerăbdare, prin faptul că simțim nevoia să controlăm situația (să o împingem mereu de la spate ca să iasă cum ne dorim) și pentru că uităm să fim fericiți pur și simplu. Dar tocmai pentru asta suntem acum, aici. Ca să evoluăm. Ca să învățăm.

 

Și exact asta se și petrece cu noi…

 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

5 comentarii

  1. Practic exercițiul recunoștinței zilnice de la începutul anului și pot spune că m-a ajutat să trăiesc mai frumos și să fiu un om mai bun. O fac de obicei dimineața și a devenit un comportament însușit care îmi aduce multă bucurie, vă recomand cu multă căldură să încercați și voi.

  2. Victor, ma bucur din suflet cand cunosc oameni ca tine care practica obiceiul recunostintei! Intr-adevar iti transforma frumos viata (interioara si exterioara) cum nici nu te gandesti uneori… :)

  3. Un articol foarte fain. Destul de cuprinzator si cu exemple pentru ce avem nevoie, mi-am luat cateva notite pe care le voi aplica de acum. unele aspecte, ca recunostinta practicata si trairea in prezent le folosesc din cand in cand sau in fiecare zi..si chiar asa e , practicand recunostinta si multumirea, esti mai fericit, ca realizezi ca de fapt tu ai foarte multe si nu iti lipsesc foarte multe. Si ca bonus vine si sentimentul placut care il da practica recunostintei. La fel e si cu observarea a ce se intampla. Multumesc pentru articol.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
ACORDAREA LA FRECVENTA COSMOSULUI – partea I

CREIERUL UMAN: Un Bio-radio receiver al CONŞTIINŢEI COSMICE introducere de Neil Slade Care este sursa de energie din spatele telepatiei?...

Închide