Legile subconștientului în slujba succesului (I)

0

Ți-ar plăcea să ai la îndemână soluții pentru toate problemele care te frământă?

Atunci tot ce trebuie să faci este să intri în contact, fie conștient, fie în mod spontan, cu puterea extraordinară a subconștientului.

În lucrarea “Misterul Subconștientului” vei găsi 100 de indicații utile despre cum poți avea acces la subconștient, considerat un fel de conștiință latentă foarte puternică și mult mai dezvoltată la femei decât la bărbați.

Dacă învăţăm cum să-l programăm, subconștientul ne poate ridica pe culmi nebănuite, asigurându-ne mereu succesul.

Puterea sugestiei

Cea mai simplă, dar extrem de eficientă, modalitate de a dinamiza subconştientul şi de a-i amplifica puterea este sugestia, care poate fi considerată unul dintre procesele fundamentale ale manifestării noastre. Știai că fiecare mişcare se face prin sugestie, întrucât mai întâi gândim şi, după aceea, acţionăm? Știai că experienţele personale se datorează tot puterii complexe a sugestiei? Chiar și inspiraţiile geniale, care par a fi spontane, sunt date tot prin puterea sugestiei care emană, cum e firesc, dintr-o inteligență superioară.

Subconștientul se află însă în stare latentă și este foarte greu accesibil. În ciuda acestor bariere, el poate fi dinamizat prin gânduri pozitive și prin sugestii benefice, care îl pot face să lucreze precum un servitor. De exemplu, dacă programăm subconştientul pentru a cunoaște starea de fericire, acesta va angrena propriile sale resurse, va declanşa mecanisme psiho-mentale subtile şi va genera, prin procese de rezonanţă subtilă, acorduri cu energia subtilă corespondentă stării de fericire.

Principiile dinamizării subconștientului de la cunoscători:

Tudor Arghezi: „Omule, nebunule, tu faci minuni fără să ştii şi nu cunoşti aproape deloc puterea formidabilă a gândirii tale. Să ştii că tot ce închipuieşti este realizabil şi se face direct proporţional cu încrederea ta. De ce te fereşti oare să stai de vorbă cu tine însuti şi să te închipuieşti, descoperindu-te un perfect zeu?”

Swami Shivananda: “Omul seamănă un gând şi culege o acţiune. El seamănă o acţiune şi culege un obicei. El seamănă un obicei şi culege un caracter. El seamănă un caracter şi culege un destin”.

optimism

Laplace: “Nu există întâmplare sau noroc. Există numai o înlănţuire de cauze şi efecte. Cuvântul întâmplare nu exprimă decât ignoranţa noastră asupra anumitor cauze”.

Elmer Wheeler (în lucrarea: Cum să reușim cât mai bine în viață): “Nu aşteptaţi niciodată ca altcineva să vină şi să implore să ieşiţi din mediocritatea în care vă menţineţi. Faceţi voi înşivă, cu curaj, un pas înainte şi lăsaţi să transpară unica reflexie din aurul pe care îl ascundeţi în voi. Procedând astfel, comoara ascunsă va da în sfârşit roade”.

“Nu vă ascundeţi niciodată darurile înnăscute, calităţile şi înzestrările specifice în ascunzişul pivniţei propriei fiinţe. Procedaţi totdeauna aşa cum face un negustor bun, expuneţi-le cât mai bine la vedere în vitrină”.

“Puneţi-vă în valoare cu mult tact, dar comportaţi-vă în mod firesc chiar şi atunci când daţi dovadă de spontaneitate”.

Sugestiile date subconștientului trebuie să fie ferme

Pentru a te convinge că subconștientul tău deține soluțiile perfecte la toate problemele care te frământă, fă un exercițiu simplu. Înainte de a adormi, sugerează-i cu fermitate subconștientului să te trezești la ora 6.00. Vei constata că te vei trezi exact la ora dorită. Reține însă faptul că trebuie să fii ferm atunci când dai comanda subconștientului.

entuziasm

Este important de știut că există trei faze ale realizării unei intenții prin simpla dinamizare a puterii subconştientului:

1.Identifică cu exactitate ce vrei sau problema pe care dorești să o soluționezi.

2. Acceptarea plină de încredere a gândului, că, în mod cert, există o soluţie pe care subconştientul ţi-o va revela, permiţându-ţi totodată îndeplinirea ei într-o formă adecvată în sfera realităţii concrete.

3. Destinderea euforică prin trăirea anticipată a bucuriei succesului ce se bazează pe convingerea de nezdruncinat a unei reuşite depline.

De asemenea, întrucât subconștientul poate fi dinamizat numai prin gânduri pozitive, fii atent la acele formulări interioare la care apelăm, fără să conștientizăm, atunci când ne complacem într-o situație. Nu întrebuinţa niciodată formulări precum: “nu am mijloace”, “îmi este imposibil” ori “niciodată n-am să pot”. Astfel de afirmații sunt paralizante, iar sub influența lor subconştientul va crea prompt premizele pe care doar tu le-ai gândit. Realizează însă că, deşi totul îţi este posibil, nu orice îţi este permis, în sensul că nu trebuie să încalci niciodată legile naturale ale firii.

Încrederea deplină în sine

atitudinea pozitivaLegea fundamentală a vieţii care îţi va permite înflorirea este legea încrederii depline în sine. În schimb, a te baza numai pe ajutor din exterior va atrage, mai devreme sau mai târziu, suferinţa. Încrederea în propriile forţe este o stare mentală de putere irezistibilă, întreţinută cu perseverenţă de conştiinţa. Pe cât posibil, încearcă să nu crezi niciodată că ceva sau cineva îţi poate face rău. Aceasta deoarece tot ceea ce gândeşti intens şi crezi ferm că ţi se va întâmpla chiar se va realiza, mai devreme sau mai târziu.

Încearcă să te scuturi de orice temere, fiindcă o fiinţă temătoare este o fiinţă slabă, iar o fiinţă slabă este un pericol nu numai pentru ea însăşi, ci și pentru mediul în care se află, deoarece îl va “polua” cu energiile sale. Crede cu o convingere de nezdruncinat în puterea gigantică a subconştientului tău, de a te inspira, vindeca sau susţine, în orice direcţie, permiţându-ţi astfel să-ţi armonizezi existenta.

În concluzie, schimbă-ţi fundamental modul de a gândi şi vei constata cu uimire că îţi poţi schimba viața!

SURSA: Misterul subconștientului (I)

Licenţa Creative Commons
„Legile subconștientului în slujba succesului (I)” de noulpamant.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Influentele filosofiei vedice asupra ideilor lui Nikola Tesla in legatura cu Energia libera

Stiinta functioneaza mai bine atunci cand este in armonie cu natura. Daca le punempe amandoua la un loc, putem descoperi...

Închide