Legea Atractiei – Calea transformarii personale

2

Dacă ai ajuns în punctul în care crezi că ai făcut tot ce ți-a stat în putință pentru a avea succes, dar lucrurile n-au mers așa cum ți-ai dorit, află că poți schimba acum situația în favoarea ta. Mai întâi de toate însă, cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci este să îți asumi 100% responsabilitatea.

Poate dai vina pe cei din jur, pe context, pe țara în care te-ai născut etc. Toate acestea sunt numai scuze. Ține minte noi suntem singurii responsabili pentru tot ce ni se întâmplă în viață. Asta include și binele și răul. Lucrurile care ni se întâmplă vin spre noi datorită faptului că Universul operează prin Legea Atracției.

Dacă noi credem că cineva sau ceva din afara noastră este cauza problemei noastre, întotdeauna vom căuta soluţia în afara noastră. Pentru a găsi răspunsurile la problemele noastre, trebuie să începem să ne privim într-un mod nou, care să ne facă să vedem oamenii şi evenimentele dintr-o altă perspectivă. Lumea exterioară este, în multe privinţe, o copie a lumii noastre interioare. Trebuie să înţelegeţi acest lucru. Câţi oameni cu probleme cunoaşteţi care nu au dat nici cea mai mică atenţie acestui aspect? Oricât am fi de hotărâţi, oricâtă voinţă, inspiraţie sau motivaţie am avea, problemele noastre nu se vor rezolva dacă vom căuta răspunsurile în afara noastră“, scrie dr. Robert Anthony, în cartea

 

LEGEA ATRACTIEI SPUNE CĂ CE SE ASEAMĂNĂ SE ATRAGE

atractie-asemanatoareTot ceea ce ni se întâmplă în viața de zi cu zi nu este nimic altceva decât efectul legii atracției. Prima dată am auzit despre această lege vizionând filmul „Secretul“, care a produs o revoluție în întreaga lume. În principiu, Legea Atracției e simplă: atragi ceea ce gândești. Dar să explicăm puțin. Ca toate legile naturale, și legea atracției operează cu precizie matematică, susține Robert Anthony. Ea este imparțială și impersonală, ceea ce înseamnă că acţionează şi atunci când vrei, şi atunci când nu vrei. Nu ține cont de statutul nostru, țara în care ne-am născut, religie etc. Ține cont doar de ce gândești zi de zi, ce simți și care sunt convingerile tale despre tine însuți și despre lume. De fapt, tu ești cel care atrage spre tine tot ce îți seamănă. Succesul și fericirea sunt atitudini mentale care atrag după sine și mai multe lucruri pozitive.

CUM E ÎN INTERIOR, AȘA ESTE ȘI ÎN EXTERIOR

Poate că nu v-aţi dat seama până acum, dar tot ce experimentaţi în viaţă este invitat, atras şi creat chiar de voi. S-ar putea ca acest lucru să nu fie un motiv de bucurie, dacă viaţa voastră nu decurge aşa cum doriţi. Şi, cum mulţi dintre noi nu suntem prea mulţumiţi de ceea ce am creat în viaţa noastră, am devenit maeştri neîntrecuţi în a atrage un număr uriaş de circumstanţe cu care, de fapt, am prefera să nu ne confruntăm. Mintea speriată atrage experienţe înfricoşătoare. Mintea confuză atrage şi mai multă confuzie. O minte bogată atrage şi mai multă bogăţie, susține dr. Robert Anthony.

 

CREDE ÎN PUTEREA DIN TINE!

Pentru a crea ceea ce ne dorim, trebuie să avem încredere în Puterea din interiorul nostru. Este esențial să devenim conștienți de forța pe care o au gândurile și emoțiile noastre de zi cu zi și să înțelegem cum ne afectează ele realitatea.

Sigur, poți crede orbește în ceva și acel ceva se va manifesta pentru tine. Însă dacă credința este dublată și de înțelegere, puterea ta de a crea tot ce îți dorești cu adevărat devine nemărginită. puterea-din-tine-realizare

Noi, toţi, suntem utilizatori indirecţi ai acestei Puteri. Daţi-mi voie să vă explic. Când v-aţi pornit maşina astăzi, ce aţi avut de făcut? A trebuit să răsuciţi cheia în contact, lucru care a pornit un motor mic, care, la rândul lui, a pornit motorul principal. Electromotorul a fost acţionat de electricitate. Dar care a fost sursa directă a acestei electricităţi? A fost bateria? Nu. O baterie nu este o sursă independentă. Ea trebuie încărcată. Sinele vostru Superior este de fapt o baterie interioară a cărei sursă de putere sau de energie este universul. Ea stochează apoi această putere pentru ca voi să o folosiţi în scopuri creatoare“, explică dr.RobertAnthony.

 

CUM SĂ-ȚI AMPLIFICI ENERGIA CREATOARE

Energia care ne animă este una foarte puternică. Suntem în permanență conectați la Sursă. Însă această putere trebuie strunită corect. Altfel, ne poate distruge. Prin urmare, pentru ca Legea Atracției să funcționeze în favoarea ta și nu împotriva ta, trebuie să construiești un „canal“ mai mare prin care să curgă Inteligenţa Creatoare și să-l lărgești.

Pentru a extinde acest canal, trebuie să îți lărgești propria conştiinţă, iar acest lucru îl poți face numai prin dezvoltarea pozitivă a ideilor și a crezurilor pe care le ai despre tine însuți și despre legătura ta personală cu Inteligența Superioară. Când faci acest lucru, începi să experimentezi tot mai mult din această Putere Absolută, iar capacitatea ta de a crea se dezvoltă miraculos.

atractie-creatoare-energieAșa cum explică și dr. Robert Anthony, dacă ştim cine suntem şi cunoaştem procesul prin care ne putem spori puterea interioară, putem începe să aducem creaţia de la nivelul inconştient la cel conştient. Iar când vom începe să creăm la nivel conştient, înseamnă că suntem capabili să facem alegeri. Invers, când creăm la nivel inconştient, nu putem face alegeri.


„Auzim deseori că avem «puterea de a alege», dar lucrurile nu stau chiar aşa. Este eronat să spui că un individ alege o relaţie disfuncţională, alege să aibă probleme financiare sau alege orice altă situaţie negativă din viaţa lui. Cea mai mare parte din timp noi operăm în modul „default”, care este bazat pe condiţionările din trecutul nostru. Alegerea implică să fii conştient. Dacă nu eşti conştient, nu poţi să faci alegeri conştiente. Acţionezi în modul „default” sau pe sistemul „pilot automat”. Modul „default” este modul prin care supravieţuim. Mintea preia controlul fără ca măcar să fim conştienţi de ceea ce se întâmplă“, ne mai explică dr. Anthony.

Ideea nu este să ne concentrăm eforturile pe eliminarea gândirii negative, ci să alegem în fiecare moment numai gânduri, emoții și idei pozitive despre noi înșine și despre lume. În felul acesta, începem să atragem tot mai mult din ceea ce ne dorim – fericire, sănătate, succes și armonie interioară.

TU EȘTI CREATORUL LUMII ÎN CARE TRĂIEȘTI

Dacă vrei să afli ce spun gândurile tale despre tine, analizează-ți viața în toate domeniile tale de activitate. Asumă-ți responsabilitatea pentru mediul în care te afli și fă alegeri noi care să-ți susțină dezvoltarea personală. Focalizează-ți energia, timpul și resursele pe lucrurile care îți aduc bucurie și pe care dorești să le îmbogățești în viața ta.

Alege destinații. Hotarăște ce îți dorești și fii loial visurilor tale. Legea Atracției funcționează infailibil. Depinde numai de tine ce fel de lume construiești în interiorul tău. Pentru că asta reflectă întotdeauna lumea ta exterioară.

Studiaţi-vă cu mare atenţie insatisfacţia, căci ea vă va spune ceva despre voi înşivă. Viaţa voastră este un tablou în continuă schimbare. Ce veţi picta în el? Veţi picta lipsuri şi limitare? Dacă faceţi asta, tabloul vostru va reflecta lipsuri şi limitare“, Robert Anthony,

Creative Commons License
Legea Atractiei – Calea transformarii personale by Noul Pamant is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

2 comentarii

  1. La mine de ce nu functioneaza? on

    Chiar daca nu ii poate fi contestata importanta, nu totul poate fi explicat prin aceasta lege a atractiei. Cum sa explicam viata mizerabila si mortile in chinuri ale milioanelor de oameni victime ale razboaielor? Au visat ei la asa ceva? Multi dintre ei au dus vieti curate si pure, mai ales copiii.
    Cum sa ne explicam ca dupa ani in care te straduiesti sa aplici aceasta gandire pozitiva si muncesti sustinut pentru transformrea ta intr-o fiinta mai buna, vine o zi cand o intamplare nefericita face ca totul in jurul tau sa se darame, sa nu ai pe nimeni langa tine, ba chiar sa trebuiasca sa lupti pentru a nu fi distrus chiar de cei pe care i-ai ajutat? Cum sa inteleg asta?
    Am avut perioade cand numai daca indreptam ganduri bune catre o persoana, aceea persoana incepea sa se poarte foarte urat cu mine. Aici cum functioneaza acesta lege? Sau ce alte legi mai functioneaza?

  2. Nu funcționează la cei care uită de Dumnezeu și se cred ei pe deplin stăpâni pe propriile vieți. Părerea mea! Funcționează într-o oarecare măsură și e perfect în regulă dacă toți facem lucrul ăsta, însă să nu uităm de Dumnezeu care este mai presus de noi toți.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Urmele lăsate de avioane pe cer – un pericol pentru sănătate?

Îți ridici privirea spre cer și îl vezi brăzdat de dâre albe, mai subțiri sau mai groase. Desigur, știi că...

Închide