IUBIRE MAGICA

4

„Un bărbat mi-a spus odată: “Nu cred că femeia cu care sunt îmi poate da ceva – ceea ce sunt este ceea ce îmi dau eu voie să fiu atunci când sunt cu ea sau cu oricine altcineva. Dacă pentru puterea, forţa şi capacitatea noastră de a influenţa ne bazăm pe lucruri exterioare, atunci suntem lipsiţi de putere.”

 

Şi de când se consideră că iubirea unei femei este un lucru exterior? A deprins oare prietenul meu această înfricoşătoare amăgire într-un seminar, undeva într-o fabrică de platitudini reîncălzite care ridică uşor în slăvi psihologia umană, dar care doar vorbeşte despre puterea adevărarei iubiri? Cât de slabi putem fi atunci când nu suntem gata încă să lăsăm dragostea să ne deschidă în forţă! Merită oare cu adevărat ca acest gând – că iubirea unei femei nu poate transforma un bărbat şi că iubirea unui bărbat nu poate transforma o femeie – să fie susţinut ca o idee plină de înţelepciune? El nu înseamnă înţelepciune. E doar o otravă emoţională care ucide roadele iubirii. E o negare a celor mai profunde zone ale inimii, o rezistenţă opusă experimentării libertăţii, un strigăt chinuitor: „Nu, eu nu pot merge”, atunci când cineva îţi spune: „Vino cu mine acum. Iubirea mea e cheia pentru uşa închisorii tale.”

 

Un astfel de mod de a gândi reprezintă cea mai mare capcană cu putinţă – dacă nu este depăşit la timp. El nu înseamnă o renunţare la a nu avea putere, ci tocmai o acceptare a neputinţei. Este piatra de temelie a gândirii care te face să trăieşti o viaţă măruntă, şi în cele din urmă, netrăită cu adevărat.

 

Miracolul iubirii este exprimat prin alţi oameni. Atunci când o fiinţă iubită este trimisă de Dumnezeu – şi nimeni altcineva nu-ţi poate spune dacă e aşa, în afară de sinele tău – atunci el sau ea deţine cu adevărat cheia eliberării sufletului tău. Dumnezeu i-a încredinţat-o. El sau ea cuprinde, în fiecare atingere şi suspin, informaţia de care ai nevoie, miraculosul elixir pentru a-ţi alchimiza slăbiciunile şi a le transforma în forţe – pentru a-ţi usca lacrimile şi a le transforma în esenţa geniului, pentru a-ţi rupe lanţurile şi a te elibera, ca să te desfăşori, în sfârşit, ca ceea ce eşti: sinele tău plin de pasiune. Vai şi amar de cel ce nu cunoaşte încă îndeajuns pentru a spune „DA” ferm şi din inimă unei astfel de iubiri, pentru a se abandona rafalelor de vânt ce se dezlănţuie în inimile îndrăgostite.

 

Ce tragic e atunci când suntem prea aroganţi pentru a asculta glasul iubirii, pentru a lăsa deoparte toate meschinăriile şi a spune: „Sunt gata să mă duc acolo.” Ce prostesc e să spui „nu”, refuzând puterea alegerii pline de iubire pe care Dumnezeu a făcut-o pentru noi. Ce trist e să ne subestimăm atât de mult, încât să nu putem crede că cel sau cea care ne stă în faţă – trimişi de Dumnezeu – este un înger venit să ne dea aripi. În ziua de azi suntem atât de puţin impresionaţi de misterele Universului…

 

Îngerii nu rămân aici prea mult. Ei zboară mai departe, atunci când iubirea îi refuză. Ei nu zăbovesc în zonele fricii pământeşti. Îngerii nu vin decât să ridice pasagerii şi să zboare cu ei în paradis. Dar mai este încă un lucru de ştiut despre îngerul care a venit la tine. Îngerul care a venit să te ducă în paradis are, în realitate, doar o singură aripă. Ea are nevoie ca îngerul din tine să iasă la iveală, să fie pentru ea ceea ce e dispusă să fie ea pentru tine. Împreună aţi fi o singură pereche de aripi.

Atunci când se îndrăgostesc, cei mai mulţi oameni sunt extrem de dornici să zboare, să fie plini de lirism. Dar apoi, după ce s-au extins astfel, ei se contractă din nou extrem de repede pentru a se potrivi micimii lumii lipsite de magic. Întors pe Pământ după zborul în înălţimi, laşul în ale iubirii alege să nu zdruncine barca în care se află lucrurile practice şi rutine. El nu ştie că barca însăşi se scunfundă deja…

 

Data viitoare când va veni, oricine ar fi ea sau el, poate că nu o vei mai refuza. Data viitoare când va veni, vino şi în întâmpinarea ei sau lui. Data viitoare când va veni, renunţă să te mai împotriveşti!  Data viitoare când va veni, fii curajos! (Marianne Williamson, IUBIRE MAGICĂ)”

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

4 comentarii

  1. O viziune originala, efectul expresiei magiei iubirii asupra noastra.
    Dar….doar cu voia noastra :)

  2. Dar oare , nu e necesar sa fii mai intai constient de tine, de cine esti, ca sa te poti darui iubirii?

  3. Ovidiu, ai dreptate. Eu prin iubire de sine inteleg si aceasta constientizare a propriei valori, a ceea ce esti in interior :)

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cum poti avea dreptate intotdeauna

Se spune ca era un rabin care a trebuit sa judece un diferend intre doi oameni. Dupa ce i-a ascultat,...

Închide