Cartea zilei: Sufletul neînlănţuit

0

  „Tu încerci în permanenţă să rămâi în interiorul zonei tale de confort. în acest scop, faci tot ce îţi stă în puteri pentru a păstra persoanele, locurile şi obiectele din viaţa ta m ordinea care corespunde modelului tău mental. Atunci când nu reuşeşti, începi să te simţi neconfortabil. Mintea ta devine foarte activă, spunându-ţi în permanenţă ce să faci pentru a restabili ordinea cunoscută. Atunci când cineva se comportă în afara aşteptărilor tale, mintea ta intră în panică. Ea începe să se întrebe imediat: „Ce trebuie să fac? Nu pot să ignor pur şi simplu ce a făcut. Ar trebui să îl abordez, sau să rog pe altcineva să vorbească cu el.” Cu alte cuvinte, mintea ta îţi spune să reglezi imediat situaţia. Unicul lucru care o interesează nu este să faci un lucru sau altul, ci doar să te întorci în zona ta de confort. Această zonă este prin excelenţă finită. De aceea, orice încercare de a rămâne în interiorul ei te limitează în mod automat Transcenderea acestei zone înseamnă renunţarea la efortul de a menţine lucrurile în limitele definite de tine.

   Aşadar, există două modalităţi de a trăi. Prima este aceea în care îţi consacri întreaga viaţă pentru a rămâne în interiorul zonei tale de confort, iar a doua este aceea în care încerci din răsputeri să te eliberezi. Cu alte cuvinte, tu îţi poţi consacra întreaga viaţă idealului de a te asigura că nimic nu iese în afara limitelor modelului tău mental, sau idealului de a te elibera de limitările acestui model.”

Detalii: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt. Clipa de clipa. Doar ca mai uit, insa, cateodata... Ca si tine:) Si, pe calea catre reamintire, inteleg ca totul este déjà in mine. Ca totul este infinit mai frumos, complet, armonios si perfect decat imi pot imagina, de la un tomberon de gunoi pana la un rasarit fabulos. Aici si acum sunt un mic semafor pentru particulele de lumina de care ma ciocnesc, amintindu-mi, odata cu ele, ca nu e nimic de modificat. Doar de observat. Doar de savurat.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Ce inseamna impreuna suntem unul, in plan concret?

Citesc, in sfarsit, "Biologia Credintei" de Bruce Lipton. O carte magistrala, care imi confirma, si din punct de vedere stiintific,...

Închide