Secretul unei casnicii fericite

0

    „De exemplu, să presupunem că soţia ta emite un comentariu negativ. în mod firesc, tu îi răspunzi indignat. Apoi vine rândul ei. îţi pasează un comentariu exasperat, tu te aperi, ea îţi dă o replică sarcastică şi de aici lucrurile scapă uşor de sub control. Dar nu trebuie să se întâmple astfel. De fapt, tu poţi controla ritmul şi viteza neînţelegerii şi chiar să opreşti amplificarea tensiunilor chiar din faşă.

   Este ca şi cum ai juca „Breakout.” Poţi încetini acţiunile acestui joc făcând ca paleta să înghită o pilulă electronică care îi permite să prindă mingea. Apoi poţi face ca paleta să dea drumul mingii după cum doreşti şi să recâştigi controlul asupra jocului. Nu ai vrea să ai o asemenea pilulă acasă?

   Bineînţeles că ai vrea. Ai câteva pilule care sunt mai uşor de folosit decât crezi. Data viitoare când simţi că lucrurile încep să îţi scape de sub control, aplică una din următoarele tehnici:

   • Înmoaie-ţi tonul. Soţia ta va răspunde acelei laturi a fiinţei tale care manifestă compasiune, căldură sau sentimente rănite. Tendinţele ei naturale sunt de a hrăni, nu de a ataca. O manifestare de mânie, pe de altă parte, stimulează teama din ea şi ea va răspunde cu o tendinţă de a anihila sursa fricii – tu!

   • Caută aspecte asupra cărora sunteţi de acord. Fă un efort conştient să cauţi în dialog ceva cu care poţi să fii de acord – şi concentrează-te pe acel aspect. Bărbaţii au un simţ dezvoltat al preciziei în ceea ce priveşte cuvintele sau înţelesul unei fraze şi se pot agăţa de detalii fără a vedea „tabloul de ansamblu” oferit de partea dreaptă a creierului.”‘

Detalii: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt. Clipa de clipa. Doar ca mai uit, insa, cateodata... Ca si tine:) Si, pe calea catre reamintire, inteleg ca totul este déjà in mine. Ca totul este infinit mai frumos, complet, armonios si perfect decat imi pot imagina, de la un tomberon de gunoi pana la un rasarit fabulos. Aici si acum sunt un mic semafor pentru particulele de lumina de care ma ciocnesc, amintindu-mi, odata cu ele, ca nu e nimic de modificat. Doar de observat. Doar de savurat.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cartea zilei: Sufletul neînlănţuit

  "Tu încerci în permanenţă să rămâi în interiorul zonei tale de confort. în acest scop, faci tot ce îţi...

Închide