Cartea zilei: Anatol Basarab – Numerologia

2

  „Pentru a înţelege si mai bine vom vorbi iarăşi în analogii şi comparaţii. Imaginaţi-vă că în această celulă-căsuţă este închis un „EU” doi sau mai mulţi. Însă aici nu se trimit orişicine ci numai acei oameni impulsivi, orgolioşi, fără prea multă minte. Aceştia trăiesc numai bazându-se pe instinct, au dorinţe instinctive, scopuri, gânduri… mai pe scurt – un fel de descreieraţi.

   În matriţa fiecărui om astfel de deţinuţi pot fi 1, 2, 3, 4 sau şi mai mulţi. Acest număr depinde de câţi astfel de infractori a avut fiinţa în vieţile anterioare.

   Dacă într-o viaţă anterioară fiinţa a comis mai multe greşeli de acest gen acum va avea în această celuia un număr mai mare de deţinuţi unde fiecare îşi va exprima propriile dorinţe şi scopuri şi de aceea fiinţei îi va fi cu mult mai greu de a-i stăpâni şi de a-i organiza în câţi mai puţini „EU” posibil. Când aceştia se iau la băfaie în interiorul celulei, omul devine foarte agitat, impulsiv şi poate comite o mulţime de greşeli. Dorind să-i supună pe cei din interior, omul va dori sa-i supună şi pe cei din exterior, adică pe oamenii din jurul lui. Fiind agresiv cu cei din interior, va fi agresiv şi cu cei din jur.

   Sistemul lui 1 are o viteză nespus de mare şi de aceea aici lucrurile decurg mult mai rapid decât să zicem în centrul intelectual – 9. Din acest motiv noi nu reuşim să analizăm funcţiile instinctive. De exemplu: dacă vom dori să analizăm fiecare mişcare a condusului bicicletei, neapărat vom cădea, deoarece mintea nu ţine pasul cu mişcările (daca ele nu sunt înfăptuite foarte lent), care sunt controlate…”

Detalii: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt. Clipa de clipa. Doar ca mai uit, insa, cateodata... Ca si tine:) Si, pe calea catre reamintire, inteleg ca totul este déjà in mine. Ca totul este infinit mai frumos, complet, armonios si perfect decat imi pot imagina, de la un tomberon de gunoi pana la un rasarit fabulos. Aici si acum sunt un mic semafor pentru particulele de lumina de care ma ciocnesc, amintindu-mi, odata cu ele, ca nu e nimic de modificat. Doar de observat. Doar de savurat.

2 comentarii

  1. dr.Mihai Colbea on

    n-am citit o aberatie mai mare, si nu cred ca restul contextului ar atenuta efectul de inutilitate” al acestei descrieri; etse o samanta de adevar in ceea ce vrea sa spuna Anatol dar se vede ca intercepatare informatie de mesiu a fost tare bruiata…de cand nu mai iese la lumina din petrecerile cu pseudovedetele acasatv, Anatol s-a ramolit de tot.

  2. :)
    Sincer, nu ma pricep la numerologie. Dar ideea de multiple pesonalitati ascunse in spatele unui eu apare si in psihologia clasica, si in tezele lui Gurdjieff/Ouspesky, si in mistica crestina si nu numai.
    Despre pseudovedetele acasatv… Nu ma uit la televizor, nu stiu, dar stiu sigur ca fiecare pasare pe limba ei piere. De-aia sunt atent la propria-mi limba :)

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Hrana informationala

Ati observat, desigur, care sunt nevoile de baza ale vietii noastre. Oxigen, somn, apa, hrana fizica. Toate sunt importante, dar...

Închide